betekenis van dromen
uitleg onderwerpen met beginletter m

Hieronder vind je een alfabetisch overzicht van meer dan 1500 betekenissen van dromen. Om de uitleg van je dromen gericht te zoeken, klik eerst hieronder op de beginletter van het onderwerp. Vind daarna de betekenis van je droom door de toetsen "control" en "F" tegelijk in te drukken en je onderwerp te typen ("command" en "F" op Mac).

a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
xy
z

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

ontdek de verschillende soorten dromen en waarom je droomt
lees meer
maag
Droom je over je maag, of dat je een dikke buik hebt, dan ben je de ideeën en gevoelens van je onderbewuste aan het verwerken en integreren in je bewustzijn. Deze droom kan ook betekenen dat je je intuïtie moet volgen. Heb je maagpijn in je droom, dan voel je je heel gefrustreerd over een relatie of situatie. Het is tijd om er iets aan te doen.
maagd / maagdelijkheid
Droom je dat je een maagd bent, dan staat dit voor puurheid en potentieel. Ben je in het echt geen maagd meer, dan staat deze droom voor spijt over het verleden.
maan
De maan staat in je droom voor het vrouwelijke en je spirituele kant. Hoe de maan in je droom voorkomt, geeft aan hoe ver weg of dichtbij je staat bij je gevoelens. Zo betekent een volle maan dat je in nauw contact staat met je intuïtie en emoties.
 
Een nieuwe maan staat voor een nieuw begin. Is de maan in je droom een andere kleur, dan staat dit voor teleurstelling. Een rode maan staat voor teleurstelling in de liefde. Iemand die dichtbij je staat, is misschien niet zo eerlijk of loyaal als hij deed voorkomen. Een maansverduistering geeft aan dat je vrouwelijke kant overschaduwd wordt.
maandverband
Als er maandverband in je droom voorkomt, dan heb je moeite om je vrouwelijke kant te accepteren.
koop hier je smakelijke chocolade online
machete
Heb je een machete vast in je droom, dan staat dit voor kwaadheid, agressie of scheiding. Er is iets in je leven dat je los moet laten en achter moet laten. Heeft iemand anders een machete vast, dan staat dit voor aspecten van je persoonlijkheid die negatief of onderdrukt zijn. Gebruik je een machete om door groene velden te lopen, dan staat dit voor geluk dat je te wachten staat. Je gaat door een periode van persoonlijke groei en je overwint de obstakels die in je pad geplaatst worden.
macht over water
Droom je dat je macht hebt over water, dan staat dit voor je spirituele en intellectuele groei. Je gebruikt niet je volledig potentieel. Je hebt veel energie en mentale mogelijkheden en je mag dit nu gaan gebruiken om je gedachten in daden om te zetten. Als je in je droom macht over water hebt, dan kan dit ook aangeven dat je je humeur beter in de hand dient te houden.
made
Komen er maden in je droom voor, dan staat dit voor angst voor de dood. Maden kunnen ook staan voor een situatie of probleem dat je weggeduwd hebt en dat nu aan je vreet. Het is belangrijk om iets met deze situatie of dit probleem te doen, want het verstoort je balans. Trap je op maden, dan staat dit voor schuldgevoel en een gevoel van onreinheid. Je probeert je immorele gedachten of gedrag te onderdrukken.
maffia
Droom je dat je bij de maffia zit, dan gebruik je regelmatig agressie om je zin te krijgen. Als je droomt dat je bedreigd wordt door de maffia, dan voel je je overweldigd en gestrest door een situatie in je leven.
Magere Hein
Als je droomt over Magere Hein, dan staat dit voor negatieve of onderdrukte eigenschappen van je persoonlijkheid. Deze droom kan ook staan voor het einde van iets, bijvoorbeeld het beëindigen van een relatie of een verhuizing.
magie
Droom je over witte magie, dan zul je iets ontvangen wat je graag wilt hebben. Kwam er zwarte magie in je droom voor, dan is deze droom een waarschuwing dat je geen bedrog en leugens moet gebruiken om je doel te bereiken. Dit werkt averechts.
magneet
Komt er een magneet in je droom voor, dan word je door negatieve invloeden naar het slechte pad geleid. Laat je niet te veel beïnvloeden door anderen.
magnetron
Wanneer er een magnetron in je droom voorkomt, dan ben je snel van begrip. Dit symbool kan ook betekenen dat het tijd is om nieuwe en betere manieren om iets te doen te overwegen.
magnolia
Magnolia's symboliseren schoonheid en elegantie.
maïs / maïsveld
Droom je dat je door een weelderig groen maïsveld loopt, dan staat dit voor geluk en echte vrienden. Is het maïs echter verdroogd, dan staat dit voor teleurstellingen. Eet je maïs, dan heb je veel plezier met vrienden en geluk in de liefde. Ontdoe je een maïskolf van zijn bladeren, dan heb je veel plezier en succes in veel gebieden van je leven.
koop hier je smakelijke chocolade online
make-over / make-up
Wanneer je droomt dat je een make-over ondergaat, dan probeer je je zelfbeeld te verbeteren en je zelfvertrouwen te vergroten. Droom je dat je te veel make-up op krijgt, dan leg je de nadruk op schoonheid en uiterlijk vertoon in plaats van je innerlijk.
makelaar
Een droom waarin een makelaar voorkomt, staat voor een verandering in je omgeving. Wordt er een huis gekocht of verkocht in je droom, dan staat dit voor een toename in rijkdom.
mallemolen
Een mallemolen staat in je droom voor plezier en vreugde. Dit symbool kan ook aangeven dat je bang bent om volwassen te worden.
man
Als je een man ziet in je droom, vertegenwoordigt hij het mannelijke aspect van je persoonlijkheid: deze kant is assertief, rationeel, aggressief of competatief. Als de man een bekende van je is, dan is de droom een afspiegeling van je gevoelens voor deze man.
 
Als je een vrouw bent en ervan droomt om in de armen van een man te liggen, suggereert dit dat je een een sterke persoonlijkheid zou wensen. Het kan natuurlijk ook simpelweg betekenen dat je een behoefte hebt aan een relatie en is de droom het beeld van de ideale man. Een oude man in je droom vertegenwoordigt het wijze en vergiffenis.
mand
Droom je dat je een volle mand ziet of draagt, dan heb je ongeëvenaard succes. Zie je een gloednieuwe mand in je droom, dan ben je klaar voor interessante ervaringen in je leven. Draag je een lege mand in je droom, dan ben je ontevreden of verdrietig.
mango
Zie of eet je een mango in je droom, dan staat dit voor vruchtbaarheid en sensuele verlangens. Hangen er mango's aan een boom, dan kan dit verwijzen naar een relatie die niet gezond voor je is. Laat deze persoon los en ga verder.
manicure
Als je droomt dat je een manicure krijgt, dan staat dit voor glamour en schoonheid. Het kan ook zijn dat je erkenning zoekt voor alles wat je hebt gedaan. Deze droom kan ook betekenen dat je iets moois en positiefs uit door je werk of creatieve talenten.
manken
Droom je dat je mank loopt, dan ontbreekt het aan balans in een bepaalde relatie in je leven. Je hebt het gevoel dat de relatie eenzijdig is. Waarschijnlijk geef je meer dan je terugkrijgt of andersom.
map
Zie je een map in je droom, dan probeer je de dingen de baas te blijven en niet achter te lopen met je werk of je verplichtingen. Blader je de map van een ander door, dan vertrouw je anderen niet en heb je de neiging je neus in andermans zaken te steken.
 
Wellicht ben je onlangs informatie tegengekomen die niet voor je bedoeld was. Het kan ook zijn dat je je gevoelens uit dient te zoeken en zaken in je leven anders in te delen. Dit geldt met name wanneer je onlangs gekwetst bent of door een moeilijke tijd bent gegaan. Ga ook na wat er in de map zat voor meer aanwijzingen.
marathon
Wanneer er een marathon in je droom voorkomt, dan kun je het gevoel hebben dat het leven aan je voorbij trekt. Het kan ook zijn dat je zelf lekker rustig aan doet, maar je omgeving alsmaar aan het haasten is.
 
Ben je zelf een marathon aan het lopen in je droom, dan ben je met iets bezig waar je uithoudingsvermogen voor nodig hebt of dan is er een situatie in je leven die al heel lang voortduurt. Kijk naar hoe het je in je droom afgaat, om te bepalen hoe je je voelt in deze situatie. Als je bijvoorbeeld zonder moeite aan het lopen bent, dan kun je de situatie makkelijk aan, maar als je bijna niet meer kunt, is het misschien tijd om in je echte leven op de rem te trappen of hulp in te roepen.
koop hier je smakelijke chocolade online
marcheren
Werd er energiek gemarcheerd in je droom, dan staat dit voor een goede vooruitgang. Als er langzaam werd gemarcheerd, dan staat dit voor verdrietig nieuws.
marine
Droom je dat je bij de marine bent, dan heb je behoefte aan regels, discipline en structuur in je leven. Word je door iemand van de marine gered, dan ontvang je hulp van een leidinggevende.
marionet
Wanneer je over een marionet droomt, dan ben je bang dat iets of iemand macht over je heeft en probeert om je vooruitgang of plezier in het leven te dwarsbomen.
markeerstift (markeerder)
Een droom waarin een markeerstift voorkomt, staat voor een tijd in je verleden wanneer je gelukkiger was. Dit symbool staat ook voor creativiteit. Je moet iets misschien op een heel andere manier benaderen om te krijgen wat je wilt. Kijk ook naar de kleur van de markeerstift voor een duidelijkere betekenis van je droom.
markt
Wanneer je over een markt droomt, dan heb je er behoefte aan om gekoesterd te worden. Je hebt een fysieke of emotionele behoefte die niet vervult wordt. Was de markt leeg en verlaten, dan is je behoefte aan vervulling heel sterk.
Mars
Komt de planeet Mars in je droom voor, dan staat dit voor ruzie en onenigheid.
marshmallows
Een droom waarin marshmallows voorkomen, kan staan voor een gebrek aan zelfvertrouwen. Je mag meer voor jezelf opkomen. Het kan ook zijn dat je wat liever en zachter voor jezelf mag zijn.
martelen
Als je droomt dat je gemarteld wordt, duidt dit erop dat je je in een of andere situatie tot slachtoffer gemaakt voelt of dat je je hulpeloos voelt. Een andere uitleg is dat je sommige sadomasochistische wensen etaleert. Wanneer je droomt dat je anderen martelt, of anderen gemarteld ziet, suggereert dit dat je jezelf voor je eigen negatieve of slechte gewoontes straft. Je projecteert jezelf op de persoon die gemarteld wordt. Overweeg ook de symbolische waarde van de gemartelde. Een alternatieve uitleg is dat deze droom kan duiden op onderdrukte wraakgevoelens waar je niet in het echte leven op hebt kunnen handelen.
mascara
Een droom waarin mascara voorkomt, geeft aan dat je je veel bezighoudt met je sociale en fysieke voorkomen. Lukt het je in je droom niet goed om mascara op te doen, dan maak je je zorgen over een aankomend sociaal gebeuren. Mascara die uitgelopen of uitgesmeerd is, betekent dat je niet de indruk hebt gemaakt waarop je gehoopt had. Als je mascara verwijdert in je droom, dan heb je de behoefte om een duidelijker beeld van jezelf te krijgen.
mascotte
Komt er een mascotte in je droom voor, dan heb je het gevoel dat het geluk aan je zijde is.
koop hier je smakelijke chocolade online
masker
Draag je een masker in je droom, dan durf je niet te laten zien wie je werkelijk bent. Als anderen in je droom een masker dragen, dan heb je het gevoel dat de mensen om je heen niet oprecht zijn.
massage
Wanneer je droomt dat je een massage krijgt, dan mis je sensuele stimulatie in je leven. Je hebt behoefte aan iemand om mee te knuffelen. Deze droom staat ook voor jezelf koesteren en voor comfort en kan dus ook een signaal zijn dat je beter voor je lichaam dient te zorgen. Geef je een massage in je droom, dan heb je heel veel liefde te geven. Je wacht nog op de juiste persoon.
masturbatie
Wanneer je in je droom aan het masturberen bent, dan kan dit staan voor ongeuite sexuele behoeftes of verlangens. Deze droom kan ook aangeven dat je goed voor jezelf dient te zorgen. Dit hoeft niet per sé betrekking te hebben op sex. Als je anderen in je droom ziet masturberen, dan kun je je zorgen maken dat je niet vrij genoeg bent in je sexuele gevoelens. Deze droom kan ook betekenen dat een bepaalde relatie in je leven je geen voldoening geeft.
matras
Droom je over een confortabele en schone matras, dan heb je het gevoel dat je je leven op orde hebt. Kwam er een matras in je droom voor dat vies of oncomfortabel was, dan kun je niet rusten voordat je bepaalde dingen opgelost hebt.
mayonaise
Zie of eet je mayonaise in je droom, dan heb je behoefte aan spirituele of emotionele voeding. Je weet alleen nog niet waar je goede voeding kunt vinden. Deze droom kan ook staan voor een situatie of relatie waarin je slecht behandeld wordt.
mazelen
Had je de mazelen in je droom, dan staat dit voor onderdrukte woede en irritatie. Wellicht hou je je frustraties binnen en laat je je negatieve gevoelens niet aan anderen zien.
medaille
Zie of win je een medaille in je droom, dan krijg je eer voor je harde werken. Verlies je een medaille in je droom, dan heb je het gevoel dat je ergens erkenning voor had moeten krijgen die je niet gekregen hebt.
medaillon
Een medaillon in je droom staat voor je openheid in de liefde. Open je het medaillon, dan ben je klaar voor de liefde. Krijg je het medaillon niet open, dan ben je bang om je open te stellen. Breek je een medaillon in je droom, dan ben je in een liefdesrelatie gekwetst en op dit moment helemaal niet open voor een nieuwe relatie.
medelijden
Heb je in je droom medelijden met iemand, dan is er een persoon of situatie in je leven die meer mededogen van je zou mogen krijgen. Ook kan het zijn dat iemand je probeert te manipuleren door in te spelen op je medelijden. Heeft iemand medelijden met jou in je droom, dan stel je je te veel op als een slachtoffer in je leven. Je kunt veel meer dan je zelf in de gaten hebt.
medicijn
Een droom waarin medicijnen voorkomen, gaat over heling. Als je zelf medicijnen toegediend kreeg, ben je zelf bezig met een helingsproces. Kreeg iemand anders medicijnen toegediend, dan zou je iemand uit je omgeving graag helpen bij zijn helingsproces.
koop hier je smakelijke chocolade online
meditatie / mediteren
Als je droomt dat je aan het mediteren bent, dan leer je jezelf te accepteren. Deze droom kan ook betekenen dat je tot rust en bij jezelf dient te komen.
medusa
Komt er een medusa in je droom voor, dan heb je het gevoel dat een vrouw in je omgeving het slecht met je voor heeft.
mee-eter
Droom je dat je last hebt van mee-eters op je huid, dan maak je je druk over onbelangrijke dingen. Hebben anderen in je droom mee-eters, dan word je lastig gevallen met klachten van vrienden en kennissen. Ben je mee-eters aan het uitknijpen, dan mag je nu je negatieve emoties onder ogen zien en uiten.
meer
Een meer in je droom staat voor je emotionele gemoedstoestand. Was het meer helder en rustig, dan geniet je nu van innerlijke rust. Als het meer vol hoge golven was, dan ga je op het moment door emotioneel zware situaties.
meerdere identiteiten
Als je droomt dat je meerdere identiteiten hebt, dan voel je je verscheurd en verdeeld. Je wordt verscheurd door tegenstrijdige gevoelens. Het kan ook zijn dat je je gevangen voelt tussen twee mensen of groepen in je leven die verschillende dingen van je verwachten. Je voelt je verscheurd door dit conflict. Je zult moeten besluiten wat voor een persoon je wilt worden en vervolgens daarnaar handelen.
meerdere persoonlijkheden
Als je droomt dat je meerdere persoonlijkheden hebt, dan twijfel je tussen twee ideeën, meningen of houdingen. Het kan ook zijn dat er twee mensen of groepen aan je trekken die verschillende dingen van je willen. Je voelt je verscheurd door dit conflict. Je zult moeten beslissen welke persoon je wilt worden en daarnaar moeten handelen.
meetlint
Gebruik je een meetlint in je droom, met name wanneer je je eigen maten opneemt, dan stel je onrealistische doelen voor jezelf of voor wat je denkt dat anderen van je verwachten. Vergelijk jezelf niet met anderen.
meeuw
Komt er een meeuw in je droom voor, dan is het tijd om iets of iemand in je leven los te laten.
melk
Een droom waarin melk voorkomt, geeft aan dat je graag je relaties met je vrienden en familie aan zou willen halen. Zure melk staat voor familiebanden en vriendschappen die niet gezond meer zijn. Warme of hete melk staat voor hechte vriendschappen en relaties met familieleden. Als je een bad neemt in melk, dan heb je het gevoel dat je op je familie en vrienden kunt vertrouwen als je ze nodig hebt.
melkweg
De melkweg staat in je droom voor je creativiteit. Dit symbool betekent ook dat je naar het grote geheel kijkt en je meer bewust wordt van je omgeving.
koop hier je smakelijke chocolade online
memo
Hangen er memo blaadjes in je droom, dan heb je het gevoel dat je hoofd overloopt. Er zijn te veel dingen in je leven waar je je aandacht aan moet schenken en je hebt het gevoel dat je hierdoor dingen zult gaan vergeten. Probeer wat meer dingen te delegeren of los te laten.
menigte
Als je droomt dat je je bevindt in een menigte, dan heb je behoefte aan wat ruimte voor jezelf. Deze droom betekent ook dat je meer zelfstandig dient na te denken, in plaats van de menigte te volgen.
mensen
Komen er mensen die je kent in je droom voor, dan staat dit voor eigenschappen van die mensen die je zelf graag zou willen hebben. Zie je mensen die je niet kent in je droom, dan staat dit voor verborgen aspecten van jezelf die je onder ogen mag zien. Mensen uit het verleden staan voor een situatie in het heden die vergelijkbaar is met een situatie uit het verleden.
menstruatie
Droom je over menstruatie, dan laat je opgebouwde spanning en zorgen los. Deze droom staat voor een einde aan een moeilijke tijd en voor een periode van ontspanning. Deze droom kan ook betekenen dat je moeite hebt om je vrouwelijke kant te accepteren.
menukaart
Wanneer je droomt over een menukaart, dan heb je verschillende keuzes in je leven. Je bent nog aan het beslissen wat je wilt.
mep
Word je in je droom door iemand gemept, dan voel je je niet gewaardeerd of verraden. Mep je zelf iemand in je droom, dan staat dit voor onderdrukte woede en agressie.
mes
Als je over een mes droomt, dan maak je je zorgen over een man in je leven. Deze droom kan ook betekenen dat je je problemen op kunt lossen door eerlijk te zijn tegenover anderen over je angsten en zorgen.
 
Als iemand je in je droom een mes in je rug heeft gestoken, dan ben je argwanend over een bepaalde persoon, relatie of situatie in je leven.
mest
Komt er mest in je droom voor, dan heb je geleerd van je ervaringen uit het verleden. Je gebruikt je ervaring in een huidige situatie.
metaal
Metaal staat in je droom voor kracht en karakter. Dit symbool kan ook staan voor de onmenselijke kant van de maatschappij.
metaaldetector
Als je droomt over een metaaldetector, dan probeer je in jezelf de kracht te vinden om om te gaan met een uitdaging in je leven.
koop hier je smakelijke chocolade online
metamorfose
Verander je in je droom in een ding, wezen of ander persoon, dan is het van belang dat je je routine verandert. Deze droom kan ook staan voor je verruimde bewustzijn en een grote stap in je persoonlijke ontwikkeling.
 
Wanneer je droomt dat je een metamorfose ondergaat, dan probeer je je zelfbeeld te verbeteren en je zelfvertrouwen te vergroten. Droom je dat je te veel make-up op krijgt, dan leg je de nadruk op schoonheid en uiterlijk vertoon in plaats van je innerlijk.
meteoor
Komt er een meteoor in je droom voor, dan staat dit voor een groot verlangen. Deze droom betekent meestal dat de wens de vader is van de gedachte in een bepaald aspect van je leven.
metro
Als je droomt dat je met de metro of onder de grond reist, dan kun je je doelen bereiken door gebruik te maken van je spirituele of intuïtieve kant.
metrostation
Droom je dat je in een metrostation bent, dan staat dit voor onverwachte vertraging in je plannen.
meubels
Meubels geven in je droom aan hoe je over jezelf en je familie denkt. Ze staan voor je relaties met anderen en hoe je ze een plaats geeft in je leven. Ben je meubels aan het verplaatsen, dan doe je je uiterste best om het anderen naar de zin te maken. Het kan ook zijn dat je je gedrag verandert en je relaties en houding opnieuw aan het evalueren bent. Oude meubels staan voor achterhaalde meningen, vroegere relaties of oude denkwijzen.
microfoon
Een microfoon in je droom betekent dat je assertiever zou mogen zijn. Geef je mening duidelijker en laat je gezichtspunt horen.
microscoop
Komt er een microscoop in je droom voor, dan dien je een situatie in je leven beter te bestuderen. Iets wat onbeduidend lijkt, kan al een behoorlijk probleem zijn.
middeleeuwen
De Middeleeuwen staan in je droom voor oude gewoontes en overtuigingen. Kijk naar wat er in je droom gebeurt om te bepalen welk aspect van jezelf opgefrist dient te worden.
mier
Een mier in je droom staat voor je algemene ontevredenheid met je dagelijks leven. Je voelt je verwaarloosd en onbeduidend. Kleine onbelangrijke dingen irriteren je. Je zult leren dat samenwerking de enige manier is om je wensen te verwezenlijken. Een dergelijke droom kan ook duiden op je frustratie tegenover het feit dat je je sociaal moet conformeren. Je hebt het gevoel dat je leven te gestructureerd en orderlijk is.
mijn
Droom je dat je je in een mijn bevindt, dan dring je door tot de kern van een probleem of situatie. Deze droom is ook een waarschuwing. Wees heel voorzichtig in wat je doet, want je kunt de plank snel mis slaan.
koop hier je smakelijke chocolade online
milieuprobleem
Droom je over milieuproblemen (broeikaseffect, vervuiling), dan staat dit voor negatieve emoties. Je bent van streek of je maakt je zorgen over een situatie of relatie. Aan de andere kant kan deze droom ook betekenen dat je een situatie niet goed genoeg begrepen hebt om een goed doordachte beslissing te kunnen maken.
militair
Komen er militairen in je droom voor, of ben je zelf in het leger, dan heb je bepaalde emoties te lang onderdrukt. Het is belangrijk dat je ze uit.
milkshake
Drink je een milkshake in je droom, dan staat dit voor een gelukkige en rustige tijd met je familie. Deze droom kan ook betekenen dat je graag de banden met je familie en vrienden aan wilt halen.
mime
Als je droomt over een mime-speler, dan vind je het moeilijk om je gedachten en gevoelens in woorden om te zetten. Mensen om je heen kunnen moeite hebben om je gedrag te interpreteren.
minister
Droom je over een minister, dan staat dit voor autoriteit, macht en controle. Dit symbool kan ook jouw persoonlijke standpunt en mening reflecteren over de minister en zijn handelingen. Droom je dat je de minister bent of probeert te worden, dan staat dit voor succes bij je plannen.
misbruik
Als je droomt dat je misbruikt wordt, kijk dan uit: een vijand misleid je. Als je droomt dat je iemand misbruikt, staat dit voor negatieve resultaten als je niet het juiste doet in een vriendschap. Natuurlijk komen dromen over misbruik ook regelmatig voor bij mensen die dit echt hebben meegemaakt.
misdaad / misdadiger
Droom je dat je een misdadiger achtervolgt of vangt, dan zul je obstakels overwinnen. Zie je een misdaad gebeuren, dan verspil je je tijd, energie en ideeën. Ben je in je droom een crimineel, dan staat dit voor vervelende gebeurtenissen in je sociaal leven. Het kan ook zijn dat je over je grenzen heen gaat. Ben je medeplichtig aan een misdaad, dan voel je je ergens schuldig over.
miskraam
Wanneer je droomt dat je een miskraam hebt, dan is een idee of plan van je niet gelopen zoals je in gedachten had. Deze droom kan een waarschuwing zijn dat je niet door moet gaan met wat je nu doet, omdat je anders iets waardevols kunt verliezen.
mist
Mist in je droom symboliseert verwarring. Je hebt er behoefte aan om de dingen duidelijker te zien.
mistletoe
Komt er mistletoe in je droom voor, dan staat dit voor gelukkige gebeurtenissen en blijdschap. Dit symbool kan ook betekenen dat je je aangetrokken voelt tot iemand in je omgeving.
koop hier je smakelijke chocolade online
mobiele telefoon
Zie of hoor je een mobiele telefoon in je droom, dan is dit een bericht van je onderbewuste. Het kan nu tijd zijn om bepaalde zaken onder ogen te zien die je hebt proberen te vermijden. Wil je een mobiele telefoon die overgaat niet opnemen, dan staat dit voor een gebrek aan communicatie. Er is een situatie of relatie die je op afstand probeert te houden. Kun je iemand niet bereiken op je mobiele telefoon, dan is het belangrijk dat je beter naar je innerlijke stem luistert. Je leven zal dan in de richting gaan bewegen die je graag wilt.
modder
Komt er modder in je droom voor, dan heb je behoefte aan reiniging. Loop je door de modder, dan drukt een situatie, probleem of relatie zwaar op je. Als anderen in je droom door de modder lopen, dan gaat iemand in je leven door een moeilijke periode. Je zou hem graag willen helpen, maar weet niet hoe. Krijg je modder in je kleren, dan probeert iemand je reputatie aan te tasten. Gooi je modder of wordt er modder naar je gegooid, dan gebruikt iemand informatie die je hem hebt toevertrouwd tegen je.
model
Zie je een model of kijk je naar een modeshow, dan heb je de laatste tijd weinig plezier in sociale dingen. Het kan ook zijn dat je geld verspilt aan sociale pleziertjes waar je later spijt van krijgt. Ben je in je droom zelf een model, dan ben je ontevreden met jezelf. Je zou er graag anders uitzien of anders zijn. Deze droom kan ook betekenen dat je je mooier voor probeert te doen dan je bent.
modeontwerper
Droom je over een modeontwerper, dan verspil je je tijd aan nutteloze activiteiten. Was je zelf de modeontwerper, dan dien je je aanpak te veranderen om de sociale status en de aandacht te krijgen die je graag wilt hebben.
modeshow
Droom je dat je een modeshow bijwoont, dan voel je je in je leven overweldigd of onder druk staan. Neem eens pauze en probeer je onderdrukte gevoelens te uiten tegen een goede vriend. Ben je bij een modeshow waar alles goed gaat, dan heb je veel zelfvertrouwen in je positie in de wereld en in jezelf. Was je bij een modeshow waar alles fout ging of waar je struikelde, dan ben je onzeker over hoe anderen je zien. Je kunt in dit geval ook nerveus zijn omdat je onlangs gelogen hebt en je bang bent dat dit uit gaat komen.
moe
Droom je dat je oververmoeid bent, dan is dit een duidelijke waarschuwing dat je op het moment te veel van jezelf vergt. Het is voor je gezondheid beter als je het wat rustiger aan doet.
moeder
Een moeder in je droom roept vaak sterke emoties op. Een droom over je moeder kan gaan over een probleem of zorgen die je hebt, die te maken hebben met je moeder. De moeder in je droom kan ook de kracht in jezelf symboliseren die je voortstuwt en inspireert.
 
Het is de intuïtie en kennis die diep in jezelf huist. Het algemene symbool van een moeder staat voor veel verschillende dingen: zorg, koesteren, liefde, acceptatie, hard werken en opoffering. Ben je een moeder in je droom (en in het echt niet), dan staat dit voor een verrassende wending m.b.t. een doel dat je had opgegeven.
moedervlek
Heb je in je droom een moedervlek op je lichaam of op je gezicht, dan heeft iets in je leven een negatief effect op je zelfvertrouwen of vind je het moeilijk om de goedkeuring van anderen te krijgen. Wordt er een moedervlek bij je weggehaald, dan voel je je zekerder in het maken van vrienden en je maakt je niet meer onnodig zorgen over wat anderen van je denken.
moeras
Droom je over een moeras, dan staat dit voor onderdrukte en duistere aspecten van jezelf. Het kan ook zijn dat je je onzeker voelt. Loop je door een moeras, dan heb je het gevoel dat je jezelf in de nesten gewerkt hebt.
mol
Een mol staat voor iets wat onbewust bij je leeft en je schade berokkent.
koop hier je smakelijke chocolade online
molen
Een droom over een molen staat voor tevredenheid en bescheiden financiële zekerheid. Was de molen beschadigd of gevaarlijk voor je, dan ben je energie aan het verspillen. Je zou het doel van je inspanningen eens opnieuw mogen bekijken.
mond
Een gesloten mond in je droom betekent dat het belangrijk is dat je jezelf uit en praat over een situatie die je irriteert. Droom je van een open mond, kijk dan uit dat je niet te veel praat. Probeer ook vooral naar anderen te luisteren.
 
Zie je een open mond en zie je de tanden, kijk dan uit voor iemand die zich voordoet als je vriend, maar die eigenlijk hele andere belangen najaagt. Bedekt iemand je mond in je droom zodat je niet kunt praten, dan heb je het gevoel dat het je niet lukt om anderen te overtuigen van jouw gelijk. Wanneer je droomt dat je geen mond hebt, dan staat dit voor een groot probleem dat je hebt met jezelf te uiten.
mond op mond beademing
Droom je dat je iemand mond op mond beademing geeft, dan probeer je een project, idee of relatie nieuw leven in te blazen. Je gevoel over of je hierin zult slagen is afhankelijk van of de beademing succes heeft of niet. Droom je dat iemand jou mond op mond beademing geeft, dan vind je het moeilijk om van het leven te genieten en het leven in je op te nemen.
mondwater
Als je droomt over mondwater, dan staat dit voor lastige veranderingen. Wees zo flexibel mogelijk, dan komt het allemaal goed.
monnik
Komt er een monnik voor in je droom, dan staat dit voor je geloof, toewijding en spirituele verlichting.
monster
Dromen over monsters komen van onderdrukte emoties. Het monster kan een facet van je persoonlijkheid vertegenwoordigen waar je niet blij mee bent.
monteur
Komt er een monteur in je droom voor, dan is het belangrijk dat je je pijn uit het verleden heelt. Neem niet te veel hooi op je vork, totdat je klaar bent met je problemen uit je verleden waar je nog steeds last van hebt.
mood ring
Als je droomt over een mood ring, dan heb je nog niet duidelijk wie je bent en twijfel je aan je identiteit. Je bent verward over je doelen en betekenis in het leven.
moord
Als je droomt dat je een moord gepleegd hebt, duidt dit op het beeindigen van een oude (slechte) gewoonte of denkwijze. Het kan ook het eind van een verslaving betekenen. Een ander uitleg van deze droom is dat je veel onderdrukte woede hebt, naar jezelf of naar anderen. Moord-dromen komen trouwens vaak voor als je niet lekker in je vel zit.
 
Wanner je getuige bent van een moord, duidt dit op een diepgewortelde boosheid op iemand. Denk er eens aan of het slachtoffer een eigenschap van jezelf symboliseert dat je kwijt wilt. Als je zelf vermoord wordt, suggereert de droom dat een belangrijke relatie verbroken is en je af wil sluiten van je emoties. Het staat tevens voor ongebruikte talenten.
mop
Vertel je een mop in je droom, dan word je niet serieus genomen waardoor je je gefrustreerd voelt. Deze droom kan ook betekenen dat je iets niet serieus neemt. Hoor je een mop in je droom, dan ben je bezig met iets nutteloos. Dit kan ook betekenen dat je spanning loslaat waar je last van hebt.
koop hier je smakelijke chocolade online
mortuarium
Als je een mortuarium bezoekt in je droom, dan staat dit voor slecht nieuws over een familielid of vriend waar je erg van geschrokken bent.
mos
Een droom waarin mos voorkomt, betekent dat je maar heel langzaam vorderingen maakt in een project of relatie. Het is belangrijk dat je geduld hebt.
mossel
Een gesloten mossel in je droom geeft aan dat je emotioneel koud bent. Je sluit anderen buiten en vertelt ze niet welke problemen je bezig houden en wat je voelt. Zie je een open mossel, dan leer je langzaam om anderen toe te laten en je echte ik te zien.
mosterd
Een droom waarin mosterd voorkomt staat voor goed nieuws en positieve resultaten die voortkomen uit je inspanningen.
mot
Motten in je droom staan voor kleine irritaties en voor schade die je pas opmerkt als het te laat is.
motel
Droom je over een motel, dan ga je door een overgangsfase. Je hebt het potentieel om je doelen te bereiken, het is alleen belangrijk dat je ze op een nieuwe manier tegemoet treedt.
motor (aandrijving)
Droom je van een motor die soepel loopt, dan staat dit voor gestage vooruitgang. Heb je motorproblemen in je droom, dan kom je problemen tegen, maar je hebt goede vrienden om de problemen mee het hoofd te bieden.
motorfiets / moto
Een motor die zonder haperingen loopt, staat voor een consistente vooruitgang. Werkt de motor niet goed, dan word je geconfronteerd met problemen, maar je wordt gesteund door een goede vriendschap. Rijd je op een motor en had je een passagier, dan staat dit voor voorspoed met de andere sexe. Was je de passagier op een motor, dan is er iemand waarbij je dichterbij wilt komen.
motorrijder
Droom je van stoere motorrijders, gekleed in zwart leer, dan staat dit voor stoerheid, ruigheid en zaken m.b.t. de andere sexe. Deze droom verwijst ook naar je instinctuele en dierlijke kant.
MP3 speler
Droom je over een MP3-speler, dan heb je behoefte aan meer plezier en actie in je leven.
koop hier je smakelijke chocolade online
MSN
Een droom over MSN betekent dat je contact moet proberen te maken met iemand die fysiek niet in de buurt is. Het kan ook zijn dat je in het echt te veel op MSN zit en dat dit daarom overloopt in je droom.
muffin
Droom je dat je een muffin eet, dan omring je jezelf graag met mooie en dure dingen. Bak je muffins in je droom, dan ben je een harde werker en boek je goede resultaten.
mug
Muggen staan in je droom voor een situatie of persoon die je energie en middelen verbruikt. Droom je dat je muggen doodslaat, dan overwin je je obstakels.
muis
Wanneer je droomt over een muis, dan ben je een vervelende situatie of persoon in je leven uit de weg gegaan. Ga je de confrontatie aan, dan is het lang niet zo erg als je verwacht had. Als je droomt dat je een muis doodt, dan maak je korte metten met deze problemen. Springt er een muis op je of in je kleren, dan laat je je meer beïnvloeden door kleine dingen dan nodig is.
 
Komt er een muis voor de computer in je droom voor, dan vind je het lastig om bepaalde gevoelens of standpunten te uiten. Droom je dat je muis niet doet wat jij wilt, maar een eigen leven lijkt te hebben, dan heb je het gevoel dat het je ontbreekt aan controle in je leven. Je voelt je overbeschermd of overweldigd door stress.
muizenval
Komt er een muizenval in je droom voor, kijk dan uit voor dubieuze mensen in je leven die niet het beste met je voorhebben. Zet je een muizenval in je droom, dan denk je slimmer te zijn dan je tegenstanders.
mummie
Een mummie in je droom betekent dat je je in een situatie gevangen voelt. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat mensen niet naar je luisteren.
munten
Gouden munten in je droom staan voor succes en rijkdom. Zilveren munten symboliseren spiritualiteit, waarden en je eigenwaarde. Munten in je droom kunnen ook staan voor gemiste kansen.
museum
Wanneer er een museum in je droom voorkomt, kijk dan naar je ervaringen in het verleden voor een oplossing voor een huidige situatie.
mutant
Een mutant in je droom symboliseert delen van jezelf die je lelijk of onacceptabel vindt. Je kunt te maken hebben met onderdrukte angsten of andere emoties. Word je door een mutant achtervolgd, dan wil dit gedeelte van je persoonlijkheid ook erkend worden. Dood je een mutant, dan heb je een einde gemaakt aan een negatieve houding of emotie. Het kan ook zijn dat je een onderdrukt gedeelte van je persoonlijkheid geaccepteerd hebt.
muur / muren
Een droom over een muur staat voor obstakels en grenzen. Als een muur in je droom in de weg staat, dan heb je in je leven te maken met een obstakel die je vooruitgang tegenhoudt. Droom je dat je over een muur heen springt of dat je door een muur heen breekt, dan zul je een lastige hindernis overwinnen en slagen. Bouw je een muur in je droom, dan zit je in een vervelende relatie of je beschermt jezelf tegen pijn die je al eens eerder hebt ervaren.
 
Zie je een gat in een muur, dan overwin je obstakels en verlos je jezelf van je beperkingen. Blijf je vol vertrouwen zo doorgaan, dan slaag je er in om boven je problemen uit te stijgen.Zit je verstopt of gevangen in een muur, dan probeer je een lastige situatie in je leven te vermijden. Je weet echter dat je er toch op een keer mee om zult moeten gaan. Droom je dat je op een muur zit, dan vind je het moeilijk om een belangrijke beslissing te maken. Wees vol vertrouwen, je zult de juiste keuze maken. Een droom over glazen muren geeft aan dat je huidige problemen niet zo ingewikkeld zijn als ze lijken. Ben je open en direct, dan kom je er wel uit. Speel echter geen spelletjes met mensen, te veel zelfvertrouwen kan je opbreken. Alleen met directheid zul je succes boeken.
 
Droom je dat je over een muur loopt, dan zie je een rooskleurige toekomst voor je. Een houten muur geeft aan dat je je emotieloos voelt van binnen. Je kunt ook vastzitten in oude gewoontes en manieren van denken. Het kan zijn dat je op de automatische piloot staat en maar met de dingen meegaat. Of je maakt stampij zonder eerst goed na te denken. Loop je in je droom door muren heen, dan is dit een heel positief teken. Je bent veel sterker dan welk obstakel dan ook en je persoonlijke kwaliteiten en vermogens zullen je ver brengen zolang je op je intuïtie vertrouwt en vol vertrouwen doorgaat.
koop hier je smakelijke chocolade online
muziek
Komt er muziek voor in je droom, dan ervaar je sterke emoties die geuit moeten worden. Hemelse koren (gespeeld door engelen met harpen) staan voor een sterke spirituele verlichting en geluk.
muziekdoos
Een muziekdoos staat in je droom voor plezier en genot waar je naar uitkijkt. Was de muziekdoos kapot, dan staat dit voor problemen in de liefde en in vriendschappen.
muziekinstrument
Speel je in het echt het muziekinstrument dat je in je droom speelt, dan oefenen je hersenen door als je slaapt. Speel je in het echt geen muziekinstrument, dan staat deze droom voor een plotselinge verrassende verandering in je levenswijze.
 
Een kapot muziekinstrument is een waarschuwing dat je je gezondheid in de gaten moet houden. Een snaar die breekt terwijl je op het muziekinstrument speelt staat voor een liefdesrelatie die voorbij is. Span je nieuwe snaren op een muziekinstrument, dan staat dit voor goed nieuws. Draag je een muziekinstrument, dan staat dit voor succes bij het andere geslacht.
muziekwinkel
Droom je over een muziekwinkel, dan dien je beter te luisteren naar je intuïtie. Leer om niet meteen te spreken of te handelen, zodat je eerst na kunt denken over wat je het beste kunt doen in een situatie. Kon je niet vinden wat je zocht in een muziekwinkel, dan lukt het je maar niet om een oplossing te vinden voor een probleem in je leven.
mysterie
Droom je over een mysterie, dan praat je je zorgen zelf aan. Als je ontspant, dan zullen ze verdwijnen.

© 2010 - 2024 Lichaam en Geest | Het is uitdrukkelijk verboden om de inhoud van deze dromenpagina geheel of gedeeltelijk te kopiëren, te bewerken, op te slaan of te verspreiden voor persoonlijke en/of commerciële doeleinden zonder vooraf verkregen schriftelijke en expliciete toestemming.

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

op zoek naar interessante lectuur

ontdek deze boeken

X

lees boeken

boeken

Ontdek boeken over gezonde voeding, mystiek, therapieën, opvoeden, etc.

bekijk overzicht