Therapieën

Elke persoon bestaat uit een emotioneel deel en het lichaam errond. Om je goed te voelen, moeten beiden in balans staan. Soms uit dit onevenwicht zich in psychosomatische aandoeningen. Vandaar: loslaten: dé uitdaging van deze generatie. Ontwikkel jezelf, en evolueer naar een evenwichtige persoon. Vanuit deze introspectie kan je leren genieten van jezelf. Loslaten en aanvaarden, creëren en leiden. In het nu leven. Je verleden loslaten en omarmen wat je pijn deed, zonder daarbij jezelf te verliezen. Want als je zou doen wat je werkelijk zou willen, wat zou je dan anders doen? Hieronder vind je enkele technieken die je daarbij kunnen helpen.

Alle therapieën
aromatherapie
ayurveda
Bachbloesems
bioresonantie
emokinesiologie
Dornmethode
EFT
Gestalttheorie
Human Design
hypnose
klanktherapie
Integraal therapie
Integrated Energy Therapy
Interactionele Vormgeving
Quantum Touch
Neuro Emotionele Integratie
NLP
voetreflexologie
One Brain
Oneness Blessing
oorkaarsen
lachsessies
massage
reiki
Tai chi
tao-tantra
transpersoonlijke therapie
mindfulness
aromatherapie
Aromatherapie
Etherische olie wordt op natuurlijke wijze uit sommige delen van planten gewonnen (bloemen, bladen, wortels, hout en vruchten). Deze oliën kan je verdampen en gebruiken in bad. Zij zullen evenwicht brengen in lichaam en geest. Een paar druppels in een aromalampje en je huis geurt heerlijk naar sandelhout of lavendel. Op deze manier ga je emoties en de psyche kalmeren en positief beïnvloeden. Voor een heerlijk bad neem je een glaasje melk en doe er de druppels etherische olie bij. Even omroeren en deze samenstelling doe je bij het badwater als het bad volledig vol is. Géén badschuim toevoegen. Je kan de etherische olie ook mengen in wateroplosbare neutrale badolie. Het is belangrijk dat je de voorgeschreven dosering niet overschrijdt. Volwassenen: maximum 15 druppels; kinderen: maximum 5 druppels; baby's: maximum 1 druppel. Zwangere vrouwen mogen géén etherische olie gebruiken zonder uitdrukkelijk advies van een aromaspecialist. Etherische oliën verdampen snel, dus kan je ze best op een koele en droge plaats bewaren. Bewaar ze buiten bereik van kinderen en huisdieren.
bekijk hier alle aroma's en hun werking
Ayurveda
Ayurveda
Ayurveda is op zich geen geneeswijze. Het is een manier van leven, een manier om het leven te begrijpen en het is die manier van leven die genezing brengt. Gelukkig zijn betekent gezond zijn, en gezond zijn betekent één zijn en leven met innerlijke vrijheid, al dan niet met fysieke gebreken. Ayurveda gaat niet alleen over lichamelijke gezondheid, maar over welzijn zowel op fysiek als emotioneel, mentaal en spiritueel vlak.
 
Leven in harmonie met de natuur en jezelf houdt in dat je je lichaam energetisch en fysiek zuivert en dat je je voeding aanpast aan wie je bent. Goede voeding en een goed spijsverteringsproces worden in de Ayurveda beschouwd als één van de allerbelangrijkste fundamenten van onze gezondheid. Functioneert onze spijsvertering niet goed, dan worden ook ons lichaam, cellen, weefsels en de diepere transformatie-processen niet gevoed en kunnen er allerlei ziekten ontstaan.
 
Naast de inwendige verzorging door voeding is er ook de uitwendige aandacht onder de vorm van inoliën. Hier is de olie het medicijn. Een Ayurvedische massage is een specifieke therapeutische handeling en heeft dus in oorsprong niets met verwennerij te maken.
Bachbloesems
Bachbloesems
Bachbloesems zijn vloeibare extracten van planten die positief inwerken op storende emoties en gemoedstoestanden zoals angst, depressie, gebrek aan zelfvertrouwen, stress of piekeren. Reeds meer dan 70 jaar hebben deze bloesems hun deugdelijkheid bewezen bij emotionele problemen, zowel bij kinderen als volwassenen. Slaapproblemen, faalangst, examenvrees, ADHD, verdriet, schuldgevoelens en concentratieproblemen zijn allemaal voorbeelden waar bachbloesems heel goede resultaten bij geven.
 
Bachbloesems hebben de eigenschap om negatieve emoties om te buigen in hun positieve pool. Zo zal iemand met een minderwaardigheidsgevoel bij het innemen van bepaalde bloesems terug in zichzelf geloven en met meer zelfvertrouwen de zaken aanpakken. Negatieve emoties worden niet onderdrukt maar omgebogen in hun positieve pool, zoals faalangst in zelfzekerheid of ongeduld in kalmte en rust.
 
De bachbloesems zijn 100 % natuurlijk en kunnen zowel door kinderen als door volwassenen met veel succes worden gebruikt. Ze zijn totaal veilig en onschadelijk. Er is geen enkele bijwerking, je kan ze niet overdoseren en werken niet verslavend. Ze kunnen gebruikt worden in combinatie met ander medicatie of behandelingsvorm, inclusief homeopathie, zonder de werking hiervan te belemmeren.
bekijk hier alle Bachbloesems en hun werking
Bioresonantie
Bioresonantie is een technologie die gebruik maakt van de wetenschap dat elk orgaan een eigen, specifieke trilling (de oerfrequentie) heeft die bij ziektes en aandoeningen verandert. Er werd met inzichten uit de kwantumtheorie een technologie ontwikkeld die disbalansen kan opsporen. Elk lichaamsdeel, elk orgaan en elke cel straalt energie uit. Dit geldt ook voor virussen, bacteriën en pollen. Elke stof heeft zo haar eigen kenmerkende karakter.
 
Wanneer storende substanties als gifstoffen, virussen, bacteriën, parasieten en stralingen op het lichaam inwerken, wordt de communicatie tussen de cellen belemmerd. Zodra de communicatie tussen de cellen verstoord is, wordt ook het functioneren van de cellen gehinderd. Uiteindelijk kunnen hierdoor ziektesymptomen ontstaan zoals pijnen, allergieën, psychische klachten, prestatie- en functioneringsproblemen en chronische vermoeidheid. De ziektesymptomen openbaren zich juist daar waar door erfelijkheid al een zwakke plek aanwezig is. Met behulp van de biotensor kunnen de frequenties worden opgemeten. Hierdoor worden veranderingen in het lichaam zichtbaar.
Dornmethode
Dornmethode
De Dornmethode is een manier om gewrichten en wervels in hun oorspronkelijke stand te brengen. Zo kan je pijn en de blokkades in deze gebieden verhelpen. Het is een nagenoeg pijnloze, zachte, risicoarme, manuele methode in de natuurgeneeswijze en de complementaire zorg. De Dornmethode heeft als uitgangspunt dat correcties altijd onder beweging moeten plaatsvinden. Pijn in de voeten, in de knieën, in de heupen en in de onderrug worden meestal veroorzaakt door beenlengteverschil en/of scheefstand van het heupgewricht en het heiligbeen. De controle en de correctie van de scheefstand en de blokkades van de wervels gebeurt door middel van een lichte duimdruk.
 
In principe gaat het er bij de Dornmethode om een optimale ruimte te creëren zodat de spinale zenuwen ongestoord hun werk kunnen doen. De zenuwopeningen tussen de wervels zijn bij sommige wervels niet al te groot. Door scheefstand van één of meerdere wervels worden de betreffende zenuwen ingeklemd en hun functie belemmerd, wat tot klachten kan leiden in de organen en lichaamsdelen in de gerelateerde gebieden. De zenuw hoeft niet compleet te worden afgeklemd om klachten te veroorzaken; een constante zeer lichte druk van de scheve wervel kan de spinale zenuw al irriteren.
massage
Massage
Massage is de praktijk van het toepassen van gestructureerde of ongestructureerde druk, spanning, beweging, of trilling – manueel of met mechanische hulp – op de zachte weefsels van het lichaam, met inbegrip van de huid, spieren, bindweefsel, pezen, ligamenten, gewrichten, lymfevaten, organen van het maag-darmstelsel en reproductief systeem.
 
Massage roept zowel een fysieke als een geestelijke ontspanning op en werkt in op vrijwel ieder systeem van het lichaam. Massage kan stress verminderen, pijn verlichten, afvalstoffen uit vermoeide spieren helpen verdrijven en kan zelfs blessures voorkomen.
zoek je massage salon
Reiki
Reiki
Reiki is een eeuwenoude kunst van genezing door aanraking. De helende Reiki-energie werkt in op de energiecentra van je lichaam en dat op alle niveaus: het lichamelijke, het mentale, het emotionele en het spirituele niveau. Hierdoor stimuleert Reiki je algemene gezondheid en je persoonlijke ontwikkeling. Je wordt aangespoord je leven in handen te nemen. Reiki wordt bewust of onbewust, in meer of mindere mate opgenomen door alle levende wezens, van planten en bomen, tot dieren en mensen.
 
Bij klachten en ziektes kan Reiki goed ondersteunend werken bij je genezingsproces en dit proces ook vaak versnellen. Reiki kan medicatie ondersteunen en nevenwerkingen verzachten en zelfs neutraliseren. Ook bij kinderen kan Reiki in allerlei situaties (angsten, gevoelig zijn, zelfvertrouen opbouwen) toegepast worden. Kinderen kunnen ook zelf deze helende Reiki energie toepassen in hun dagelijkse leven.
Emokinesiologie
Emokinesiologie is een harmoniserings- techniek die toelaat het energiesysteem van het lichaam in balans te brengen. Zo kan het lichaam in contact zijn met zijn energiebronnen, en zo zijn volledig intellectueel, fysiek en emotioneel potentieel gebruiken. Emokinesiologie werkt herstellend en genezend. Via het lichaam (spiertesten) worden fysieke en emotionele onbalansen opgespoord. De methode is gebaseerd op het principe dat het lichaam in balans kan gebracht worden door toxines te verwijderen, blokkades op te heffen, stress te laten wegvloeien en op het vermogen van het lichaam om zijn natuurlijke gezonde staat te herstellen.
 
Emokinesiologie stimuleert het zelfgenererend vermogen van het lichaam om stress te verwerken en dit op lichamelijk, energetisch én emotioneel vlak, om daarna de stress los te laten volgens een natuurlijk tempo. Emokinesiologie hanteert een holistische benadering: het houdt rekening met emoties, voeding, fysieke toestand en levensstijl, want alle hebben ze een invloed op het lichaam. In de behandeling dienen soms verschillende aspecten samen aangepakt te worden, om zo het organisme terug optimaal te laten functioneren.
Emotional Freedom Technique
Emotional Freedom Technique is een methode die je vlug kan afhelpen van trauma's en fobieën. Deze methode zal je helpen om je emoties te ontspannen, los te laten en op te lossen. Door de jaren heen krijg je ontelbare stimuli en daaraan knoop je een aantal gevoelens aan vast die je, als je er niks aan doet, soms een leven lang meedraagt. Het is als een rugzak dragen, waar je van alles in stopt. Maar op de duur begint dat rugzakje te wegen, en als je het niet eens regelmatig ledigt, blijft het wegen.
 
EFT is een middel om wat je door de jaren heen emotioneel hebt opgestapeld en meegedragen, ook daadwerkelijk van je af te schudden. Het is een desensitisatiemethode. Het begint altijd met een ervaring (stimulus) waaraan je onvermijdelijk een gevoel koppelt. Het is de herinnering of het beeld van die negatieve ervaring die je steeds dat gevoel opnieuw doet krijgen. EFT lost het gevoel op, waardoor je een andere kijk krijgt op je negatieve ervaring, zodat je je angst en pijn niet meer voelt. Na de behandeling doet het je niets meer, de lading is er van af en je kan het loslaten en vergeten.
Gestalttheorie
Volgens de Gestalttheorie is contact even noodzakelijk voor mensen als zuurstof en water. Om die reden wordt de Gestalttherapie de psychotherapie van het contact genoemd. Uitgangspunt is dat je een onlosmakelijk onderdeel bent van je omgeving die gezin, werk, vrienden en de rest van de wereld omvat.
 
Volgens de Gestaltbenadering ervaar je psychische problemen wanneer het contact met je omgeving verstoord is en je niet in staat bent om dat te herstellen. Deze opvatting is anders dan die van de meeste psychotherapieën die psychische problemen zien als een verstoring van het geestelijk evenwicht. Wanneer je voor de Gestaltbenadering kiest, zal je merken dat de therapeut niet alleen bij je problemen zelf stilstaat, maar juist meer nadruk legt op de manier waarop je ze ervaart, welke betekenis ze hebben in je leven en hoe je ermee omgaat.
 
De aandacht is vooral gericht op wat je zintuigen waarnemen en wat je lijfelijk ervaart. Dat geeft vaak een passender antwoord op levensvragen dan je gedachten. Door je te concentreren op het lichamelijke en zintuiglijke leer je opnieuw contact te maken met je eigen beleving en op een creatieve manier met je problemen om te gaan. Gestalttherapie is daarom een boeiend proces, dat soms pijnlijk en confronterend is, maar ook humoristisch en bevrijdend. Gestalttherapie is een erkende vorm van psychotherapie.
Human Design
Human Design
Human Design, ontstaan in 1987, is een synthese van Westerse en Oosterse wetenschappen en systemen. Je kunt het zien als een visuele levenskaart, een praktische vertaling van je persoonlijkheidsstructuur en genetische code, in combinatie met de invloeden van je omgeving en mogelijke conditioneringen.
 
Een Human Design Chart vertelt ons over de mechanismen van ons DNA en de chemische processen in ons lichaam. Om een chart te kunnen maken, is je geboortedatum, -uur en -plaats nodig. Let wel: Human Design is géén astrologie. Door de unieke synthese van verschillende systemen gaat het niet alleen om 'nature' (hoe je bent geboren), maar ook om ''nurture' (wie je bent geworden in de loop van je leven). Dit maakt deze blauwdruk werkelijk uniek.
 
Human Design geeft je een wetenschappelijke formule die getest moet worden. Ga het experiment aan en kijk voor jezelf of het klopt. Human Design is niet iets waar je in moet geloven of als een dogmatische waarheid moet aannemen. Integendeel; de vraag is eenvoudigweg om het uit te testen in je dagelijkse realiteit en voor jezelf uit te maken wat deze kennis voor jou kan betekenen. Human Design is een open uitnodiging tot ervaren, experimenteren en ontdekken. Niets geloven, niets vertrouwen; enkel wat je zelf aan de levende lijve ondervindt wanneer je het experiment aangaat.
Hypnose
Hypnose
Hypnose is een natuurlijke staat die zich bij de meesten onder ons regelmatig voordoet in het leven van elke dag. Het is een soort trance of een staat van spontane zelfhypnose die de automobilist overkomt die zich erover verbaast dat hij behouden is aangekomen zonder zich zelfs bewust te zijn geweest van het doorlopen traject of de uitgevoerde manoeuvres. Of bij de lezer, zo gepassioneerd door zijn boek, dat hij niets meer ziet of hoort van wat er rondom hem gebeurt.
 
Je zal leren om dieper te treden in deze staat van trance. Iedereen is in staat om dit te leren. Het spreekt voor zich dat het hier gaat om een samenwerking tussen twee personen, waarbij er geen sprake is van iemand hypnotiseren tegen zijn wil in, evenmin van hem dingen te laten doen die zouden ingaan tegen zijn waarden en principes. Je komt in een andere manier van relatie tot jezelf, die niet meer door de filter van het bewuste, rationele en logische passeert, maar waar je leert om vertrouwen te hebben in jezelf om beter je kwaliteiten en hulpbronnen te gebruiken.
Integraal therapie
Integraal therapie is een benaderingswijze voor vitaliteit en gezondheid die gebaseerd is op de Oosterse filosofie. Integraal therapie is erop gericht de wisselwerking tussen de grondstoffelijke materie (spier, bot, long) en de fijnestoffelijke materie (emotie, gedachten, karma) in beeld te brengen.
 
Met Integraal therapie spoor je de verstoring in de wisselwerking op en krijg je inzicht in de oorzaak van de verstoring. Integraal therapie geeft inzicht hoe fysiologie, biochemie, immuunsysteem, denken, emoties en spiritualiteit met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden of aansturen.
 
Deze vorm van therapie schept de mogelijkheid om op meerdere niveaus van de mens interventies toe te passen. De kans op een volledig herstel neemt beduidend toe en het risico op herhaling wordt beperkt. Daarnaast krijg je ook inzicht in de oorzaak van de klacht, welke gebruikt kan worden om herhaling te voorkomen. Hoe herken je de relatie tussen symptoom en oorzaak? Integraal therapie wijst je de weg.
Integrated Energy Therapy
Integrated Energy Therapy (IET) is een krachtige healingteachniek die helpt bij het loslaten van blokkades en trauma's en negatieve gedachten die in het cellulair geheugen opgeslagen liggen. De levensstroom of -energie die door je lichaam vloeit, kan door bepaalde gebeurtenissen, trauma's, ziektes of angst geblokkeerd raken. Deze energieblokkades kunnen je levenservaring beperken en zorgen voor energietekort, ziekte of verlies van spontaneïteit.
 
Door aanraking van bepaalde plaatsen en punten op je lichaam, wordt het celgeheugen van het lichaam bevrijd van dergelijke onverwerkte lading. Positieve levenskwaliteit wordt ingebracht, waardoor regeneratie kan plaatsvinden op een zachte en diepgaande manier. Het opnieuw in evenwicht brengen van je energie is zelfsturend en zelfregulerend. Je ondersteunt je natuurlijke capaciteit van het lichaam om een goed evenwicht te creëren en te behouden.
Interactionele Vormgeving
Interactionele Vormgeving vertrekt vanuit een integratieve en eclectische visie, waarbij verschillende therapeutische stromingen in interactie worden gebracht. I.V. bevrucht, verdiept en verrijkt de oorspronkelijke vormen zonder hun eigenheid te verliezen. Interactionele Vormgeving beweegt zich in het spanningsveld tussen de universaliteit van je problemen en je uniciteit, heeft oog voor je ontwikkeling en voor je existentiële en spirituele dimensie.
 
I.V. integreert experiëntiële met systemische elementen, een lichaamsgerichte benadering met gesprekstherapie. I.V. sluit aan bij de vernieuwingen in psychotherapie omdat het oog heeft voor de grotere context en aansluit bij een meersporenbeleid. Interactionele Vormgeving brengt vorige stromingen samen tot een nieuwe therapievorm. De reden hiervoor is dat je uniek bent, met je eigen verleden, interesses en culturele achtergrond. De therapie moet zich daarom kunnen aanpassen aan jou als unieke mens, en niet andersom. Een I.V.-therapeut zal zijn werkwijze daarom steeds toetsen aan de belevingswereld, de 'ingang' en je specifieke probleem.
Klanktherapie
Klanktherapie
Klankschalen, net zoals de meeste muziekinstrumenten en de menselijke stem, brengen naast grondtonen ook boventonen voort. De combinatie van deze tonen heeft een direct effect op je hersengolven, je zenuwstelsel, je meridianen en al je energiecentra. Samen vormen al deze frequenties plus de intentie, één trillingsveld waarbij genezing kan plaatsvinden. Wanneer je een klankschaal aanslaat, dan is het verbindende element tussen de klankschaal en je oor de lucht. Er is nauwelijks iets elastischer dan de omgevende lucht.
 
De beweging van een klankschaal gaat over op de lucht, de ene molecule stuit op de andere en deze beweging gaat tenslotte over op je oor en op het trommelvlies. Zo zijn de klankschaal en je oor als door een elastiek van lucht met elkaar verbonden. Deze beweging komt terecht op je drie gehoorbeentjes. Dat is de toegangspoort naar je binnenoor en naar je hersenen. De fysiotherapie ontstaat door micromassage van de spieren tussen je gehoorbeentjes. Daardoor wordt de overdracht naar het binnenoor en je hersenen geoptimaliseerd.
 
Je oor communiceert via meer dan duizenden neuronen met hun respectievelijke zenuwbanen met je hersenen. Door heel dit proces van resonantie beïnvloedt klanktherapie verschillende aspecten van gehoor en hersenen. Aangezien je hersenen de besturing voor het hele lichaam zijn, beïnvloeden zij dus ook je hele lichaam, zowel op energetisch als op fysiek vlak.
Oneness Blessing
Oneness Blessing
Oneness Blessing (ook wel Deeksha genoemd) is een overdracht van eenheidsenergie die je in contact brengt met je hogere bewustzijn. Deze energie wordt doorgegeven door je handen zachtjes op je hoofd te leggen en duurt ruim een minuut. Met de overdracht van deze energie komt er een proces op gang, worden blokkades opgeruimd en groei je in bewustzijn. Deze groei werkt door op alle facetten van je leven. Het is goed om deze energie regelmatig te ontvangen om je groei te ondersteunen.
 
Oneness helpt je het leven te ervaren in plaats van er over na te denken. Je kunt veel tijd besteden aan nadenken, plannen, piekeren, je druk maken. Door middel van Oneness Blessing kan je groeien in bewustzijn. Als je groeit in bewustzijn, kom je er achter dat er helemaal niet zoveel is om over na te denken. En als je niet veel nadenkt, dan blijft er meer tijd en energie over om te genieten. Van je werk, je leven, je relaties. Oneness is eenvoudig. Het brengt verandering teweeg op allerlei gebieden: gezondheid en vitaliteit, leven vanuit je hart, sprankelende relaties, werk en carrière.
Lachsessies
Lachsessies
Tegenwoordig zie je enkel de fouten, uit je enkel kritiek, wat negatieve energie oplevert en onenigheid, woede en haat. Je vindt het moeilijk complimentjes te geven en zelfs te krijgen. In de lachclubs leer je bewust complimenten te geven om oprecht het hart van de ander te winnen en te vermijden in een negatieve spiraal van kritiek terecht te komen, want dat belemmert het lachen. Eén van de eerste lachen die je zal doen, is lachen met jezelf.
 
Je moet inzien dat haat en wraak totaal een tegenovergesteld effect hebben dan wat je wenst. Op lange termijn zijn vergeving en vrede scheppen de beste alternatieven. Vergeving vormt haat om naar hulp en ontwikkelt de geest. Het is vooral een krachtig instrument onder mensen die van elkaar houden.
 
Haat en wraak geven een wrang gevoel dat je innerlijk opvreet, ze produceren bepaalde schadelijke chemische stoffen die ziekten veroorzaken. Dit voert ons naar de vicieuze cirkel van de vergelding. Er is oorlog in de wereld omdat er oorlog onder ons is. Lachen kan je oefenen- zachtjes aan, eenvoudigweg, progressief - in leven in vrede en harmonie met eerst en vooral jezelf, dan met je omgeving, en later met al wie je ontmoet. Je blijft geloven dat je via de aanstekelijkheid en je uitstraling, beetje bij beetje kan bijdragen aan de wereldvrede.
Neuro Emotionele Integratie
Neuro Emotionele Integratie is een techniek om geblokkeerde emoties op te sporen en vrij te maken waardoor je energie weer optimaal kan stromen. Je lichaam heeft een geheugen waarin vroegere ervaringen opgeslagen werden. Een emotie die niet werd verwerkt, reageert als een emotioneel, latent virus in je lichaam. Dit geheugen vormt in je dagelijkse leven de basis van onder meer je gedrag, stemming en je gezondheidstoestand.
 
Via een spiertest en vraagprotocollen kan je bewust en onbewust met dit geheugen communiceren om zo blokkades op mentaal, fysiek en emotioneel vlak op te sporen, te integreren en vervolgens los te laten. Het is wetenschappelijk bewezen dat als je bewust iets zegt waarmee je onbewuste niet congruent is, er een spierverslapping optreedt (bewuste en onbewuste zitten niet op één lijn).
 
Deze methode vraagt geen fysieke inspanning of herbeleving van het oorspronkelijke incident. Op deze manier werkt je geheugen niet langer tegen je maar laat het je toe optimaal te functioneren, vitaal te zijn, te genieten van het leven, ziekte te vermijden. Elk symptoom, of het nu fysiek of psychisch is, kost jou energie en heeft je iets te vertellen. Via Neuro Emotionele Integratie kan je deze boodschap gebruiken ten voordele van je eigen groeiproces, je eigen levenskwaliteit en dat van je omgeving.
Neuro-Linguïstisch Programmeren
Neuro-Linguïstisch Programmeren
Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) verwijst naar een systeem dat uit een aantal principes bestaat die de basis vormen voor een succesvolle communicatie. Dit houdt het vermogen in om dat te realiseren wat betekenisvol en zinvol is en wat aanzet tot meer voldoening, geluk, liefde en zingeving. Met de integratie en toepassing van de NLP-principes leer je op een positieve manier door een verandering te gaan, zodat je bewuster en met meer plezier in het leven staat en ook meer verantwoordelijkheid voor je leven opneemt. Het ondersteunt je emotionele en rationele ontwikkeling en het helpt je om boven blokkades en beperkingen uit te stijgen.
 
NLP is een verzameling denkmodellen en technieken om binnen het kader van contact systematische interventies te doen, met als doel de subjectieve gedachten, gevoelens en gedragingen van jezelf of anderen te begrijpen en eventueel te wijzigen. Het draagt ook bij tot de ontwikkeling van authenticiteit en flexibiliteit.
 
NLP is een model dat er in al zijn facetten op gericht is om het denken, voelen en handelen te verbeteren en de levenskwaliteit te verhogen. Het uiteindelijk doel is een beter contact te krijgen met jezelf en de ander, gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen.
One Brain® Methode
De One Brain® Methode is een synthese van toegepaste kinesiologie, de Gedragsbarometer, de kennis van structuren en hun functie: je natuurlijke reactie op basis van hoe je gebouwd bent, energiecorrecties en stressverminderingstechnieken. Binnen de One Brain® Methode maak je contact met je linker en rechter hersenhelft. Je praat met je lichaam en je brein tegelijkertijd. Want één van de neurologische effecten van stress is dat er een tijdelijke onderbreking is van je brein naar de spierspanning in je lichaam, waardoor de spier verzwakt. Hoewel je je daar niet altijd bewust van bent, wordt alles in je brein en lichaam opgeslagen.
 
De Gedragsbarometer is een ingenieuze landkaart van wat je wel en niet wilt voelen. Het is een driedimensionale ervaring op de tijdlijn van je leven. De Gedragsbarometer kent drie niveaus: bewust, onbewust en lichaam. Deze drie niveaus werken tegelijkertijd samen. Deze drie niveaus kan je ook vertalen naar geest, hart, en buik of tegenwoordige tijd, pubertijd en kindertijd.
 
Structuren en hun functie is de kennis van je bouw. Hierbij kijk je naar de vorm van de ogen, neus, mond, kaak, voorhoofd en je lichaamshouding. Alles samen maakt je dat tot een uniek individu en hoe je hebt geleerd om het leven te reageren. Energiecorrecties en stressverminderingstechnieken helpen om meer balans te creëren, zodat je in tegenwoordige tijd weer meer keuzevrijheid ervaart.
Oorkaarsen
Oorkaarsen
Oorkaarsentherapie, een zeer oude, krachtige natuurgeneeswijze met duidelijke linken naar Oosterse en sjamanistische geneeswijzen en technieken. Sjamanen gebruikten de techniek in spirituele ceremoniën om mensen te verlichten en om hen te laten openstaan voor een hoger spiritueel niveau, maar ook om mensen te helen. Via levende bloedanalyses en kinesiologische testen werd aangetoond dat de cellen van het immuunsysteem veel actiever worden na een oorkaarsenbehandeling en dat ze de bloedcellen positief beïnvloeden, waardoor we beter en sneller herstellen. In combinatie met ademhalings- en loslaattechnieken wordt het positieve effect nog versterkt.
 
Oorkaarsen en lichaamskaarsen verbeteren de vrije stroom van levensenergie, omdat ze zorgen voor de energetische opvulling van de pijnappelklier en de nieren. Oorkaarsen behandelen dus het onevenwicht in je energetisch systeem. Ze zijn ook een welkome ondersteuning in spirituele en therapeutisch begeleiding, net omwille van hun kracht tot het creëren van verandering.
 
Oorkaarstherapie helpt doeltreffend bij gehoorstimulatie, neus-, keel-, frontale en paranasale irritaties ten gevolge van verkoudheid, oorsuizen en oortinteling, drukcompensatie in geval van hoofdpijn en migraines, heesheid, voorkomen van oorontstekingen, activeren van de lokale bloedcirculatie, het lymfesysteem en het metabolisme van de energiecirculatie, hyperactiviteit, zenuwachtigheid en stress.
Quantum Touch
Quantum Touch
Quantum Touch is een techniek die een nieuwe dimensie toevoegt aan de kunst van handoplegging en die door iedereen aangeleerd en toegepast kan worden. Door middel van deze methode worden deuren geopend en wordt energetische heling beschikbaar voor iedereen. Eenvoudige technieken, diepgaande resultaten, een systeem dat iedereen snel kan aanleren om in zijn eigen leven toe te passen.
 
Door slechts een lichte aanraking kan je de helingsreactie van het lichaam zelf enorm versnellen. Niet alleen worden structurele afwijkingen (zoals scoliose, scheve heupen of craniale afwijkingen), pijn en ontstekingen snel verbeterd maar organen, systemen en klieren worden ook snel terug in evenwicht gebracht.
 
Om jezelf van de kracht van Quantum Touch te voorzien volstaat het om verschillende ademhalingstechnieken, meditaties voor de bewustwording van het lichaam en enkele handposities aan te leren. Als je een hoog trillingsveld rondom een zere plek creëert, zal je door het proces van resonantie en entrainment op een natuurlijke wijze op deze hogere trilling mee gaan trillen, zodat je helingspotentieel (je biologische intelligentie) haar werk kan doen, hoe en waar dan ook in het lichaam.
Tai chi
Tai chi
Tai chi is een eeuwenoude bewegingsvorm waarvan de principes heel actueel zijn. De huidige maatschappij evolueert jachtig en oppervlakkig. Je dreigt steeds meer af te dwalen van je natuurlijke zijn. Als je de basisprincipes niet respecteert en steeds verder afdwaalt, creëer je steeds meer spanning en stress. Tai chi draagt de volgende natuurlijke principes in zich: ontspanning, houding, ademhaling, stretching en ontspannen bewegen.
 
Tai chi is een oefenmethode om je energie te ontwikkelen. Je ervaart via oefeningen hoe ontspanning vol is, ademhaling energie opbouwt en volheid stabiliteit en beweeglijkheid biedt. Je ontdekt hoe stabiliteit en beweeglijkheid, standvastigheid en flexibiliteit, yin en yang harmonieus ter beschikking van je wil in je lichaam aanwezig zijn. Er ontwaakt terug een fenomeen in je lichaam, kracht in ontspanning.
 
De oefeningen zorgen ervoor dat je inzicht krijgt en tegelijkertijd de kracht voelt om in harmonie met jezelf te leven. De garantie voor een leven zonder stress.
Tao-Tantra
Tao-Tantra
Onze opvoeding heeft meer en meer het gebruik van onze vijf zintuigen beperkt. Met massage voldoe je aan een fundamentele behoefte, die je als kind reeds kende en mogelijks ervaren hebt: respectueus en met tederheid aangeraakt worden en de warmte van die streling voelen. Tantramassage spreekt ook het diepere in jezelf aan doordat ze energieën losmaakt en in beweging brengt waarvan je tot op heden weinig of geen besef hebt, en die nochtans van vitaal belang zijn om je psychisch en fysisch goed te voelen.
 
Volgens de Tao-Tantra filosofie vindt onze levensenergie haar oorsprong in onze seksuele energie. Het intieme karakter kan verwonderen: de traditionele westerse massages masseren 'er-om-heen'. Ook bij tantra kan men tijdens de eerste sessies het intieme bereik overslaan. Dan nog zal de tantramassage de levensenergie opwekken en doen doorstromen.
 
Je ervaart in de massage wat ontspanning is, hoe je spanningsvrij wordt en hoe je van stress naar sereniteit kan gaan en dat je zo tot ontspanning kan komen. Je komt dichter bij je sensitiviteit en je ware gevoelens zodat je ze onbevangen durft te erkennen, aanvaarden en tonen. Een bevrijding die je dichter bij jezelf, bij je behoeften brengt. Ook leer je anders naar de anderen kijken en ze anders benaderen. Jezelf laten kennen zoals je echt bent, geeft je meer kans om graag gezien en gewaardeerd te worden.

causale voetreflexologie
Causale voetreflexologie
Bij causale voetreflexologie ga je voornamelijk op zoek naar de oorzaak van je probleem. Door middel van drukpuntmassage wordt elk orgaan terug in zijn juiste positie gebracht en vindt het zijn eigen beweging terug. Zwakke of pijnlijke reflexen geven aan welke lichaamsdelen geblokkeerd zijn en hun positie hebben verloren. Door dit terug te herstellen, kunnen problemen verholpen worden.
 
Voetreflexologie bevordert het opengaan en zuiveren van je zenuwbanen door duizenden zenuwuiteinden in je voeten te stimuleren. Voetreflexologie opent deze energiebanen en geeft je lichaam daarmee fysieke, emotionele en geestelijke energie.
 
Je geneest niet; dat doet het lichaam. De voetreflexologie werkt met subtiele energiestromen die je lichaam nieuwe energie geven. Stress en spanningen zetten je bloedvatenstelsel onder druk en remmen je bloedstroom af, wat voor allerlei problemen kan zorgen. Hetzelfde geldt voor je centraal zenuwstelsel.
 
Het gevoel na de behandeling is rustgevend en aangenaam. Een algemene reactie achteraf is: ik heb nog nooit zo goed geslapen. Door het activeren van de geneeskracht is het onvermijdelijk dat je lichaam zich van gif bevrijdt. Het is een reinigingsproces en kan tot een week na je behandeling optreden.
Transpersoonlijke therapie
Deze vorm van begeleiding richt zich op je innerlijke ontwikkeling, met liefdevolle aandacht voor alle lagen van je zijn: lichaam, geest en ziel. Zonder oordeel en met compassie wordt je wijze van denken, voelen, doen en (bewust)zijn samen onderzocht. De therapeut is er als reflecterende spiegel, luisterend oor en veilig anker op je reis naar (meer, dieper, hoger) bewustzijn. Bij transpersoonlijke therapie is er geen sprake van vaststaande methoden of technieken. Het proces ontvouwt zich in verbinding, in het moment, op basis van een hulpvraag, emotie of gevoel. Daarbij wordt gebruik gemaakt van diverse gespreksvormen, lichaamsbewustzijn, visualisaties en meditaties.
 
Transpersoonlijke therapie begeleidt je wanneer je op zoek bent naar inspiratie en passie. De transformatie van verplichting naar zingeving, van creatie naar manifestatie, wanneer je behoefte hebt aan meer eigenwaarde, zelfvertrouwen, verbinding of moed. Je wilt thuiskomen in jezelf, in je lichaam en in (bewust)zijn; acceptatie en overgave, aan de slag met je authentieke kracht en potentieel. Je stelt je vragen bij je (hogere) levensdoel en wil je persoonlijkheid verbinden met het hogere, bewuste zelf.
 
Transpersoonlijke therapie helpt je ook bij het ombuigen van stress naar ontspanning, van vechten naar vrijheid, je beperkingen en blokkades herkennen. Je leert je blokkades omzetten in stroming door te genieten van het leven, relaties, werk en spelen. Uiteindelijk spreek je het grotere in jezelf aan, en leef je je kwaliteiten.
Mindfulness
Zonder er bij stil te staan, leven we vaak vanuit een zogenaamde 'automatische piloot'. We zijn druk bezig met plannen, doen en denken en staan nauwelijks stil bij het 'hier' en 'nu', bij gewoon 'zijn'. We bouwen stress op en zijn ons hier niet altijd van bewust en die stress kan zich dan vertalen in allerlei lichamelijke of andere klachten.
 
Mindfulness betekent aandachtig zijn, opmerkzaam zijn voor wat er in het hier en nu met jou gebeurt, gebaseerd op Oosterse principes van bewustzijn en meditatie. Je aandacht doelbewust richten op je ervaring van dit moment, zonder oordeel. Door te leren om met aandacht in het leven te staan in het hier en nu, kan er een groter bewustzijn ontstaan en kunnen we beter leren omgaan met dat wat zich in ons leven aandient zoals momenten van stress, verdriet, pijn of spanning. Hierdoor ontstaat uiteindelijk een innerlijke vrijheid.
Ben je op zoek naar een therapeut die enkele van de technieken uitoefent die hier uitgelegd staan? Bekijk de zoekfunctie waarmee je therapeuten kan vinden per locatie, alfabetisch en per techniek.
zoek je therapeut
lees inspirerende gedachten