betekenis van dromen
uitleg onderwerpen met beginletter a

Hieronder vind je een alfabetisch overzicht van meer dan 1500 betekenissen van dromen. Om de uitleg van je dromen gericht te zoeken, klik eerst hieronder op de beginletter van het onderwerp. Vind daarna de betekenis van je droom door de toetsen "control" en "F" tegelijk in te drukken en je onderwerp te typen ("command" en "F" op Mac).

a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
xy
z

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

ontdek de verschillende soorten dromen en waarom je droomt
lees meer
aal
Komt er een aal in je droom voor, dan heb je last van bindingsangst. Het kan ook zijn dat je moeite hebt om dingen vast te houden.
aankleden
Heb je moeite met aankleden, dan vind je het lastig om jezelf te zijn bij anderen. Je weet niet goed hoe je jezelf moet gedragen en bent bang dat mensen je niet leuk vinden.
aankondiging
Wanneer je droomt dat je een aankondiging hoort of doet, ben je bezig met een positieve verandering in je leven.
aanraken
Raak je iets of iemand aan, dan probeer je je gevoelens en je behoefte aan contact te uiten. Het kan ook zijn dat je een situatie probeert te evalueren of informatie probeert te verzamelen over je omgeving. Word je aangeraakt, dan staat dit voor intimiteit of een relatie met een bepaald persoon. Dit kan ook betekenen dat je verbonden bent met een bepaald aspect van jezelf. Of je voelt je emotioneel en overgevoelig de laatste tijd.
koop hier je smakelijke chocolade online
aanranding
Als je droomt dat je aangerand wordt, dan is je vertrouwen in iemand diep beschaamd. Rand je zelf iemand aan in je droom, dan heb je het gevoel dat je misbruik hebt gemaakt van iemand of dat je ernstig over iemands grenzen heen bent gegaan. Ben je ooit aangerand, dan is deze droom een middel van je onderbewuste om de ervaring te verwerken.
aansteker
Gebruik je een aansteker in je droom, dan heb je de oplossing gevonden van een probleem dat je al een tijdje dwars gezeten heeft. Doet de aansteker het niet, dan vind je het moeilijk om het antwoord op een persoonlijk probleem te vinden.
aanval
Wanneer je droomt dat je iemand aanvalt, dan heb je nog heel wat kwaadheid en agressiviteit in je zitten. Droom je dat je aangevallen wordt, dan heb je het gevoel dat je in je dagelijkse leven door iemand onder de voet gelopen wordt. Hou je je in je droom stil zodat je aanvaller je niet opmerkt, dan hou je in je echte leven ook maar je mond in de hoop dat je met rust gelaten wordt. Als je door een dier aangevallen wordt in je droom, kijk dan bij de betekenis van dat dier om te achterhalen wat je droom betekent.
aanvraagformulier
Als je droomt dat je een aanvraagformulier invult, is er een positieve gebeurtenis in je leven.
aanzoek
Krijg je een aanzoek in je droom, dan integreer je een voorheen onbekend aspect van jezelf. Deze droom kan ook betekenen dat je overweegt om je voor langere tijd te verbinden aan een persoon, project of situatie. Je reactie op het aanzoek geeft aan hoe je je hierover werkelijk voelt.
aap
Een aap in je droom staat voor speelsheid, onbezorgdheid en onbewuste intelligentie.
aardappel
Een aardappel staat in je droom voor iets waarvoor je een tijd geleden de basis hebt gelegd en dat nu iets oplevert. Komt er aardappelpuree in je droom voor, dan ben je bang voor problemen. Als je aardappelpuree eet, dan ben je bezig je problemen op te lossen.
aardbeving
Een aardbeving in je droom betekent vaak dat je iets wereldschokkends hebt gehoord of meegemaakt. Dit symbool kan ook betekenen dat je je zorgen maakt om financiële zaken.
aarde
Droom je over de aarde, dan voel je je onderdeel uitmaken van een groter geheel. Kijk ook naar de toestand van de aarde voor een betere duiding.
aardvarken
Als je droomt over een aardvarken, dan weet je het juiste antwoord al op een vraag die je al een tijdje bezighoudt. Volg je intuïtie.
koop hier je smakelijke chocolade online
abdij
Een abdij in je droom betekent spiritualiteit, peace-of-mind en bevrijd worden van angst. Je ben tevreden. Voor jou is er altijd hulp beschikbaar. Als je droomt over een ruine van een abdij voorspelt dit dat je plannen voor de toekomst in duigen zullen vallen of althans niet gecompleteerd zullen worden.
abortus
Een droom over een abortus geldt als een waarschuwing om op je gezondheid te letten. Het betekent ook dat je erg ongerust bent over een huidige situatie.
acht (8)
Het getal acht staat in je droom voor succes en beloning voor hard werken.
achtbaan
Wanneer je droomt dat je in een achtbaan zit, dan gebeurt er vanalles in je leven op dit moment. Je vindt het moeilijk om op alles goed te reageren en alles een plekje te geven en hebt behoefte aan wat rust in je leven.
achterstevoren
Beweeg je je in je droom achterstevoren, dan kun je informatie uit het verleden gebruiken om een huidig probleem op te lossen.
achtertuin
Droom je over een groene achtertuin vol gras, dan staat dit voor persoonlijk geluk. Wanneer de achtertuin rommelig of vol onkruid was, of je je bang voelde, dan heb je op het moment een vijandige invloed om je heen. Ga veranderingen een tijdje uit de weg.
achtervolging
Achtervolgd worden is een veel voorkomende droomverschijnsel. Het vindt zijn oorsprong meestal in angsten uit het dagelijkse leven. Achtervolgingsdromen geven mogelijkerwijs aan hoe je met angst en stress omgaat. (Weg)rennen is een instinctieve reactie wanneer er gevaar dreigt. Een typisch scenario van een achtevolgingsdroom is dat iemand je volgt die je kwaad wil doen, of je zelfs wil vermoorden. Je rent dus weg, je verstopt je of je probeert de achtervolger te slim af te zijn.
 
Vraag jezelf eens af wie degene is die je achtervolgt, zodat je inzicht krijgt in de bron van je stress of angst. De achtervolger kan heel goed een deel van jezelf vertegenwoordigen. Je eigen gevoel van boosheid, jaloezie, angst (en zelfs liefde) kan zich voordoen als een dreigend figuur. Je bent dan je eigen gevoelens aan het projecteren op de onbekende achtervolger. Als je een volgende keer weer achtervolgd wordt in je droom, draai dan eens om een confronteer de achtervolger. vraag ze desnoods waarom ze je achtervolgen.
 
Een voorbeeld van een dreiging die vanuit jezelf komt, en zich manifesteert als een achtervolger zou kunnen zijn wanneer je teveel drinkt. Je wordt bedreigd door je eigen drankzucht, wat je relatie en werk in gevaar zou kunnen brengen. Je onderbewuste geeft je middels een achtervolgingsdroom aan dat je dit negatieve gedrag moet herzien.
 
Een meer directe uitleg van een achtervolgingsdroom is de angst om aangevallen te worden. Zulke dromen zijn meer gebruikelijk onder vrouwen dan mannen, omdat ze zich fysiek kwestbaarder voelen. Deze dromen worden ingegeven door angst voor (sexueeel) geweld.
acrobaat
Het getal achttien staat voor een conflict tussen materialisme en spiritualiteit. Dit getal is ook een waarschuwing voor bedrog en egoïsme.
aal
Wanneer je een acrobaat in je droom ziet, wil dit zeggen dat je eigen angst over wat anderen van je denken je ervan kan weerhouden om dingen die je graag wilt doen uit te voeren of te bereiken wat je wilt. Als je droomt dat je zelf een acrobaat bent, wordt het gekonkel van je rivalen ondraaglijk voor je.
koop hier je smakelijke chocolade online
acteren
Als je droomt dat je een acteur bent, ben je oneerlijk geweest tegenover anderen of jezelf. Als het een fijne droom is, heeft het liegen in je voordeel gewerkt, maar het zou vervelende consequenties kunnen hebben. Als je in je droom naar acteurs kijkt, heb je het gevoel dat je dingen niet onder controle hebt. Een acteur ontmoeten in je droom is een waarschuwing dat er valse vrienden in je leven kunnen komen.
acupunctuur
Als je droomt dat je acupunctuur ondergaat, heb je emotionele en spirituele heling nodig. De droom geeft aan dat je een persoonlijke relatie of situatie die je op het moment verdriet doet, moet helen.
adam en Eva
Wanneer je over Adam en Eva droomt, symboliseert dit een gebeurtenis in je leven die je een geloofscrisis kan geven. Je zult twijfelen aan je kansen op succes, maar blijf in jezelf geloven.
adelaar
Als je droomt van een vliegende adelaar, dan staat dit voor succes in iets wat je onderneemt. Droom je van een adelaar die een landdier vast heeft, dan voel je je verscheurd tussen je idealen en je verplichtingen. Houdt de adelaar in je droom een waterdier vast, dan voel je je verscheurd tussen je emoties en je dromen. Een adelaar in je droom staat ook vaak voor je vaderfiguur.
ademen
Ben je in je droom aan het hijgen heb je een versnelde ademhaling, dan heb je te maken met een nieuwe situatie in je leven die angst, spanning of stress bij je oproept. Droom je dat je onder water kunt ademen, dan sta je open voor onderbewuste gevoelens en paranormale waarnemingen. Dit staat ook voor teruggaan naar de baarmoeder. Je wilt terugkeren naar een afhankelijke situatie waar je vrij bent van verantwoordelijkheden. Wellicht voel je je hulpeloos of gevangen in intense emoties. Als je je adem inhoudt in je droom, dan ben je koppig. Je mag meer openstaan voor de mening van anderen. Kun je niet ademen in je droom, dan ben je bang voor een mislukking.
ader
Droom je over aders, dan heb je verontrustend nieuws over een vriend gekregen.
adressenboek
Wanneer je in je droom een adressenboek ziet of gebruikt, is dit een goede tijd om te flirten met iemand die je leuk vindt. Zie je een specifiek telefoonnummer in je droom, kan dit erop duiden dat je contact met iemand moet maken en om hulp moet vragen. Als je iets niet kunt vinden in je adressenboek, zou je onafhankelijker en verantwoordelijker moeten worden. Schreef je een nieuw adres of telefoonnummer in je adressenboek, wees dan een tijdje voorzichtig met geld: je zult het snel verliezen met slechte investeringen of aankopen waar je niet tevreden mee bent. Was het adressenboek in je droom van iemand anders, dan dien je voorzichtiger te zijn met het delen van je persoonlijke informatie met anderen.
advertentie
Als je droomt dat je advertenties in een tijdschrift bekijkt, betekent dit dat er een boodschap aan je doorgegeven wordt via je onderbewuste. Als je droomt dat je een advertentie plaatst, betekent dit dat je hard moet werken om je doelen te bereiken. Ga na welke boodschap de advertentie op je over brengt. Als je in je droom reclame kijkt op tv, staat dit voor je neiging om van het een naar het ander te springen zonder je oorspronkelijke taken en verantwoordelijkheden af te maken.
advies
Wanneer je droomt dat je advies krijgt, betekent dit dat je goede waarden hebt. Als je droomt dat je advies geeft, zul je ruzie krijgen met je vrienden.
advocaat
Komt er een advocaat in je droom voor of ben je een advocaat, dan is er hulp voor je beschikbaar als je daar om vraagt. Zet je trots opzij en vraag anderen om hulp.
koop hier je smakelijke chocolade online
afgrond
Een droom over een afgrond of kloof staat voor gevoelens van leegheid en frustratie. Iets waar je tijd aan hebt besteed is de moeite niet waard.
afluisteren
Ben je in je droom iemand aan het afluisteren, let dan in je echte leven beter op wat er tegen je gezegd wordt. Deze droom kan ook betekenen dat je meer open mag staan voor het advies of de kritiek van anderen.
afspraak
Wanneer je droomt over een afspraak, of je die nu maakt, afzegt, verandert of er te laat voor komt, is dit een waarschuwing dat je een geheim plan waar je mee bezig bent moet veranderen. Het zal niet uitpakken zoals je verwacht.
afstandsbediening
Droom je van een afstandsbediening, dan probeert iemand je te manipuleren. Dit droomsymbool kan ook verwijzen naar een relatie of situatie in je leven die je te veel beheerst.
afstoffen
Ben je aan het afstoffen in je droom, dan ben je je fouten uit het verleden aan het rechtzetten. Je begint met een schone lei.
aftiteling
Kijk je naar de aftiteling van een film, dan heb je het gevoel dat anderen meer plezier beleven in hun leven dan jij. Lees je je eigen naam in de aftiteling, dan ben je je bewust van je eigen uniekheid en heb je een sterk vertrouwen in je eigen kunnen.
afval
Wanneer je over afval droomt, dan ben je er aan toe om oude ideeën en overtuigingen los te laten. Dit is een positieve droom die voor overgang en vernieuwing staat.
afvoer
Komt er een afvoer in je droom voor, dan heb je er behoefte aan om je emoties los te laten. Probeer je gevoelens niet op te kroppen. Deze droom kan ook gaan over verspilde moeite of iets wat je energie opslurpt.
afwijzing
Als je droomt dat je afgewezen wordt, dan staat dit voor een gebrek aan eigenwaarde. Pas als je zelfvertrouwen groeit, zul je de acceptatie van anderen kunnen krijgen. Wijs je zelf iemand af in je droom, dan zijn er gevoelens of er is een situatie waar je van af wilt.
koop hier je smakelijke chocolade online
agressie
Dromen waarin je je agressief gedraagt duiden op onderdrukte sexuele behoeften.Het kan ook een verwijzing zijn naar een conflict uit je wakend bestaan.
airco
Als je droomt over air conditioning, staan je veranderingen in je leven te wachten. Het kan betekenen dat je even moet afkoelen na een zeer emotionele situatie of staat. Als de air conditioning in je droom koele lucht blies op jou, kan het zijn dat je in bepaalde situaties de realiteit niet onder ogen ziet
alarm
Wanneer je een alarm hoort in je slaap, geeft een situatie je veel stress. Bel je het alarmnummer in je droom, dan hoef je niet bang te zijn om hulp te vragen. Er is hulp en steun voor je, maar je zult zelf de eerste stap moeten zetten.
albino
Een albino in je droom staat voor puurheid. Probeer anderen te accepteren en toleranter te zijn, niet iedereen hoeft precies aan jouw standaarden te voldoen. Als je droomt dat je bang bent voor een albino, ben je onnodig bezorgd om het welzijn van een geliefde. Het kan ook betekenen dat je over iets in ontkenning bent.
alcohol
Wanneer je in je droom overmatig alcohol drinkt, kun je je onzeker voelen of ergens spijt van hebben. Je bent bang dat mensen er achter komen hoe je echt bent. Droom je dat je je drinken verstopt voor iemand, met name voor een ouder, dan betekent dit dat je een geheim bewaart dat je schade kan berokkenen als je het niet bekend maakt.
alfabet
Als je in je droom letters van het alfabet ziet, staat dit voor iets dat je associeert met deze specifieke letters. Dit kan een voorwerp, plek of persoon in je leven zijn. De letter 'B' kan bijvoorbeeld verwijzen naar je vriend Bruno. Wanneer je droomt over een volledig alfabet, probeer je een concept of emotie te begrijpen die zich nog in een beginstadium bevindt.
algen
Een droom over algen is een waarschuwing voor mogelijke problemen die te wijten zijn aan een onzorgvuldige planning.
alleen
Een droom dat je alleen staat of dat je bang bent om alleen te zijn symboliseert tijdelijke zorgen die snel voorbij zullen zijn. Je hebt het gevoel dat je niet veel steun krijgt van je vrienden en familie wanneer je om moet gaan met een probleem.
allergie
Wanneer je droomt dat je ergens allergisch voor bent, ben je (over)gevoelig voor een bepaalde situatie. Je kunt het gevoel hebben dat je lichamelijk of emotioneel tegengehouden wordt om iets te doen.
altaar
Een droom over een altaar staat voor vernieuwing en het loslaten van oude gewoontes en houdingen.
koop hier je smakelijke chocolade online
aluminiumfolie
Droom je over aluminiumfolie, dan staat dit voor intellectuele verruiming. Je verruimt je geest en stelt jezelf open voor nieuwe ervaringen.
amazone
Een droom over een amazone of wanneer je droomt dat je zelf een amazone bent, staat voor de uitdagingen van het leven en jouw mogelijkheden om hiermee om te gaan. Je bent een sterk persoon die deze problemen kan overwinnen.
amish
Als je droomt over mensen die Amish zijn, streef je ernaar meer van jezelf en van de wereld te begrijpen. De kwaliteit van je leven zal verbeteren als je terug kunt keren naar de eenvoud en kunt besluiten wat echt belangrijk is.
amputatie
Een droom dat een van je ledematen geamputeerd wordt of dat je iemand met geamputeerde ledematen tegenkomt betekent dat je je niet hoeft te verstoppen om door anderen geaccepteerd te worden.
ananas
Wanneer er een ananas in je droom voorkomt, dan staat dit voor zelfvertrouwen, ambitie en succes.
angst
Ben je bang in je droom, dan maak je je zorgen dat je inspanningen niet zo succesvol zullen zijn als je had gehoopt. Je maakt je zorgen over een bepaald aspect van je leven. Je zorgen zullen echter tijdelijk zijn.
anjer
Een anjer in je droom staat voor luchthartige natuur, voor vitaliteit en geluk.
anker
Een anker in je droom staat voor stabiliteit en veiligheid. Deze droom kan twee betekenissen hebben. De eerste is dat je stevig achter je standpunten en opinies staat. De andere is dat een bepaalde relatie of situatie je tegenhoudt en je beperkt in je vrijheid.
anorexia
Als je droomt dat je anorexia hebt, heb je vaak in het dagelijks leven ook een eetstoornis. Maar als je normaal gesproken gezond eet, staat deze droom voor je behoefte aan spiritualiteit en tevredenheid in je echte leven. Je hebt meer liefde, vriendschap en plezier nodig, omdat je daarvan niet genoeg krijgt. Droom je dat een vriend(in) anorexia heeft, dan kan dit weer staan voor een echte eetstoornis die zij hebben. Als je zeker weet dat dat niet het geval is, kan het betekenen dat je vriend(in) om meer aandacht en liefde schreeuwt.
antiek
Dromen over antiek symbolizeren de waarden, tradities en bewezen wijsheid die je al tijden in ere houdt. Als je niet van antiek houdt, of het waadeert, dan staat deze droom voor je verwijdering van achterhaalde kinderlijke ideeën of oude manieren van denken. Deze droom kan ook betekenen dat je iets waardevols weggooit of achterlaat waar je eigenlijk heel goed op zou moeten letten of dat je eigenlijk zou moeten omarmen.
koop hier je smakelijke chocolade online
antilope
Een droom over een antilope geeft aan dat je sterke ambities verwezenlijkt zullen worden, maar dat je wel extra hard moet werken. Als de antilope valt of op een andere manier gewond raakt in je droom, kan het zijn dat je de schuld bij jezelf dient te zoeken voor een verbroken relatie.
antwoordapparaat
Als je in je droom een bericht krijgt op een antwoordapparaat, vinden er veranderingen plaats in je sociale leven. Als je een bericht achterlaat op een antwoordapparaat, bevind je je in je dagelijks leven in een onaangename situatie.
apen
Als er apen in je droom voorkomen, is een goede vriend ziek of vernederd in een sociale situatie. Het kan ook zijn dat je misleid wordt door een valse vriend.
apocalyps
Een droom over de apocalyps (het einde van de wereld) symboliseert een emotionele en dramatische verandering die zich binnen in je voltrekt. Het kan ook het einde van een bepaalde levenswijze en het begin van een nieuwe betekenen.
apotheek
Komt er een apotheek in je droom voor, dan ben je toe aan een verandering. Je overweegt om eens met nieuwe mensen om te gaan of om naar een andere school te gaan. Wellicht denk je erover om een nieuwe baan te zoeken.
appartement
Een droom over een groot luxe appartement geeft een grote toename in je inkomen aan of een verbetering in je familieleven. Als je droomt over een verwaarloosd en donker appartement, heb je ongeluk, raak je mogelijk je partner kwijt of verlies je geld.
appel
Een droom over een sappige rode appel, met name wanneer je er eentje eet, geeft succes in een onderneming aan. Een rotte appel waarschuwt je dat iets wilt dat niet goed voor je is. Het staat ook voor een valse vriendschap. Droom je dat je een groene appel eet, dan moet je harder en langer werken dan anderen om dezelfde beloning te krijgen.
applaus
Wanneer je in je droom applaus hoort, dan zoek je erkenning. Het is belangrijk dat je jezelf in een gebied of situatie in je leven erkent. Droom je dat je applaudiseert, dan zul je moeten leren meer van jezelf te houden.
aqua
De kleur aqua in je droom staat voor je onderbewuste. Besteed aandacht aan je intuïtie.
aquarium
Een aquarium in je droom betekent dat je je bewust bent van je emoties, maar dat je ze nog niet geconfronteerd hebt. Het kan verwijzen naar je onbewuste gedachtes en verlangens. Een droom over een aquarium kan ook betekenen dat je tijd voor jezelf nodig hebt om te ontspannen. Maak je een aquarium schoon, dan verander je je emotionele uitingen zodat je gemakkelijker geaccepteerd wordt door anderen. Je oefent zelfcensuur uit en uit je niet volledig zoals je je voelt.
koop hier je smakelijke chocolade online
archeologie
Een droom over archeologie betekent dat je iets uit je verleden aan het opgraven bent. Een huidige situatie of persoon in je leven haalt bij jou oude gevoelens omhoog. Het kan ook een hint zijn om naar ervaringen in het verleden te kijken om erachter te komen hoe je een huidige situatie kunt oplossen.
architect
Wanneer je in je droom een architect ziet, zal je creativiteit van pas komen in een nieuw project of een nieuwe onderneming.
arena
Wanneer je over een arena droomt, kun je beter van een nieuwe baan of onderneming afzien. Er zitten addertjes onder het gras.
ark
Een ark in je droom staat voor behoud en bescherming van iets kostbaars. Het is het symbool voor eenheid. De ark van Noach staat voor de bescherming van iets waardevols, symbool van de heelheid.
arm (financieel)
Als je droomt dat je arm bent, dan neem je te veel verantwoordelijkheden op je schouders en werk je te hard. Je neemt niet de tijd voor jezelf die je nodig hebt.
arm (lichaam)
Wanneer je over je armen droomt, dan ben je een verzorgend persoon die anderen kan bereiken en voor ze kan zorgen. Droom je dat je gewond aan je arm bent, dan heb je het gevoel dat je niet voor jezelf kunt zorgen en dat je je hulpeloos voelt om anderen te bereiken. Je voelt je beperkt in je vrijheid of je activiteiten. De rechter arm staat voor je extraverte karakter en wordt geassocieerd met mannelijke energie. De linker arm staat voor je steunende of verzorgende karakter en wordt geassocieert met vrouwelijke kwaliteiten.
armband
Droom je dat je een armband draagt of krijgt, dan staat dit voor liefde, huwelijk en geluk in je relatie. Verloor je je armband in je droom, dan heb je in je dagelijks leven te maken met irritante problemen en ongemak.
armdrukken (pompen)
Als je droomt dat je aan het armdrukken bent, dan ben je in het werkelijke leven met een frustrerend probleem aan het worstelen. Je bent met name bezig met ideeën en gewoontes die je weer onder controle probeert te krijgen.
arrestatie
Droom je dat je door de politie gearresteerd wordt voor een misdaad die je niet hebt gepleegd, dan zul je succes hebben over je rivalen. Ben je echter schuldig aan de misdaad in je droom, dan staat een aantal vervelende incidenten je te wachten. Wanneer je droomt dat anderen gearresteerd worden, betekent dit dat je veranderingen in je leven wilt aanbrengen, maar dat je bang bent dat je niet zult slagen.
artiest
Wanneer je droomt dat je een artiest bent, dan ben je erg creatief. Het kan ook zijn dat je een sterke emotie zou moeten uiten. Droom je dat je je artiestennaam ziet, dan staat dit voor je individualiteit. Vergeet je je eigen artiestennaam of de artiestennaam van een ander, dan ben je gestrest omdat je het erg druk hebt of omdat je te veel verantwoordelijkheden hebt. Herken je de artiestennaam niet, kijk dan of de naam lijkt op een naam die je wel kent.
koop hier je smakelijke chocolade online
artisjok
Als je in je droom een artisjok ziet of eet, dan wil je graag tot de kern van een zaak komen. Een artisjok staat ook voor je potentieel en creativiteit. Misschien beperk je jezelf in hoe je jezelf wilt uiten.
as
Wanneer je as in je droom ziet, heb je bittere veranderingen en verstoringen in je leven gehad. As kan staan voor een mislukte relatie of een slechte prestatie voor een test. Het kan zijn dat je je down voelt, alsof de fijne tijden voorbij zijn. Aan de andere kant kan het zijn dat je te veel blijft hangen in het verleden. In elk geval moet je leren om los te laten en verder te gaan.
asbak
Als je in je droom een asbak ziet, wil dit zeggen dat je jezelf los probeert te maken van oude gevoelens, herinneringen en gewoontes. Het symboliseert ook relaties die gedoofd zijn en niet langer intact zijn.
assepoester
Wanneer je over het sprookje van Assepoester droomt, of dat je een karakter uit het sprookje bent, dan neem je te veel hooi op je vork of je voelt je zwaar belast met de verwachtingen die anderen van je hebben. Deze droom kan ook betekenen dat je je mag ontdoen van je frustraties of schuldgevoelens, zodat je verder kunt met je leven.
asteroïde
Wanneer je in je droom een asteroïde ziet, dan is het tijd om verder te gaan en jezelf te bevrijden van emotionele en fysieke lasten.
astma
Als je droomt dat je astma hebt, ben je onzeker en emotioneel instabiel. Er is veel stress en spanning om je heen.
astrologie
Als je droomt over astrologie, dan maak je je zorgen over de toekomst. Je voelt dat er belangrijke veranderingen in je leven komen. Als je eigen astrologische voorspelling in je droom voorkomt, probeer dan te analyseren hoe deze in verhouding staat tot je echte leven, want het kan een belangrijke boodschap voor je bevatten.
astronaut
Als je in je droom een astronaut bent of over een astronaut droomt, dan betekent dit dat je je bewustzijn vergroot. Je gebruikt de kennis die je hebt en maakt er het beste van.
atleet
Wanneer je droomt dat je een atleet bent, dan heb je jezelf tot het uiterste gepusht. Je hebt iets bereikt waarvan je niet dacht dat je het kon. Droom je dat je naar een atleet kijkt of dat je een atleet leert kennen, dan heb je een meningsverschil of een ander gezichtspunt dan iemand in je leven.
atoombom
Een atoombom in je droom staat voor een gevoel van hulpeloosheid, je bedreigd voelen en een verlies van controle. Je bent waarschijnlijk enorm kwaad, staat op ontploffen en loopt daarmee de kans heel veel schade aan te richten. Je kunt zaken veranderen door met intelligentie en wijsheid te werk te gaan. Deze droom kan je ook vertellen dat je een bepaald aspect van jezelf beu bent. Het kan ook zijn dat iets afgelopen is wat belangrijk voor je was en dat er grote veranderingen aankomen.
koop hier je smakelijke chocolade online
auditie
Als je droomt dat je op auditie bent, dan voel je je onzeker en heb je moeite om jezelf te uiten. Je hebt het gevoel dat je een getest wordt. De houding en het gedrag van de mensen die de auditie afnemen in je droom staat voor hoe je denkt dat anderen je zien. Dit gaat niet op wanneer je in het werkelijke leven een auditie hebt. Deze droom weerspiegelt dan gewoon je zenuwen voor die auditie.
auditorium
Komt er in je droom een auditorium voor, dan geeft dit aan dat je een belangrijke beslissing uitgesteld hebt die je eigenlijk zou moeten maken.
augurk
Wanneer je droomt over een augurk, dan maak je je zorgen om iets wat je gedaan hebt waarmee je problemen kunt krijgen. Deze droom kan ook staan voor een emotionele of fysieke aantrekkingskracht voor iemand.
autisme
Droom je over autisme (of jij zelf of iemand anders autistisch was in je droom), dan staat dit voor je ongelukkig voelen, vervelende veranderingen en pijnlijke emoties. Deze droom kan aangeven dat je een bepaalde situatie niet aankunt en dat je het liefst aan deze situatie zou willen ontsnappen. Als jij of de autistische persoon in je droom moeite had om te praten, dan kan het zijn dat je in het echte leven aan het roddelen bent geweest over anderen, voor je eigen doeleinden. Hier kun je beter mee ophouden.
auto
Als je droomt dat je een auto bestuurt, is dit een verwijzing naar je ambitie, beweegredenen en je vermogen om van de ene fase van je leven naar de andere te rollen. let erop hoe makkelijk of stroef de auto rijdt. Of je zelf rijdt of als je meerijdt als passagier is tekenend voor actief of passief je rol in het leven is. Als je achterin zit, is dit een teken dat je jezelf laat overheersen door anderen. Dit kan komen door een gebrek aan zelfvertrouwen. In het algemeen zou je kunnen stellen dat dit droomsymbool je mate van afhankelijkheid aangeeft, en hoeveel controle je over je leven denkt te hebben.
 
Een gestolen auto wil aangeven dat je identiteit een flinke klap heeft gekregen. Dit kan verwijzing naar het verlies van een baan, een slecht verlopen relatie of een specifieke situatie die je in grote mate heeft gevormd als persoon.
 
Als je auto oververhit raakt in je droom, suggereert dit dat je teveel energie kwijtraakt en het nodig wat kalmer aan moet doen, anders zou je zomaar een burn-out kunnen krijgen. Je neemt teveel hooi op je vork.
 
Als je droomt over een geparkeerde auto geeft je droom aan dat je je energie op iets anders moet richten dan wat nu het. Een kansloze onderneming kost je teveel moeite. Deze geparkeerde auto kan ook een teken zijn dat je een break moet nemen en even van het leven zou moeten genieten. Als je in je droom niet meer weet waar je je auto hebt geparkeerd, suggereert dat je niet weet welke richting je leven opmoet.
 
Wanneer een auto je bijna aanrijdt in je droom, is dit een teken dat je lifestyle, opvattingen of doel in je leven conflicteert met die van iemand anders. Het kan ook symbolisch zijn voor gekwetste trots.
auto-ongeval
Droom je van een auto-ongeluk, dan botsen je geloofsovertuigingen of je levenswijze met die van iemand anders. Deze droom kan ook staan voor een recente schokkende gebeurtenis die je hebt meegemaakt.
automaat (eten)
Droom je van een automaat, dan probeer je er achter te komen hoe je kunt krijgen wat je wilt van een persoon of situatie in je leven. Deze droom geeft aan dat je niet met minder dan je verdient genoegen moet nemen.
autopsie
Wanneer je in je droom een autopsie ziet, dan voel je je afgesneden van je gevoelens. Het is ook een waarschuwing dat je zorgvuldig de consequenties van je daden moet evalueren.
autorijles
Als je droomt dat je autorijles neemt, dan ontbreekt het je aan zelfvertrouwen. Je maakt je zorgen over je vermogens. Deze droom kan er ook op wijzen dat je wilt opklimmen of dat je zelf meer invloed wilt hebben op de richting van je leven.
avocado
Het gaat goed met je liefdesleven als je over een avocado droomt.
koop hier je smakelijke chocolade online
avontuur
Als je over een avontuur droomt, kan dit een waarschuwing zijn dat je rustiger aan moet doen en voorzichtig moet zijn met je gedrag of je kunt een deuk in je reputatie oplopen.

© 2010 - 2024 Lichaam en Geest | Het is uitdrukkelijk verboden om de inhoud van deze dromenpagina geheel of gedeeltelijk te kopiëren, te bewerken, op te slaan of te verspreiden voor persoonlijke en/of commerciële doeleinden zonder vooraf verkregen schriftelijke en expliciete toestemming.

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

op zoek naar interessante lectuur

ontdek deze boeken

X

lees boeken

boeken

Ontdek boeken over gezonde voeding, mystiek, therapieën, opvoeden, etc.

bekijk overzicht