betekenis van dromen
uitleg onderwerpen met beginletter s

Hieronder vind je een alfabetisch overzicht van meer dan 1500 betekenissen van dromen. Om de uitleg van je dromen gericht te zoeken, klik eerst hieronder op de beginletter van het onderwerp. Vind daarna de betekenis van je droom door de toetsen "control" en "F" tegelijk in te drukken en je onderwerp te typen ("command" en "F" op Mac).

a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
xy
z

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

ontdek de verschillende soorten dromen en waarom je droomt
lees meer
safari
Ga je in je droom op safari, dan staat dit voor vrijheid van de normen en regels van de maatschappij. Je probeert los te breken van de beperkingen die de maatschappij je oplegt. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat je familie je te veel beschermt.
saffier
Een saffier in je droom staat voor bescherming.
salade
Zie of eet je een salade in je droom, dan is het belangrijk dat je je gevoelens uit en positieve invloeden uit je leven opneemt zodat je kunt werken aan je persoonlijke groei. Deze droom kan ook staan voor je behoefte aan de natuur en gezondheid.
salie
Komt er salie voor in je droom, dan staat dit voor spaarzaamheid en een praktische inslag. Brandt je salie of gebruik je het in eten, pas dan op dat je niet boven je stand leeft.
koop hier je smakelijke chocolade online
salto
Deed je een salto in je droom, dan kun je het gevoel hebben dat je halsbrekende toeren uit moet halen om iets voor elkaar te krijgen. Deed iemand anders een salto, dan zou je het fijn vinden als anderen wat meer moeite voor je deden.
samenwonen
Als je droomt dat je samenwoont met je partner of een goede vriend, dan symboliseert dit overgang en toewijding. Je gaat door een belangrijke ontwikkelfase in je relatie met deze persoon. Deze droom kan ook staan voor de vereniging van aspecten van jezelf die voorheen los van elkaar of tegenover elkaar stonden (bijvoorbeeld je mannelijke en vrouwelijke aspect).
samenzwering
Ben je slachtoffer van een samenzwering, of kom je achter een samenzwering van anderen, dan staat dit voor sociaal succes. Ben je zelf aan het samenzweren, dan loop je het risico om in de problemen te komen door je eigen domme acties. Denk goed na voordat je iets doet.
samurai
Droom je dat je een samurai bent of komt er een samurai in je droom voor, dan staat dit voor eer en plicht. Het kan zijn dat je problemen hebt om je ergens aan te binden. Maak geen beloftes die je niet waar kunt maken.
sandalen
Draag je gemakkelijke sandalen, dan staat dit voor een nieuwe relatie. Deden je voeten pijn in de sandalen of droeg iemand anders sandalen, dan staat dit voor kleine irritaties die mogelijk met geld te maken hebben.
sandwich
Droom je over een sandwich, dan wordt er veel druk op je uitgeoefend. Een sandwich betekent ook dat je twee dingen tegelijkertijd kunt doen.
sap
Drink je sap in je droom, dan staat dit voor leven, gezondheid en vitaliteit. Geef je iemand sap, dan staat dit voor een verrassende vraag om hulp van een vriend.
sari
Droom je van een kleurrijke sari, dan staat dit voor een toename in zekerheid en succes in je sociale leven.
satellietschotel
Een satellietschotel in je droom betekent dat je je ervan bewust bent wat er zich afspeelt in de wereld en dat je de wereldproblematiek begrijpt.
satijn
Droom je dat je satijn draagt, dan kun je voorzien in je basisbehoeftes en ook nog wat luxe. Kwamen er rollen satijn in je droom voor, dan praat je mensen naar de mond om te krijgen wat je wilt, maar dit kan averechts werken. Wees recht door zee.
koop hier je smakelijke chocolade online
Saturnus
Komt de planeet Saturnus in je droom voor, dan staat dit voor discipline, grenzen en een conservatieve houding. Dit symbool kan ook staan voor de lessen van het leven.
sauna
Droom je over een sauna dan mag je meer open staan voor de meningen en ideeën van anderen. Het kan ook zijn dat het belangrijk is dat je je negatieve gedachtenpatronen doorbreekt.
saxofoon
Zie of speel je op een saxofoon in je droom, dan is er iets diep van binnen dat je nodig moet uiten. Het kan ook zijn dat je een zielsconnectie met iemand hebt gemaakt.
scanderen
Ben je iets aan het scanderen in je droom, dan voel je je ergens trots en gelukkig over.
scannen
Zie of gebruik je een scanner in je droom, dan ontbreekt het je aan originaliteit. Je hebt de neiging om de ideeën en overtuigingen van anderen over te nemen. Het is belangrijk dat je zelf nadenkt. Het kan ook zijn dat je heel graag een bepaald idee met iemand wilt delen.
scarabee
Komt er een scarabee in je droom voor, dan betekent dit dat je goed kunt overleven, aanpassen en veranderen. De scarabee staat ook voor onsterflijkheid. Het kan zijn dat je je zorgen maakt over doodgaan of ouder worden.
schaakspel
Zie je een schaakspel in je droom, denk dan goed na voordat je een beslissing maakt. Deze droom kan ook staan voor de strategie die je hebt aangenomen om te krijgen wat je wilt in je relatie of carrière.
schaal
Een schaal staat in je droom voor de baarmoeder en je gevoel van veiligheid. Bekijk hoe de schaal er uitziet en hoe ermee omgegaan wordt. Dit geeft aan hoe je behandeld wordt in een bepaalde relatie.
schaamhaar
Heb je een droom waarin schaamhaar voorkomt, dan heb je jezelf bloot gegeven tegenover iemand.
schaap
Komt er een zwart of grijs schaap in je droom voor, dan voel je je een buitenstaander. Je voelt je niet begrepen. Was je een schaap in je droom, dan staat dit voor een gebrek aan initiatief. Je kunt niet loskomen van de massa om je eigen weg te gaan.
koop hier je smakelijke chocolade online
schaar
Wanneer je een schaar in je droom gebruikt, dan ben je doortastend en heb je je leven zelf in de hand.
schaatsbaan
Als je droomt over een schaatsbaan, dan heb je jezelf aangeleerd om je emoties te verharden. Afhankelijk van of je het leuk vond op de schaatsbaan of niet, komt dit je van pas in een situatie of hindert het je juist.
schaatsen
Droom je dat je aan het schaatsen bent, dan zorg je voor een goede balans in je leven. Scheurt het ijs onder je voeten terwijl je aan het schaatsen bent of val je door het ijs, dan heb je het gevoel dat je je in je leven op glad ijs begeeft.
schaduw
Wanneer je droomt dat je schaduw andere dingen doet dan jij, dan laat je anderen niet alle aspecten van je persoonlijkheid zien. Was de schaduw in je droom niet van jou, dan is er een gedeelte van jezelf die je niet accepteert of die je verbergt.
schakelen
Droom je dat je je auto schakelt, dan ben je er aan toe om vooruit te gaan met een nieuw project in je leven.
schaken
Ben je aan het schaken in je droom, denk dan goed na voordat je een beslissing maakt. Deze droom kan ook staan voor de strategie die je hebt aangenomen om te krijgen wat je wilt in je relatie of carrière.
schamen
Wanneer je je in je droom schaamt, heeft dit te maken met hoe je omgaat met je successen en mislukkingen. Je kunt het gevoel hebben dat je je successen niet waard bent of dat je anderen teleurgesteld hebt.
schandaal
Ben je in je droom betrokken bij een schandaal, dan dien je je geweten te zuiveren voor iets waar je spijt van hebt. Waren alleen anderen bij het schandaal betrokken, dan moet je omgaan met een uitdaging die te maken heeft met je waarden of reputatie.
scharnier
Als je droomt over een roestige scharnier, dan staat dit voor problemen in familierelaties of persoonlijke aangelegenheden. Een piepend scharnier betekent dat je te maken hebt met gemene roddels.
schat
Als je droomt dat je een schat vindt, dan heb je in je leven iets heel waardevols gevonden.
koop hier je smakelijke chocolade online
schedel
Droom je over een schedel, dan staat dit voor een geheim waar je op stuit, dat je liever niet had geweten. Wees heel voorzichtig hoe je hier mee omgaat.
scheermes
Een scheermes staat in je droom voor problemen en onenigheid.
scheerschuim
Zie of gebruik je scheerschuim in je droom, dan staat dit voor het karakter en de persoonlijkheid die je in je leven aan anderen laat zien. Wellicht probeer je het beeld dat mensen van je hebben te veranderen zodat het meer lijkt op de persoon die je zelf denkt te zijn.
scheet laten
Laat je een scheet in je droom, dan ben je passief agressief. Uit je gevoelens op een directe manier, in plaats van hints te geven en spelletjes te spelen.
scheiding
Een droom over een scheiding kan voortkomen uit je eigen ervaringen. Droom je over een scheiding, dan kan dit ook staan voor stress waar je op het moment mee te maken hebt. Je vraagt je af of je een vergissing hebt begaan in een situatie of een beslissing.
 
Ga je scheiden in je droom, dan ben je niet tevreden met een huidige relatie. Je overweegt om uit de relatie te stappen. Gaan je ouders scheiden in je droom, dan maak je je in het echt zorgen over je ouders.
scheidsrechter
Komt er een scheidsrechter voor in je droom, dan onderga je een innerlijke strijd. Was je zelf de scheidsrechter in je droom, dan heb je het gevoel dat je in een situatie of tussen twee mensen een kant moet kiezen.
schelp
Een schelp in je droom staat voor zekerheid en bescherming. Je laat je ware ik of je diepe gevoelens niet aan anderen zien. Om jezelf te beschermen tegen pijn, heb je je emotioneel afgesneden van het leven.
schema
Als je droomt over je schema, dan betekent dit dat je zorgen langzaamaan verdwijnen.
schemering
Komt de schemering in je droom voor, dan staat dit voor hoop die je opgegeven hebt. Je hebt een negatieve kijk op wat je onderneemt. Als je je houding verbetert, dan zul je waarschijnlijk ook meer succes hebben.
scheren
Wanneer je droomt dat je je aan het scheren bent, dan maak je een schijnbaar onbeduidende beslissing die je leven kan veranderen. Een bepaald aspect van je dagelijkse routine is veranderd. Scheert iemand jou, dan staat dit voor een verlies van je onafhankelijkheid. Je steunt te veel op anderen om je door zware tijden te loodsen. Werk aan je zelfvertrouwen en eigenwaarde.
 
Zie je iemand die zich scheert in je droom, dan is er sprake van een conflict in je zelfbeeld. Misschien komt het beeld dat je op anderen probeert over te brengen niet overeen met wie je werkelijk bent.
koop hier je smakelijke chocolade online
scherm
Een scherm in je droom betekent dat er iets is wat je wilt bedekken of verstoppen. Beken of laat het los, je hebt er niks aan om je zorgen te maken.
schermen (sport)
Kijk je naar of doe je aan schermen in je droom, dan ben je ambitieus en wil je een positie bekleden waarbij je aanzien en autoriteit hebt.
scherpschutter
Komt er een scherpschutter in je droom voor, dan staat dit voor verborgen agressie die je dient te erkennen. Het is belangrijk dat je je kwaadheid uit op een gezonde en gecontroleerde manier.
scheur
Als je droomt dat er in iets een scheur zit, dan staat dit voor aankomende veranderingen. Je wilt de richting van je leven veranderen. Droom je dat er een scheur in de grond zit, dan staat dit voor ruzie (wellicht met je ouders of je baas) over geld.
schieten
Als je droomt dat je op iemand schiet met een geweer, dan staat dit voor grote boosheid die je tegenover iemand voelt. Schiet er iemand op jou, dan voel je je door iemand aangevallen. Hoor je dat er geschoten wordt, dan voel je je onveilig. Je hebt het gevoel dat er gevaar dreigt, maar je weet niet waar vandaan.
schijnzwangerschap
Droom je van een schijnzwangerschap, dan ondergaat een aspect van jezelf een verandering, maar daar wil je nog niet over praten. Je vindt het ook moeilijk om een persoonlijk doel te bereiken of met een project te starten.
schild
Een schild symboliseert in je droom fysieke, emotionele en spirituele bescherming. Je voelt je kwetsbaar en je hebt behoefte aan troost of steun.
schilderij
Schilderde je zelf een schilderij in je droom, dan staat dit voor de behoefte aan zelfexpressie. Het staat voor je intuïtie en je persoonlijke openbaringen. Als je droomt dat je portret geschilderd werd, dan probeer je duidelijk te krijgen wie je precies bent. Wordt het portret van iemand anders geschilderd, dan leer je een onbekende kant van jezelf kennen.
 
Komt er een schilderij van een landschap in je droom voor, dan staat dit voor jouw beeld van de toekomst. Was het een heel druk, lelijk of eng landschap, dan maak je je zorgen over de toekomst. Vond je het een mooi of rustgevend schilderij, dan zie je de toekomst met vertrouwen tegemoet.
schildpad
Als je droomt over een schildpad, dan zul je wat risico’s moeten nemen om verder te komen in het leven. De kansen staan voor je klaar, maar je moet wel de volgende stap zetten.
schimmel
Komt er schimmel voor in je droom, dan negeer je iets in je leven of heeft iets in je leven zijn nut verloren. Dit symbool staat ook voor transformatie en groei.
koop hier je smakelijke chocolade online
schip
Droom je dat je op een schip bent, luister dan meer naar je intuïtie. Je intuïtie kan je helpen om te gaan met dagelijkse problemen. Was het schip aan het zinken, dan heb je het gevoel dat je in een relatie of situatie zit waar geen redden meer aan is.
schoen
Draag je fijne schoenen in je droom, dan voel je je prettig bij de weg die je met je leven in bent gegaan. Zijn je schoenen vies en afgetrapt, dan ben je toe aan iets nieuws in je leven. Nieuwe schoenen staan voor positieve veranderingen. Raak je je schoenen kwijt, dan weet je niet meer waar je naartoe wilt met je leven. Bewonderen anderen jouw schoenen, dan heb je het gevoel dat anderen jaloers zijn op jouw leven.
 
Draag je schoenen die niet bij de gelegenheid passen, dan is de vooruitgang in je leven en je levenspad uitdagend, omdat je niet goed voorbereid bent. Deze droom kan ook betekenen dat je het verkeerde pad op bent gegaan en je doelen opnieuw onder de loep moet nemen. Draag je de schoenen van iemand anders, dan is het belangrijk dat je situaties en relaties eens bekijkt vanuit het oogpunt van de ander.
 
Droom je dat iemand jouw schoenen draagt, dan staat dit voor een verlies van je identiteit. Je hebt het gevoel dat iemand je nadoet of iets van je wegneemt wat heel belangrijk voor je is. Het kan ook zijn dat je zou willen dat anderen eens konden ervaren hoe het is om in jouw schoenen te staan.
schoenendoos
Droom je van een lege schoenendoos, dan ben je de richting in je leven kwijt. Zitten er nieuwe schoenen in een schoenendoos, dan ben je er klaar voor om met je leven een nieuwe weg in te slaan. Als er oude schoenen in de schoenendoos zitten, dan denk je dat je iets nieuws aan het doen bent, maar eigenlijk ga je op de oude voet door.
schommel
Als je droomt dat je op een schommel zit, dan staat dit voor grote tevredenheid en vrijheid.
school
Wanneer je over school droomt, voel je je vaak onzeker over je sociale status, je kunnen of je prestatie in een bepaalde situatie. Een droom die zich op school afspeelt, is ook vaak een metafoor voor de lessen die je in je leven leert. Als je droomt dat je spijbelt, kan het zijn dat je iets belangrijks hebt overgeslagen of bepaalde verantwoordelijkheden uit de weg bent gegaan. Heb je het juiste gedaan?
 
De eerste schooldag kan staan voor zenuwen voor iets nieuws waaraan je gaat beginnen. Het kan ook zijn dat je meer aandacht aan je verantwoordelijkheden moet besteden. Droom je over de laatste schooldag, dan kijk je uit naar het einde van iets. Deze droom kan ook betekenen dat je veel geleerd hebt van je ervaringen en dat je klaar bent voor een nieuwe fase in je leven.
 
Bezoek je een oude school, dan betekent dit dat je ver gekomen bent. Denk aan de dingen die je in het verleden geleerd hebt en probeer ze toe te passen op je huidige situatie. Op deze manier kan je onderbewuste je ook laten zien wat in het verleden wel of niet werkte zodat je je gedrag aan kunt passen en gelukkiger kunt worden.
schoolboek
Kwam er een schoolboek in je droom voor, dan zul je langzaam, maar voortdurend vooruitgang boeken in het bereiken van je doelen. Waren de schoolboeken oud en stoffig, dan kijk je terug (of dit zou je moeten doen) op vergeten kennis of delen van je leven.
schoolbord
Droom je over een schoolbord, dan heb je nieuws ontvangen. Zag je wit schrift op het bord, dan beïnvloed het nieuws je plannen.
schoolfeest
Een schoolfeest staat voor een viering, creatie, een nieuw begin op romantisch vlak en genieten van wat het leven je te bieden heeft. Vermaak je je niet op een schoolfeest, dan is er maar weinig in je leven op dit moment dat je vreugde geeft.
schoolhoofd
Moet je bij het hoofd komen in je droom, dan voel je je schuldig over iets wat je in je echte leven hebt gedaan. Je twijfelt of je in een situatie wel het juiste hebt gedaan.
schoolreis
Ga je op een schoolreisje, dan staat dit voor een toename in je persoonlijke status of je financiën.
koop hier je smakelijke chocolade online
schoolreünie
Als je droomt over een schoolreünie, dan krijg je hulp in het bereiken van je ambities.
schoonfamilie
Een droom waarin je schoonfamilie voorkomt staat voor een relatie die veel verschillende kanten op kan.
schoonheidssalon
Wanneer je je in je droom in een schoonheidssalon bevindt, dan ben je je sterk bewust van je voorkomen en schoonheid. Je kunt te veel je best doen om indruk te maken op anderen. Deze droom kan ook staan voor bedrog en het in de doofpot stoppen van een situatie. Aan de andere kant kan deze droom betekenen dat je een frisse nieuwe kijk op het leven hebt.
schoonheidswedstrijd
Wanneer je in je droom meedoet aan een schoonheidswedstrijd, dan wil je graag beter begrepen worden in je relatie. Probeer je assertiever op te stellen en vraag om wat je nodig hebt.
 
Win je de wedstrijd, dan heb je de vaardigheden om een doel te bereiken of een probleem in je leven op te lossen. Kijk je alleen naar een schoonheidswedstrijd, dan verspil je je geld aan pleziertjes waar je later spijt van krijgt.
schoonmaakster
Komt er een schoonmaakster in je droom voor, dan steun je te veel op de hulp van anderen. Het is belangrijk dat je je wat onafhankelijker opstelt en voor jezelf zorgt. Ben je een schoonmaakster in je droom, dan is het tijd om je te ontdoen van de rommel in je leven. Het kan ook zijn dat je jezelf dient te koesteren en een grote schoonmaak op emotioneel gebied dient te houden.
schoonmaken
Een droom waarin je schoonmaakt is een goed teken. Het betekent dat je negativiteit uit je leven verwijderd en dat je grote obstakels overwint om aan een nieuwe fase in je leven te beginnen. Deze droom staat voor zelfverbetering en meer zelfvertrouwen.
schoonmoeder
Een droom waarin je schoonmoeder voorkomt, betekent dat problemen en zorgen na veel onenigheid toch op een prettige manier opgelost worden. Droom je dat je ruzie hebt met je schoonmoeder of dat er spanning is tussen jullie, dan irriteer je je aan ongevoelige mensen om je heen. Deze droom kan natuurlijk ook overloop van je leven zijn als je in het echt ruzie en spanning hebt met je schoonmoeder.
schoorsteen
Een schoorsteen staat in je droom voor warmte, traditie en familiewaarden. Maak je de schoorsteen schoon, dan is het tijd om je frustraties of schuldgevoel te uiten en kenbaar te maken.
schoot
Wanneer je droomt dat je bij iemand op schoot zit, dan ben je op zoek naar warmte en genegenheid. Het kan ook zijn dat je terugverlangt naar de tijd van vroeger toen alles nog voor je beslist werd en alles eenvoudiger was.
schop
Komt er een schop in je droom voor, dan ben je op zoek naar je identiteit en inzicht in jezelf. Je bent bezig met een zoektocht naar een nieuw begrip van je leven en je ware ik. Deze droom kan ook betekenen dat je te veel bezig bent geweest om de waarheid te vinden in een bepaald probleem of een bepaalde situatie.
koop hier je smakelijke chocolade online
schoppen
Word je door een persoon of dier geschopt, dan ondervind je stress door een felle concurrentiestrijd. Schopte je zelf, dan ben je ergens kwaad over. Het is belangrijk dat je deze kwaadheid uit.
schorpioen
Als je droomt over een schorpioen, dan probeert een valse vriend je geluk en succes te ondermijnen. Kon je de schorpioen niet doden in je droom, dan ondervind je schade door een aanval van een vijand.
schorsing
Wanneer je droomt dat je geschorst wordt voor school, dan voel je je ergens schuldig over. Het kan zijn dat je te streng bent voor jezelf.
schort
Wanneer je droomt over een schort, werk jij of werkt iemand anders met toewijding aan een taak of project. Een schort symboliseert ook bescherming en geheimzinnigheid.
schouder
Komt er een schouder in je droom voor, dan heb je het gevoel dat je te veel verantwoordelijkheid hebt. Je gaat gebukt onder je leven. Een schouder kan aan de andere kant ook staan voor steun en je aanleg om mensen te koesteren. Word je op je schouder gekust, dan staat dit voor de steun en genegenheid van iemand in je leven.
schram
Bloedende schrammen zijn een waarschuwing voor vijandigheid die iemand voor je koestert. Schrammen die niet bloeden staan voor beschermende invloeden die je omringen.
schreeuwen
Als je anderen hoort schreeuwen in je droom, dan staat dit voor verontrustend nieuws. Droom je dat je zelf schreeuwt, dan staat dit voor angst en kwaadheid. Je uit je opgekropte gevoelens. Probeer je te schreeuwen, maar maak je geen geluid, dan heb je het gevoel dat je niet voor jezelf op kunt komen. Je hebt moeite om je te uiten in je leven.
schrijven
Droom je dat jij of iemand anders aan het schrijven is, dan kun je advies over een situatie in je echte leven vinden door te luisteren naar je innerlijke stem.
schrikken
Schrik je van iemand, dan heb je een nieuw inzicht gekregen in een situatie in je leven waardoor je je gefrustreerd voelde. Kun je je van de schrik niet bewegen, dan heb je het gevoel dat je een situatie niet aankunt waar je last van hebt. Je kunt er moeite mee hebben dat je iets niet kunt veranderen of je vindt het moeilijk om je te uiten.
schroef
Komt er een schroef in je droom voor, dan heb je het gevoel dat iemand misbruik van je heeft gemaakt. Het kan ook zijn dat je denkt dat je een bende maakt van iets of dat je moeite hebt om iets bij elkaar te houden.
koop hier je smakelijke chocolade online
schroevendraaier
Een schroevendraaier in je droom betekent dat je een relatie maar met moeite bij elkaar houdt. Hield iemand die je kent de schroevendraaier vast in je droom, dan kun je het gevoel hebben dat deze persoon in de war is of dat hij je belazert.
schubben
De schubben van een vis staan voor financiële meevallers en voor een toename in materiële rijkdom.
schuifspeld
Droom je dat je je haar opsteekt met schuifspelden, of zie je een schuifspeld in je droom, dan ben je een nieuw idee, kijk op dingen of manier van denken aan het ontwikkelen. Wellicht verander je de manier waarop je omgaat met je zelfbeeld en je uiterlijk.
schuim
Schuim in je droom staat voor verlangens of onrealistische verwachtingen.
schuld
Als je in je droom de schuld van iets kreeg, dan mis je steun van de mensen om je heen. Je hebt het gevoel dat je niet op ze kunt rekenen. Krijgt iemand anders de schuld, dan heb je hypocriete mensen tussen je vrienden of collega's zitten.
schuldig
Voel je je ergens schuldig over in je droom, dan staat dit voor hoe je met de successen en falen in je leven om gaat. Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat je wat je bereikt hebt niet waard bent. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat je anderen teleurgesteld hebt. Deze droom kan ook staan voor de onderdrukte en negatieve gevoelens die je over jezelf hebt.
schuur
Een schuur in je droom staat voor gevoelens die je in je onderbewuste ervaart. Je kunt jezelf beperken in je natuurlijke intuïtie of handelingen. Deze droom kan ook betekenen dat je je vaardigheden en talenten niet ten volle benut. Je verspilt je potentieel.
schuurpapier
Zie of gebruik je schuurpapier in je droom, dan dien je een relatie of situatie in je leven glad te strijken. Soms kan deze droom betekenen dat je iets te direct of te grof bent in je woordkeus of je houding.
scooter
Rijd je op een scooter in je droom, dan verlang je ernaar om te ontsnappen aan je toenemende verantwoordelijkheden. Mankeerde er iets technisch aan je scooter, dan voel je je gefrustreerd dat je niet kunt ontsnappen. Botste de scooter op een steen of een grote scheur in de weg, dan dien je je huis beter op orde te houden.
scouting
Zie je een scout in je droom, dan betekent dit dat jij of iemand anders prijzenswaardig gedrag heeft vertoond.
koop hier je smakelijke chocolade online
script
Droom je dat je een script leest of speelt, dan voel je je onzeker. Je hebt behoefte aan regels en routine, omdat je zekerheid mist in sociale aangelegenheden. Probeer meer kansen te nemen en je volledig potentieel te ontwikkelen.
seance
Droom je over een seance, dan is dit een waarschuwing dat je niet te trots moet zijn om hulp te aanvaarden die je nodig hebt.
secretaresse
Zie of ben je een secretaresse in je droom, dan heb je meer structuur in je leven nodig. Wees niet bang om om hulp te vragen wanneer je die nodig hebt.
seks
Een droom over seks is meestal een duidelijke weergave van onze verlangens naar een ander. Seks in je droom kan ook staan voor je behoefte om je verbonden te voelen met anderen of om meer macht over anderen te krijgen. Heb je seks met een beroemdheid, dan wil je populairder zijn of geaccepteerd worden door de mensen om je heen.
sekte
Wanneer je droomt dat je in een sekte zit, dan bevind je je in een destructieve of manipulatieve relatie waarin je uitgebuit wordt. Aan de andere kant betekent deze droom ook dat je je los wilt rukken en dat je streeft naar een beter zelf.
 
Zie je een sekte in je droom, dan ontbreekt het je aan spirituele vrijheid. Ben je de leider van een sekte, dan heb je een autoritaire houding. Je houdt er niet van als anderen aan je motieven of keuzes twijfelen.
selderij
Zie of eet je selderij in je droom, dan heb je behoefte aan fysieke of emotionele reiniging. Het kan ook zijn dat je hoopt op opslag.
serenade
Wordt er een serenade voor je gezongen in je droom, dan voel je je heel speciaal in een relatie of situatie.
sering
Seringen in je droom staan voor teleurstelling en afwijzing. Je moet niet altijd vertrouwen op wat je ziet of hoort.
serveerster
Als je droomt dat je een serveerster bent, dan heb je het gevoel dat iemand veel van je vraagt. Je kunt het gevoel hebben dat je iemands slaaf bent. Droom je dat je door een serveerster bediend wordt, dan heb je te maken met veel sociale bijeenkomsten met vrienden en geliefden.
servet
Een servet in je droom staat voor netheid. Een vies servetje dat op een eettafel gelegd wordt, staat voor een groot probleem in een romantische relatie.
koop hier je smakelijke chocolade online
servieskast
Een volle servieskast staat voor plezier en comfort. Een lege of vieze servieskast staat voor moeilijke tijden.
shampoo
Zie of gebruik je shampoo in je droom, dan betekent dit dat je oude gewoontes en oude gedachtenpatronen los moet laten. Deze droom betekent vaak dat je een nieuwe aanpak nodig hebt voor een situatie of relatie in je leven. Deze droom kan ook betekenen dat je dit al doet en iets of iemand achterlaat die je problemen heeft gegeven.
Siamese tweeling
Wanneer je droomt over een Siamese tweeling, dan voel je je verscheurd door je emoties en verlangens aan de ene kant en je logica, waarden en idealen aan de andere kant.
sieraden
Een droom over sieraden betekent dat je gezondheid verbetert. Sieraden staan ook voor kracht en zelfvertrouwen.
sigaar
Rook je een sigaar in je droom, dan staat dit voor luxe en een ontspannen gemoedstoestand. Je hebt je eigen emoties en passies in de hand. Droomt iemand die je leuk vindt in je droom een sigaar, dan staat dit voor je sterke fysieke aantrekkingskracht voor deze persoon.
sigaret
Als je droomt dat je een sigaret rookt, dan probeer je jezelf en anderen te beschermen tegen je emoties. Je vindt het moeilijk om anderen toe te laten.
sikkel
Een sikkel staat in je droom voor hard werken.
sinaasappel
Een droom waarin een sinaasappel voorkomt, staat voor gezondheid. Droom je dat je een sinaasappel eet, dan kan het zijn dat je beter voor jezelf dient te zorgen.
sirene
Hoor je een sirene in je droom, dan staat dit voor een situatie of probleem waar je veel stress door ondervindt. De sirene kan bedoeld zijn om je aandacht te krijgen en je aan te moedigen je te concentreren op het probleem.
siroop
Deze droom gaat over iemand in je droom die voor je gevoel maar blijft plakken, aan jou of in je buurt.
koop hier je smakelijke chocolade online
sjaal
Een sjaal in je droom staat voor beperkingen die je jezelf oplegt. Het kan zijn dat je je emoties te veel onder controle houdt in plaats van ze te uiten. Of je hebt het gevoel dat je je gevoelens niet duidelijk mag uiten. Draag je een sjaal in je droom, dan vormen je denken en je voelen geen geheel. Wellicht vertrouw je te veel op wat je denkt en luister je niet naar je gevoel of andersom.
skateboarden
Als je droomt dat je aan het skateboarden bent, dan staat dit voor de ups en downs van een emotionele situatie of relatie. Skateboard je zonder te vallen, dan heb je de energie en kracht om de doelen in je leven te bereiken.
skaten
Als je droomt dat je aan het skaten bent, dan beweeg je je gemakkelijk en doelbewust door het leven.
skelet
Komt er een skelet in je droom voor, dan staat dit voor ziekte of pijn veroorzaakt door anderen. Ben je zelf een skelet in je droom, dan maak je je te veel zorgen over onbelangrijke zaken.
skibril
Zie of draag je een skibril in je droom, dan staat dit voor dubieuze vrienden die je zover proberen te krijgen dat je ze geld leent. Kun je niet door de bril heen kijken in je droom, dan heb je beoordelingsfouten gemaakt. Je hebt moeite om goede beslissingen te maken.
skiën
Wanneer je droomt dat je aan het skiën bent, dan stimuleer je jezelf en ga je geestelijk of fysiek tot het uiterste. Je bent je eigen grootste concurrent.
skilift
Gebruik je in je droom een skilift, dan staat dit voor geluk en prestige dankzij hard werken. Viel je van de skilift, dan staan er grote obstakels op je pad die je ervan weerhouden je doelen te bereiken.
sla
Sla in je droom staat voor overvloed en meevallers.
slaaf
Wanneer je droomt dat je een slaaf bent, dan heb je een depressieve gemoedstoestand. Het kan zijn dat je ongelukkig bent in je relatie met je partner of met je vrienden. Het is belangrijk dat je een grote verandering aanbrengt in je sociale leven. Ben je in je droom een ontsnapte slaaf, dan is je behoefte aan verandering erg groot of dringend.
slaan
Droom je dat je iets of iemand slaat, dan staat dit voor onderdrukte kwaadheid en agressie. Je hebt de neiging om je negatieve gevoelens voor je te houden, in plaats van ze op een gezonde manier te uiten.
slaapfeest
Droom je dat je op een slaapfeestje bent, dan dien je meer en diepgaander contact te maken met mensen. Was het een leuk feestje, dan zit je lekker in je vel en voel je je zelfverzekerd. Als het feestje vervelend was, dan ben je onzeker over je sociale vaardigheden. Zie je andere mensen slapen in je droom, dan ben je in een bepaalde situatie in je leven niet alert of van alles op de hoogte.
slaapkamer
Als je droomt over een slaapkamer, dan staat dit voor een aspect van jezelf dat je voor jezelf houdt. Het staat ook voor gevoel en gedrag in je intieme relaties. Droom je dat je in een slaapkamer bent met iemand die je kent, dan is die persoon belangrijk voor je. Het kan zijn dat je gevoelens voor deze persoon begint te ontwikkelen.
slaaplied
Zingt er iemand een slaapliedje in je droom, dan ben je op zoek naar geluk en rust in je leven. Zong je zelf een slaapliedje, dan beur je anderen op met je positieve houding en je vrolijke karakter.
slaappil
Als je droomt over een slaappil, dan verlang je ernaar om aan de realiteit te ontsnappen. Deze droom kan staan voor problemen in je leven waarvoor je hulp dient te zoeken.
slaapwandelen
Als je in je droom slaapwandelt, dan let je niet goed op wat er in je leven gebeurt. Je neemt niet actief deel aan je leven. Probeer mensen en activiteiten te zoeken die je leven meer inspiratie kunnen geven.
slaapzak
Een slaapzak in je droom staat voor warmte en bescherming. Je voelt een behoefte om je onderbewuste te onderzoeken.
slachthuis
Droom je dat je in een slachthuis bent, dan wordt er van je gevraagd om een gedeelte van jezelf op te offeren. Je doet jezelf geweld aan.
slachtoffer
Ben je in je droom een slachtoffer, dan voel je je in een situatie in je echte leven machteloos en hulpeloos.
slachtpartij
Droom je over een slachtpartij, dan kan dit staan voor onderdrukte kwaadheid.
slager
Droom je van een slager, dan symboliseert dit je rauwe emoties. Het kan ook staan voor immoreel gedrag. Deze droom kan ook betekenen dat je de grens van je fysieke kracht aan het opzoeken bent.
koop hier je smakelijke chocolade online
slagroom
Droom je dat je slagroom eet, dan is een overvloedige tijd voor je aangebroken.
slagtand
Zie je slagtanden in je droom (bij jezelf of bij anderen), dan ben je je aan het vastbijten in iets. Het kan ook zijn dat je iets kwetsend gezegd hebt.
slak
Slakken in je droom betekenen dat je een langzame, maar gestage vooruitgang boekt in je leven. Je kunt het gevoel hebben dat je vooruitgang naar een doel pijnlijk langzaam is.
slang (dier)
De slang staat voor het vrouwelijke, helen en spiritualiteit. Word je door een slang gebeten, dan is dit juist positief. Je accepteert al je kanten en groeit uit tot een sterker persoon. Ben je met een slang aan het vechten, dan worstel je met je vrouwelijke of spirituele kant. Dood je een slang in je droom, dan wijs je je vrouwelijke of spirituele kant nog af.
slang (buis)
Een slang in je droom staat voor vernieuwing, verjonging en reiniging. Je mag nu je emotionele wonden helen zodat je verder kunt groeien. Dit symbool kan ook een metafoor zijn voor sexuele aantrekkingskracht.
slapen
Wanneer je droomt dat je slaapt, dan maak je een rustige periode in je leven mee.
slecht
Een droom waarin een slechte sfeer of slechte geesten voorkomen, staat voor obstakels in je huidige ambities. Wellicht moet je overwegen om van richting te veranderen of je plannen om te gooien. Is iets of iemand slecht, dan staat dit voor een onderdrukt of verboden deel van jezelf. Dit gedeelte kan erkenning zoeken. Aan de andere kant kan kan deze droom staan voor sterke negatieve emoties zoals haat en kwaadheid.
slechte cijfers
Een droom over slechte cijfers gaat over onzekerheid. Je hebt het gevoel dat je niet goed genoeg bent en bent bang dat mensen je niet aardig vinden.
slechterik
Als je droomt over een slechterik uit een film, dan overweeg je om toe te geven aan een gevaarlijke passie of slechte gewoonte of dan heb je dit al gedaan.
 
Wanneer je droomt over een slechterik, dan heb je te maken met moeilijke tijden. Misschien kun je de richting van je leven veranderen om te zien of de problemen gedeeltelijk door je eigen keuzes worden veroorzaakt. Als je in je droom door een slechterik achterna gezeten wordt, dan is er iets in je leven of een aspect van jezelf waar je voor wegloopt.
slee
Een slee in je droom staat voor je speelse en kinderlijke kant. Ben je aan het sleeën in je droom, dan ben je iemand die houdt van plezier en die openstaat voor wat het leven je te bieden heeft.
koop hier je smakelijke chocolade online
slepen
Droom je dat je iets sleept, dan ben je aan het worstelen om iets voor elkaar te krijgen. Deze droom kan betekenen dat je bepaalde verantwoordelijkheden, relaties of situaties los mag laten. Word je door iemand gesleept, dan bied je weerstand aan de invloed van anderen. Je voelt je onder druk staan door de verwachtingen die anderen van je hebben of je wilt niet bij een bepaalde situatie betrokken worden.
sleutel (gereedschap)
Droom je over een sleutel, dan heb je een probleem met geaccepteerd worden. Je maakt je zorgen over je sociale status of de manier waarop je met je familie of vrienden omgaat. Deze droom kan ook betekenen dat je iemand leuk vindt, maar dat deze persoon niet bij je past.
sleutel (slot)
De persoon die een sleutel vasthoudt in je droom heeft de middelen in handen om je te geven waar je behoefte aan hebt. Vind je een sleutel in je droom, dan staat dit voor een oplossing voor een probleem waar je al lang mee worstelt.
slijm
Zie of voel je slijm in je droom, dan heb je het gevoel dat je iemand niet kunt vertrouwen.
slikken
Als je in je droom iets slikt, of als je moeite hebt om iets door te slikken, dan hou je bepaalde gevoelens of woorden in. Je kunt het gevoel hebben dat je je kwaadheid niet kunt uiten of niet kunt zeggen wat je werkelijk vindt. Deze droom kan ook betekenen dat het belangrijk is dat je voor jezelf opkomt en niet alles voor zoete koek slikt.
slim
Droom je dat je heel slim bent, dan staat dit voor succes in iets wat belangrijk voor je is. Je hebt het in je om zelf te bepalen wat je persoonlijke pad naar succes is.
slippers
Zie of draag je slippers in je droom, dan voel je je moe of onzeker. Je hebt het gevoel dat je niet sterk staat in een situatie die wellicht met vriendschap te maken heeft.
slot
Als je over een slot droomt, dan voel je je gefrustreerd. Het is belangrijk dat je je gevoelens over een bepaalde situatie uit.
slotgracht
Een slotgracht in je droom staat voor een emotionele muur die je om je heen opgetrokken hebt. Je sluit anderen buiten en probeert de pijn te negeren.
slow motion
Droom je dat iets in slow motion gebeurt, dan maak je je zorgen over iets in je leven.
koop hier je smakelijke chocolade online
sluier
Droom je dat je een sluier draagt, dan ben je niet helemaal oprecht tegen de mensen in je leven.
smaak
Droom je dat je een lekkere onbekende smaak proeft, dan is dit een positief teken. Vond je de smaak vies, dan staat dit voor kleinzielige ruzies.
smaragd
Een smaragd staat voor iets wat je in handen is gekomen (bijvoorbeeld iets wat je geërfd hebt) en waardoor je problemen hebt met anderen.
smelten
Droom je dat jij of je omgeving aan het smelten is of zie je sneeuw of ijs smelten, dan laat je negatieve gevoelens los.
smiley
Komt er een smiley in je droom voor, dan ben je tevreden met wat je bereikt hebt. Deze droom kan ook betekenen dat je op zoek bent naar iets of iemand die je blij kan maken.
smog
Smog staat in je droom voor je negatieve emoties. Je voelt je verdrietig of angstig over een relatie of situatie. Deze droom kan ook betekenen dat je een situatie niet goed genoeg begrepen hebt om een goed geïnformeerde beslissing te maken.
smoking
Zie of draag je een smoking in je droom, dan staat dit voor cultuur, verfijning en gratie. Je verlangt naar de betere dingen in het leven. Deze droom geeft ook aan dat je iets wilt bereiken en een goede reputatie wilt opbouwen.
smoothie
Drink je een smoothie in je droom, dan staat dit voor geluk en vredige tijden met je familie. Deze droom kan ook betekenen dat je de banden met vrienden en geliefden aan wilt halen.
SMS
Een droom dat je aan het sms-en bent betekent dat je contact dient te maken met mensen die misschien niet in de buurt zijn. Deze droom kan ook betekenen dat je in het echt te veel smst.
snack
Als je droomt dat je een snack eet, dan heb je behoefte aan meer vriendschap en kameraadschap. Heb je trek in een snack in je droom, maar krijg je die niet, dan verlang je in je leven naar meer spiritualiteit of vervulling.
koop hier je smakelijke chocolade online
snackbar
Droom je van een snackbar, dan zijn er veel dingen die je dwars zitten.
snee / snede (snijden)
Droom je dat je een snee hebt, dan voel je je teleurgesteld of ondermijnd. Liep je een snee op in je droom, dan ben je je zelf je ergste vijand. Als je droomt dat je iets snijdt, dan staat dit voor een verbroken relatie of een verbroken verbinding.
sneeuw (op tv)
Zie je sneeuw op een scherm, dan wil je de waarheid in een situatie niet onder ogen zien. Het kan zijn dat je iemand gelooft die je probeert te misleiden.
sneeuw (weer)
Een droom waarin sneeuw voorkomt, symboliseert de behoefte om onderdrukte emoties onder ogen te zien. Zie je sneeuw in de zomer of schijnt de zon over een besneeuwd landschap, dan ben je bezig om je tegenslagen en emoties te verwerken. Een sneeuwlandschap kan ook betekenen dat alles nog mogelijk is.
 
Eet je sneeuw in je droom, dan brengen de dingen waar je nu veel tijd aan besteedt je niks wezenlijks. Zie je sneeuw smelten in je droom, dan verdwijnt je angst en verdriet. Besneeuwde bergtoppen in je droom staan voor ambities waarvan je zelf verwacht dat ze te hoog gegrepen zijn.
 
Gooi je met sneeuwballen, dan hangt de betekenis van de droom af van of het een leuk sneeuwballengevecht was of niet. Was het leuk, dan staat deze droom voor hernieuwd contact met je innerlijk kind dat je de laatste tijd een beetje verwaarloosd hebt. Was het geen leuk gevecht, dan ga je door een moeilijke tijd en sla je om jezelf heen. Ben je sneeuw aan het ruimen, dan ben je op zoek naar je eigen identiteit. Je zoekt een beter begrip van je leven en je ware ik. Deze droom kan ook betekenen dat je te hard probeert om de oplossing voor een probleem te vinden.
sneeuwbol
Een sneeuwbol staat voor nieuwe ervaringen en avonturen. Zaten er elfjes of engelen in de sneeuwbol, dan staat dit voor puurheid en een belangrijke boodschap van je hogere zelf.
sneeuwmobiel
Een spannend ritje op een sneeuwmobiel staat voor een hectische liefdesrelatie. Viel je van de sneeuwmobiel, dan staat dit voor een korte relatie.
sneeuwpop
Als je droomt dat je een sneeuwpop aan het maken bent of je hebt een droom waarin een sneeuwpop voorkomt, dan heb je behoefte aan plezier en ontspanning.
sneeuwschep
Wanneer je droomt over een sneeuwschep of over iemand die sneeuw aan het ruimen is, dan ben je op zoek naar je eigen identiteit. Je probeert een nieuw begrip van je leven en je ware ik te krijgen. Deze droom kan ook betekenen dat je te hard probeert de oplossing voor een probleem te vinden.
sneeuwschoen
Draag je sneeuwschoenen, dan kun je goed met je eigen onzekerheden en de negativiteit van anderen omgaan.
sneeuwstorm
Droom je van een sneeuwstorm, dan voel je je emotioneel koud. Je kunt het gevoel hebben buitengesloten te zijn in een sociale situatie, of het nu gaat om vriendschap of romantiek. Deze droom kan ook staan voor een gebrek aan liefde en warmte in je familie kring.
koop hier je smakelijke chocolade online
snel
Reis je heel snel in je droom, dan voel je je gedreven. Het kan ook zijn dat je in een relatie of situatie te hard van stapel loopt.
snelweg
Een snelweg staat in je droom voor je gevoel van de richting van je leven. Een goede, rechte snelweg staat voor innerlijke rust en een probleemloze reis die voor je ligt. Een snelweg met veel bochten en hobbels staat voor emotionele disharmonie en problemen.
 
Als je droomt dat je overdag op een snelweg loopt, dan heb je het gevoel dat je een geweldige toekomst tegemoet gaat. Je mogelijkheden zijn onbeperkt. Loop je 's nachts over een snelweg, dan worstel je om geluk en tevredenheid te vinden.
snijden
Snijd je hout in je droom, dan symboliseert dit positieve spirituele en creatieve energie. Dit staat ook voor je behoefte om je spirituele kant te versterken. Snijd je vlees, dan probeer je bepaalde emoties los te laten, waarschijnlijk boosheid of frustratie.
snob
Is iemand in je droom een snob, dan heb je het gevoel dat iemand in je leven zich beter voelt dan jij. Was je zelf een snob in je droom, behandel je vrienden en familie dan met respect.
snoep
Als je snoep eet in je droom, dan staat dit voor sociale pleziertjes en geluk in de liefde en in vriendschappen. Eet je zuur of oud snoep, dan kan het te lang bewaren van een geheim een vervelend gevolg hebben.
snor
Een snor in je droom is een waarschuwing dat je je irritaties niet uit de hand moet laten lopen. Scheert iemand zijn snor af, dan staat dit voor het oplossen van irritaties.
snorharen
Een droom over snorharen staat voor een moeilijke tijd. Dit heeft te maken met een vrouw of met vrouwen.
snotneus
Heb je in je droom een snotneus, dan staat dit voor verdriet. Het kan hierbij ook gaan om verdriet waarvan je je niet direct bewust bent.
snowboarden
Als je droomt dat je aan het snowboarden bent, dan daag je jezelf geestelijke en lichamelijke uit. Deze droom kan ook betekenen dat je af en toe wat tijd moet vrijmaken voor plezier en ontspanning.
snurken
Als je droomt dat je snurkt in je droom, dan kan dit betekenen dat je in het echt snurkt en je jezelf hoort. Deze droom kan ook betekenen dat je beter op moet letten op wat er om je heen gebeurt of dat je je beter dient te informeren over een bepaalde situatie.
koop hier je smakelijke chocolade online
soap
Als je droomt over een soap, dan heb je het gevoel dat er te veel drama in je leven is. Deze droom kan ook betekenen dat je ergens niet helemaal eerlijk over bent. Het zou gênant voor je zijn als dit uit zou komen.
soep
Als je droomt over soep, dan staat dit voor emotionele honger, comfort en heling. Met name kippensoep staat voor het helen van je lichaam.
sofa
Zit of lig je op een sofa, kijk dan uit dat je je niet laat meesleuren door valse hoop. Blijf geconcentreerd en laat je niet van het juiste pad afleiden.
sojaboon
Sojabonen in je droom staan voor kleine problemen. Let op dat je geen problemen veroorzaakt om je leven wat interessanter te maken.
sok
Als je droomt dat je alleen sokken draagt, dan staat dit voor je warmte en je flexibiliteit van begrip.
soldaat
Wanneer je droomt over soldaten, dan voel je een dreigende sfeer in je leven. Was je zelf soldaat in je droom, dan bereid je je voor om te strijden voor je waarden en overtuigingen.
sombrero
Als je droomt over een sombrero, dan wordt alle aandacht je een beetje te veel. Het kan ook zijn dat je behoefte hebt aan frisse nieuwe ideeën en andere mensen.
songtekst
Als je droomt over een songtekst, dan ben je een idealist. Deze droom kan ook betekenen dat je je communicatie met iemand dient te verbeteren. Kijk ook naar de specifieke tekst en ga na of deze iets te maken heeft met iets wat nu in je leven aan de hand is.
sorbet
Droom je van een lekkere sorbet, dan staat dit voor positieve ervaringen met het andere geslacht. Dit is met name het geval als je droomt dat je met de sorbet op jezelf knoeit. Vond je de sorbet niet lekker, dan staat dit voor een teleurstellende of vervelende ervaring met het andere geslacht.
spaghetti
Zie of eet je spaghetti in je droom, dan voel je je verstrikt in een relatie. Misschien weet je niet goed hoe je een eind kunt maken aan de relatie.
koop hier je smakelijke chocolade online
spanning
Droom je dat je onder spanning staat of dat je last hebt van stress, dan betekent dit dat je je in je dagelijks leven dat je je overweldigd voelt. Je stress uit je echte leven loopt over in je droom. Zelfs als je slaapt, kun je je niet ontspannen. Deze droom kan je wijzen op tegenslagen, obstakels, twijfel aan jezelf of kritiek waar je in je dagelijks leven of je relatie mee te maken hebt. Het is belangrijk om een tijdje afstand te nemen van je bron van stress en om je te ontspannen en voor jezelf te zorgen.
spatel
Een spatel in je droom staat voor harmonie en het mengen van verschillende dingen.
speaker
Komen er speakers in je droom voor, dan dien je beter voor jezelf op te komen.
speech
Hou je een speech, dan staat dit voor belangrijke positieve dingen die je graag met anderen wilt delen.
speelgoed
Komt er nieuw speelgoed in je droom voor, dan staat dit voor een gelukkig gezin. Ben je met speelgoed aan het spelen, dan mag je wat meer kind worden in je echte leven. Speel, zing en geniet van het leven. Het kan ook betekenen dat je terug verlangt naar de onbezorgde en vrolijke tijd van toen je nog een kind was.
 
Is je speelgoed kapot of eng, dan kun je op het moment niet echt van het leven genieten. De volwassen verantwoordelijkheden wegen zwaar op je. Geef je je speelgoed weg, dan vind je het tijd worden om volwassener te worden.
speelhal
Wanneer je droomt dat je door een speelhal loopt of dat je er spelletjes speelt, kom je aantrekkelijke verleidingen tegen. Als je alleen maar langs een speelhal loopt of ernaar kijkt, zou je geen geheimen door moeten vertellen. Je eigen geheimen worden anders verklapt.
speelplaats
Ben je in je droom op een speelplaats, dan heb je de behoefte om te ontsnappen aan stress die je in het dagelijks leven ondervindt. Deze droom kan ook betekenen dat je zorgelozer mag zijn en je talenten dient te onderzoeken.
speen
Komt er een speen in je droom voor, dan staat dit voor emotionele koestering. Het kan zijn dat je de behoefte hebt om te ontsnappen aan je dagelijkse verantwoordelijkheden. Zuig je aan een speen in je droom, dan zou je het liefst terugkeren naar je kindertijd toen je nog vrij en onbekommerd was.
speer
Gooi je een speer in je droom, dan werp je je wilskracht en energie in een bepaalde situatie in je leven. Deze droom staat voor je kracht en toewijding. Heeft iemand anders een speer vast in je droom, dan voel je je in een bepaalde situatie bedreigd. Word je geraakt of gestoken door een speer, dan heb je het gevoel dat je aangevallen wordt in je veiligheid en vrijheid.
speerwerpen
Droom je dat je aan speerwerpen doet, dan steek je een heleboel moeite in een situatie. Je droom staat voor je kracht en toewijding.
koop hier je smakelijke chocolade online
spel
Als je in je droom een spel speelt, dan staat dit voor ontspanning of competitie.
speld
Prik je jezelf met een speld in je droom, dan staat dit voor een netelige situatie of irritante relatie. Je maakt je ergens zorgen over of je hebt het gevoel dat het aan jou is om een instabiele relatie bijeen te houden.
speldenkussen
Een speldenkussen staat in je droom voor kwetsende opmerkingen. Je voelt je gebruikt en gemanipuleerd. Dit symbool kan ook betekenen dat je anderen probeert te kwetsen met scherpe woorden en een negatieve houding.
spellen
Droom je dat je een woord goed spelt, dan staat dit voor succes in je huidige projecten. Spel je iets fout, let dan op dat je een situatie wel goed begrijpt voordat je je conclusie trekt.
spelshow
Droom je dat je aan een spelshow meedoet, dan heb je er behoefte aan om te groeien en je te ontwikkelen als persoon. Leer de waarde van doorzettingsvermogen en uithoudingsvermogen.
 
Het thema en de regels van de spelshow in je droom kunnen de regels weergeven waar je je in je echte leven aan houdt. Als je droomt dat je kijkt naar een spelshow, maar zelf niet meedoet, dan heb je het gevoel dat anderen je inhalen. Probeer je meer in de dingen te mengen.
spiegel
Een spiegel in je droom staat voor je innerlijk. Was de spiegel in je droom helder en schoon, dan is het belangrijk dat je probeert meer jezelf te zijn bij je vrienden en in je relatie. Als de spiegel beslagen was, dan ben je niet duidelijk in je communicatie naar anderen. Word je bekeken door iemand die achter de spiegel zit (hij kan jou zien, maar jij hem niet), dan heb je het gevoel dat je op je vingers gekeken wordt en dat je veel kritiek krijgt. Deze droom kan ook betekenen dat je je emoties niet onder ogen wilt zien.
 
Breek je een spiegel in je droom, dan laat je je oude zelfbeeld los. Misschien breek je met een oude gewoonte. Ga je in je droom door de spiegel heen, dan wil je weten hoe de dingen vanbinnen bij je werken. Je wilt begrijpen hoe je in elkaar steekt. Een spiegel met een barst staat voor een slecht of verwrongen zelfbeeld.
spiegelbeeld
Komt je eigen spiegelbeeld in je droom voor, dan staat dit voor je ware ik. Het is tijd om je blik naar binnen te richten. Je spiegelbeeld kan ook staan voor het beeld dat je neer wilt zetten van jezelf tegenover anderen. Zie je het spiegelbeeld van iemand anders, dan staat dit voor onbekende aspecten van jezelf.
spieken
Als je in je droom spiekt bij een examen, dan ben je niet helemaal eerlijk tegen jezelf.
spier
Spieren in je droom symboliseren kracht. Je mag een sterker en zelfverzekerder persoon worden. Als een gespierd persoon loopt te pronken met zijn spieren, dan voel je je gefrustreerd over je ambities. Spierpijn of kramp staat voor emotionele problemen in je leven.
spietsen
Als je in je droom iemand of een lichaamsdeel aan een paal gespietst ziet, of als je zelf aan een paal gespietst wordt, dan staat dit voor een krachtige of gepassioneerde bevrijding van je onderdrukte emoties. Nu kun je mensen op een directere manier je gevoelens duidelijk maken. Kijk ook naar welk lichaamsdeel gespietst is en wat dat lichaamsdeel symboliseert.
koop hier je smakelijke chocolade online
spijbelen
Wanneer je droomt dat je spijbelt, dan kan dit betekenen dat je iets belangrijks hebt overgeslagen of dat je je verantwoordelijkheden ontduikt. Heb je in een bepaalde situatie het juiste gedaan?
spijker
Als je ergens spijkers in slaat, dan zul je iets bereiken waarvan je dacht dat het buiten je bereik lag als je heel hard werkt. Nieuwe spijkers staan voor een goed begin. Verbogen of roestige spijkers staan voor kleine vertragingen of een langzame vooruitgang.
spijkerbroek
Een spijkerbroek symboliseert hoe je jezelf naar anderen presenteert en je status in je leven. Was de spijkerbroek gescheurd, dan denk je niet logisch na. Probeer op een nieuwe manier te kijken naar een situatie of relatie. Was de spijkerbroek vies, dan wil je graag iets van je persoonlijkheid veranderen. Het is nu tijd om oude gewoontes en denkpatronen los te laten.
 
Was de spijkerbroek te strak, dan voel je je op een bepaald vlak beperkt. Je voelt je wellicht verstikt in een relatie of onderdrukt door je ouders. Probeer je verschillende spijkerbroeken aan, dan dien je een nieuw zelfbeeld te creëren om een nieuwe situatie of rol aan te kunnen. Je maakt je zorgen of anderen je wel zullen accepteren.
spin
Een droom waarin een spin voorkomt, staat voor iets in je leven waar je bang voor bent. Hoe je met de spin omgaat in je droom, geeft aan hoe je met je angst omgaat.
spinazie
Een droom waarin spinazie voorkomt staat voor kracht en gezondheid. Smaakte de spinazie niet lekker, dan vind je het moeilijk om jezelf krachtig neer te zetten.
spinnenweb
Komt er een spinnenweb voor in je droom, dan voel je je gevangen in een relatie of situatie in je leven.
spion / spioneren
Droom je dat je een spion bent, dan wantrouw je anderen en steek je je neus vaak in andermans zaken. Wellicht heb je onlangs informatie ontdekt die niet voor jou bedoeld was. Als je droomt dat iemand je bespioneerd, dan kun je je ergens schuldig over voelen. Handel niet te impulsief. Deze droom komt ook vaak voor als je door iemand geëvalueerd wordt.
spiraal
Een spiraal of spiraalbeweging staat voor zorgen over werk en financiën.
splinter
Wanneer je een splinter hebt in je droom, dan laat je je van slag brengen door onbeduidende dingen. Je rijdt jezelf hiermee in de wielen. Neem de meningen en opmerkingen van anderen niet persoonlijk op.
spons
Was je je in je droom met een spons, dan krijg je erkenning voor iets wat je gedaan hebt. Knijp je water uit een spons, dan laat je de laatste restjes verdriet en oud zeer los.
koop hier je smakelijke chocolade online
spook
Een spook in je droom staat voor een aspect van jezelf waar je bang voor bent. Dit kan gaan om een pijnlijke herinnering, schuldgevoel of onderdrukte gedachtes. Je kunt je zorgen maken of je iets in je leven wel kunt bereiken. Of je bent bang voor doodgaan en de dood. Werd je bang gemaakt door het spook of sprak het spook tegen je, dan is dit een waarschuwing voor grote druk die op je uitgeoefend wordt om ergens aan mee te doen wat tegen je principes in gaat. Zorg dat je de verleiding weerstaat, vraag desnoods hulp aan een vriend of raadgever.
 
Droomde je dat je zelf een spook was, dan voel je je afgesneden van het leven en de maatschappij. Deze droom kan aangeven dat het tijd is voor je om verder te gaan en achterhaalde gedachtes en achterhaald gedrag achter te laten. Je mag nu een positieve verandering in je houding aanbrengen.
spookhuis
Komt er een spookhuis in je droom voor, dan staat dit voor onafgemaakte emotionele aangelegenheden die te maken hebben met je familie, overleden familieleden of onderdrukte herinneringen en gevoelens.
spoor
Droom je over een treinspoor, dan staat dit voor je gevoel dat je niet veel keus hebt in je leven. Zie je iets dat het treinspoor verspert, dan denk je dat je slechts een kant op kunt met je leven en dat zelfs die mogelijkheid afgesloten is. Loop je over het spoor, dan ben je onder de indruk dat je leven maar op een bepaalde manier kan lopen. Je hebt eigenlijk heel veel opties, maar je ziet ze niet.
sport
Als je in je droom aan sport doet, dan staat dit voor het leren van regels, je talenten en het bereiken van je doelen. Sport in je droom benadrukt ook het belang van samenwerken, harmonie en teamwork. Kijk je naar sport, dan staat dit voor twee tegenstrijdige meningen.
sportschoen
Zie of draag je sportschoenen in je droom, dan treed je het leven met een goede instelling tegemoet en staan er bijna geen obstakels op je pad. Dit symbool geeft ook aan dat je je zeker voelt over wie je bent. Soms betekent deze droom dat je een druk persoon bent met veel dingen die je aandacht vragen.
spotlight
Zie je of sta je in een spotlight, dan heb je het gevoel dat je midden in de belangstelling staat. Hoe je dit in je droom ervaart, weerspiegelt hoe je er in je leven over denkt. Bleef het spotlight bewegen, dan heb je moeite om te bereiken wat je wilt.
spreeuw
Een spreeuw in je droom staat voor innerlijke waardigheid. Het kan ook zijn dat je droom een waarschuwing is om niet iemand te onderschatten die niet machtig lijkt.
spreken in het openbaar
Droom je dat je in het openbaar spreekt, dan zou je graag wat meer opgemerkt worden op je werk of op school. Het kan ook zijn dat je iets belangrijks te vertellen hebt aan je omgeving.
springen
Spring je in je droom over dingen dan staat dit voor succes in wat je onderneemt. Springt iemand van een gebouw dan leer je over en erken je aspecten van je innerlijke zelf. Deze droom kan ook staan voor je angst om een project niet (met succes) af te kunnen maken.
springstok
Ben je rond aan het springen op een springstok in je droom, dan heb je versnipperde gevoelens. Je voelt je in een emotionele achtbaan zitten. Verminder de stress in je leven en richt je op wat voor jou belangrijk is.
koop hier je smakelijke chocolade online
sprinkhaan
Droom je over een sprinkhaan, dan staat dit voor een gebrek aan emotionele bevrediging. Je hebt het gevoel dat je niet erg creatief bent of dat je creativiteit onderdrukt wordt. Deze droom kan ook staan voor een transformatie periode in je leven. Als je droomt van een sprinkhaan, dan kan het ook zijn dat je het gevoel hebt dat een vijand je belangen schaadt.
sprinkler
Droom je over een sprinkler dan heb je het gevoel dat je overal brandjes aan het blussen bent. Het kan ook zijn dat je iets rustiger dient te zijn en jezelf beter onder controle moet houden.
sproeier
Wanneer je droomt over een sproeier op het gras, dan staat dit voor extra energie die ergens in gestopt wordt en die positieve resultaten zal opleveren.
sproet
Droom je dat je sproeten hebt of zie je sproeten bij anderen, dan staat dit voor succes bij het andere geslacht.
sprookje
Ben je een sprookjesfiguur, dan wil je gered worden. Je bent je grenzen aan het onderzoeken en je probeert je potentieel volledig te benutten. Lees je een sprookje in je droom, dan ben je een romanticus.
spugen / spuwen
Als je in je droom spuugt, dan staat dit voor een aspect van jezelf dat je niet meer nodig hebt en los mag laten. Spugen kan ook staan voor kwaadheid en minachting. Wanneer iemand op jou spuugt in je droom, dan kun je je schamen of je schuldig voelen over iets wat je hebt gedaan of hoe je je gedragen hebt.
spuitbus
Als er een spuitbus in je droom voorkomt, is er iets uit je verleden dat je vast moet houden en bewaren. De droom kan ook betekenen dat je iets kunt. Onderschat je mogelijkheden en talenten niet. Als je in je droom met de spuitbus spuit, zul je goed nieuws krijgen of een geheim te weten komen. Als je echter droomt dat de spuitbus leeg was, weggegooid of als je zelf de spuitbus weggooide, komen er flinke geldproblemen aan. Begin maar vast met sparen.
staal
Staal in je droom staat voor kracht en onverzettelijkheid.
staande klok
Een staande klok in je droom betekent dat je je leven kunt verbeteren door actie te ondernemen in plaats van alleen maar af te wachten en te hopen dat alles wel goedkomt.
staart
Een staart van een dier in je droom staat voor irritaties en complicaties in een situatie die leuk zou moeten zijn. Heb jij in je droom een staart van een dier gekregen, dan hou je nog vast aan een gedeelte van je verleden.
koop hier je smakelijke chocolade online
staartjes
Droom je dat je je haar in staartjes draagt, dan verlang je terug naar een vroegere tijd toen het leven nog gemakkelijker leek.
stad
Een stad in je droom symboliseert eenheidsgevoel en je sociale omgeving. Ben je in een verlaten stad, of voel je je afgesneden van de activiteit in de stad, dan voel je je afgewezen door de mensen om je heen. Een verwoeste stad betekent dat je je sociale relaties verwaarloosd en ze laat verslechteren.
stadion
Wanneer je droomt over een stadium, dan heb je moeite met de race van het leven. Je zou het liever wat rustiger aan willen doen.
staf
Komt er een staf in je droom voor, dan speel je een belangrijkere rol in het leven dan je zelf dacht. Deze droom symboliseert ook de kracht van liefde en geeft je innerlijke kracht en goedheid weer.
staking
Komt er een staking in je droom voor, dan ben je het ergens in je leven niet mee eens.
stal
Een droom over een stal vol met paarden is een waarschuwing om niet te inhalig te zijn. Ben je in een stal bij een paard, dan staat dit voor overvloed. Als je in je droom een paard verzorgd, dan onderneem je actie om je inkomen te vergroten.
stalker
Word je door een stalker begluurd of achterna gezeten in je droom, dan voel je je in je dagelijks leven op de huid gezeten door iemand. Het kan ook zijn dat je zonder succes weg probeert te lopen van de problemen uit je verleden.
standbeeld
Komt iemand die je kent als standbeeld voor in je droom, dan heb je veel moeite om met deze persoon te communiceren op dit moment. Ben je zelf een standbeeld, dan leg je de lat voor jezelf te hoog.
stank
Als er iets in je droom stinkt, dan staat dit voor kleinere of grotere zorgen, afhankelijk van hoe groot de stank was.
stapel
Droom je dat je iets opstapelt of zie je stapels van iets, dan probeer je orde op zaken te stellen.
koop hier je smakelijke chocolade online
stapelbed
Een stapelbed in je droom staat voor onschuld en de eenvoudige kindertijd. Deze droom kan ook betekenen dat je er moeite mee hebt om je behoeftes en verlangens in je liefdesrelatie duidelijk te maken.
stapsteen
Komen er stapstenen in je droom voor, dan staat dit voor je inspanningen om je doelen en ambities te verwezenlijken. Deze droom kan betekenen dat je een ding tegelijkertijd moet doen. Het kan ook zijn dat het nu tijd is om de eerste stap te zetten om je dromen waar te maken.
staren
Als je droomt dat je naar iets of iemand staart, dan is het belangrijk dat je veel beter kijkt naar iets of iemand in je leven. Misschien moet je een situatie vanuit een andere hoek benaderen.
 
Deze droom kan ook je passiviteit symboliseren en aangeven dat het tijd is om actie te ondernemen. Staart er iemand in je droom naar jou, dan hoop je dat iemand je opmerkt. Deze droom kan ook staan voor zorgen of trots.
station
Ben je in je droom op een station, dan staat dit voor een onverwachte vertraging in je plannen.
statische electriciteit
Komt er statische electriciteit voor in je droom, dan heb je een magnetische persoonlijkheid. Je trekt mensen en ervaringen naar je toe.
steeg
Een steeg geeft aan dat je voorzichtig moet zijn wanneer je een verandering ondergaat in je leven.
steen
Een steen betekent in je droom dat je je geborgen en stabiel voelt in een relatie. Dit symbool kan ook betekenen dat je zeker van jezelf bent en je vol zelfvertrouwen aan een persoon of doel verbindt.
 
Een steen kan ook staan voor koppigheid. Kwam er een grote steen in je droom voor die je niet of nauwelijks kon verplaatsen, dan staat dit voor een groot obstakel in je leven. Je zult geduldig moeten blijven werken om het obstakel te overwinnen. Vallen er stenen naar beneden, dan heb je het gevoel dat iets of iemand het op je gemunt heeft. Droom je over kiezelsteentjes, dan staat dit voor kleine zorgen en irritaties.
 
Loop je over stenen, dan verloopt je leven op dit moment niet zo gladjes. Gooi je een steen, dan ben je boos op iemand en dien je dit te uiten. Wanneer je een steen gooit naar een kwaadaardig of irritant persoon, dan verdwijnt een probleem waar je al een tijd mee worstelt, omdat je constant je best bent blijven doen.
stekelvarken
Droom je over een stekelvarken, dan ben je de laatste tijd snel aangebrand en prikkelbaar.
steken
Als je droomt dat je neergestoken wordt, dan voel je je machteloos. Deze droom kan ook betekenen dat je je verraden voelt door iemand die je vertrouwde.
stelen
Als iemand iets van je steelt in je droom, dan mis je emotioneel begrip en waardering in je leven. Steel je zelf van iemand of een plek die je kent, zoek dan daar naar de emotionele vervulling die je nodig hebt.
koop hier je smakelijke chocolade online
stelt
Droom je dat jij of iemand anders op stelten loopt, dan ben je ergens onzeker over. Een situatie of relatie in je leven is instabiel. Je doet je best om verschillende aspecten van je leven in balans te houden. Val je van je stelten af, dan heb je het gevoel dat iemand in je omgeving niet te vertrouwen is.
stemmen (geluid)
Hoor je stemmen tegen je spreken, maar kun je niet zien wie er tegen je praat, dan probeert je onderbewuste je iets belangrijks te vertellen. Dit is met name het geval als de stemmen fluisteren.
stemmen (politiek)
Wanneer je droomt dat je stemt, dan mag je aan je zelfvertrouwen gaan werken. Probeer eens voor jezelf op te komen, je zult verbaasd staan van het resultaat.
stemmingsring
Als je droomt over een stemmingsring, dan heb je nog niet duidelijk wie je bent en twijfel je aan je identiteit. Je bent verward over je doelen en betekenis in het leven.
ster
Komt er een ster in je droom voor, dan staat dit voor geluk en het bereiken van je doelen.
stereo
Speel je muziek op een stereo, dan staat dit voor geluk en je gevoelens op een positieve manier uiten. Vond je de muziek niet mooi, dan staat dit voor een onharmonieuze situatie of relatie in je leven.
sterrenbeeld
Zie je een sterrenbeeld in je droom, dan vallen de stukjes van iets op een ingewikkelde manier op hun plek. Een sterrenbeeld kan ook staan voor het mentale proces dat je doorgaat voordat je tot een belangrijke beslissing of een nieuwe fase in je leven komt. Kijk ook naar wat het sterrenbeeld voorstelt.
stethoscoop
Een droom waarin een stethoscoop voorkomt staat voor je behoefte aan emotionele en spirituele heling. Je negeert je gevoelens, waardoor je je steeds ongelukkiger voelt. Het is belangrijk dat je je ware gevoelens onder ogen ziet, zodat je gelukkiger kunt worden.
steunkous
Droom je dat je steunkousen aantrekt of draagt, dan kun je in je leven wel wat steun gebruiken. Als je droomt dat anderen vinden dat je steunkousen aan moet trekken, maar ben je het daar zelf niet mee eens, dan wordt je door anderen hulp opgedrongen waar je geen behoefte aan hebt.
stewardess
Zie of ben je een stewardess in je droom, dan staat dit voor nieuws dat van ver komt of van iemand die ver weg woont.
koop hier je smakelijke chocolade online
sticker
Komt er een sticker in je droom voor, dan klamp je je vast aan je jeugd. Kijk voor de verdere betekenis van je droom ook naar het plaatje op de sticker om duidelijker te krijgen welk aspect je niet loslaat.
stiefmoeder
Droom je over je stiefmoeder, dan probeer je je individualiteit te ontwikkelen. Je kunt behoefte hebben aan troost en steun, maar het kan zijn dat je die zelf moet creëren. Heb je geen stiefmoeder, dan kan het zijn dat je je door je moeder in de steek gelaten voelt of dat je het oneens bent met de denkbeelden van je moeder.
stiefvader
Als je stiefvader in je droom voorkomt, dan staat dit voor autoriteit. Deze droom geeft aan dat je zelfstandiger zou mogen worden. Kijk ook naar de relatie die je hebt met je stiefvader. Heb je geen stiefvader, dan staat deze droom voor een gespannen relatie of teleurstelling in je vader.
stiekem
Droom je dat je iets stiekem doet, dan ben je zenuwachtig over een bepaald pad dat je in je leven wilt nemen. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat anderen je in iets niet steunen en dat je geheimzinnig moet doen over je waarden en doelen. Ben je stiekem in je droom om een bepaald persoon te vermijden, dan ga je een bepaald aspect van jezelf uit de weg. Kijk voor aanwijzingen naar de karaktertrekken van de persoon die je probeert te vermijden.
stiekje
Komt er een stiekje in je droom voor, dan mag je wat meer je best doen voor anderen. Het kan nodig zijn dat je je houding, voorstellingsvermogen of manier van denken verruimt. Knapt een stiekje, dan sta je emotioneel of psychisch op springen omdat je te veel hooi op je vork hebt genomen.
stier
Een stier in je droom staat voor koppigheid, een sterke wil, kracht en macht. Het is tijd dat je actie onderneemt en assertiever wordt. Een droom over een stier kan ook betekenen dat je te koppig bent en naar een compromis mag zoeken in een situatie. Zie je een ongetemde, wilde stier in je droom, dan kan het zijn dat je passies uit de hand lopen.
stierenvechten
Kijk je in je droom naar stierenvechten, dan staat dit voor je innerlijk gevecht tussen je dierlijke verlangens en je spirituele kant.
stijf
Als je droomt dat je stijve ledematen hebt, dan zijn je problemen vrij onbelangrijk. Er is niks waar je je echt zorgen over hoeft te maken.
stikken
Droom je dat je in een voorwerp stikt, dan vind je het moeilijk om een advies aan te nemen of om te accepteren wat iemand tegen je zegt. Stik je in eten, dan voel je je over iets schuldig.
stilte
Een droom waar absolute stilte of een ongebruikelijke stilte in voorkomt, staat voor een shock toestand.
koop hier je smakelijke chocolade online
stinkdier
Komt er een stinkdier in je droom voor, dan kan het zijn dat je mensen wegjaagt of buitensluit. Deze droom kan ook betekenen dat een situatie tot rust is gekomen, maar je hoeft de situatie nog niet leuk te vinden.
stip
Zie je stippen in je droom, dan staat dit voor nieuwe mogelijkheden. Zoek ook andere symbolen op voor een verdere duiding van deze droom, bijvoorbeeld van het voorwerp waar de stippen op zaten.
stoel
Een lege stoel staat voor onverwacht nieuws. Zit je in een comfortabele stoel, dan symboliseert dit comfort en gemakkelijke tijden. Een schommelstoel staat voor geluk. Je ontvangt iets zonder ervoor te hoeven werken.
stoeltjeslift
Droom je van een stoeltjeslift, dan is het belangrijk dat je een situatie eerst rustig overdenkt voordat je verder gaat. Je geeft alles wat je hebt en je hebt de energie en het talent om je doelen te bereiken. Maar het is ook belangrijk dat je goed nadenkt en openstaat voor advies van anderen, in plaats van haastig vooruit te gaan.
stoep
Als je droomt dat je op de stoep loopt, dan staat dit voor een gestage vooruitgang en voor richting in je leven. Lopen er scheuren door de stoep, dan weerhouden kleine tegenslagen je ervan dat je je doelen bereikt. Het kan nodig zijn om veranderingen aan te brengen in je leven.
stoeprand
Komt er een stoeprand in je droom voor, kijk dan uit dat je mensen sociaal niks verschuldigd bent. Wees ook voorzichtig met geld lenen.
stof (kledij)
Zie je stof in je droom, dan staat dit voor de verschillende delen waaruit je leven bestaat. Kijk naar de kleur van de stof voor een verdere interpretatie van je droom.
stof (vuil)
Zie je een stofwolk in je droom, dan staat dit voor nieuwe problemen waar je heel veel energie in stopt. Elke andere droom waar stof in voorkomt, staat voor irritaties, ruzie en schaamte.
stofbril
Zie of draag je een stofbril in je droom, dan staat dit voor dubieuze vrienden die je zover proberen te krijgen dat je ze geld leent. Kun je niet door de bril heen kijken in je droom, dan heb je beoordelingsfouten gemaakt. Je hebt moeite om goede beslissingen te maken.
stofzuiger
Zie je een stofzuiger (maar gebruik je deze niet) in je droom, dan voel je je leeg. Er kan een leegte in je leven zijn. Gebruik je een stofzuiger in je droom, dan heb je het gevoel iets niet meer in de hand te hebben. Het is tijd om je houding te verbeteren.
koop hier je smakelijke chocolade online
stok
Droom je over stokken, dan staat dit voor een bescheiden groei die je nu doormaakt.
stokjes (eten)
Als er stokjes in je droom voorkomen, dan betekent dit dat je vorderingen maakt in het bereiken van je doelen. Je zult huidige moeilijkheden naar tevredenheid oplossen, dankzij doorzettingsvermogen en correct gedrag. Waren de stokjes beschadigd, dan sta je op het punt om een lange reis te maken, of om oude vrienden te zien.
stoom
Zie of hoor je stoom in je droom, dan staat dit voor je emotionele houding in een situatie in je leven. Deze droom kan betekenen dat je boos bent en er klaar voor bent om actie te ondernemen.
stoomwals
Een stoomwals in je droom staat voor je gevoel dat je door iets of iemand verpletterd wordt. Reed je zelf in de stoomwals, dan kun je te opdringerig zijn, waardoor je anderen wegjaagt.
stopbord
Een stopbord in je droom betekent dat je moet stoppen met waar je mee bezig bent en eerst eens goed na moet denken voordat je verder gaat. Wees voorzichtig. Deze droom kan ook staan voor obstakels op je pad. Rij je door zonder te stoppen in je droom, dan denk je niet aan de consequenties van je handelen.
stopcontact
Wanneer je over een stopcontact droomt, kan dit betekenen dat je een grote angst hebt gehad of dat er later in je leven een romantische klik zal zijn. Wanneer je over een stopcontact en een man droomt, kan dit een waarschuwing zijn dat je moet opletten van iemand die je iets zou kunnen aandoen, positief of negatief.
stoplicht
Stond het licht op rood in je droom, dan heb je het gevoel dat je tegengehouden wordt om je doelen na te jagen. Het kan ook zijn dat je druk voelt om te slagen en dat je bang bent anders verlaten te worden. Als het stoplicht op groen stond, heb je het gevoel dat je toestemming hebt gekregen om te doen wat je besloten hebt. Springt het stoplicht telkens op verschillende kleuren, dan voel je je verward over de richting die je moet volgen.
stoppen
Droom je dat je stopt met een slechte gewoonte (zoals, roken, drinken, drugs of one night stands), dan ben je er aan toe om oude gewoontes los te laten en verder te gaan met een positievere en verhelderende fase in je leven.
storm
Een storm staat voor dingen waarover je je zorgen maakt in je leven. Hoe je met de storm omgaat symboliseert hoe je met deze dingen omgaat.
stotteren
Stotter je in je droom, dan heb je moeite om jezelf te uiten. Het kan zijn dat je probeert te verbergen hoe je je werkelijk voelt.
koop hier je smakelijke chocolade online
straat
Een straat in je droom staat voor je levenspad. Was de straat bezaaid met stenen en liep hij steil omhoog, dan heb je het gevoel dat je leven op dit moment zwaar en vol obstakels is. Als de straat goed bestraat en goed begaanbaar was, dan gaat het leven je op dit moment gemakkelijk af. Een straatnaam geeft meestal een belangrijke aanwijzing over de relatie of situatie waarop je droom van toepassing is.
 
Droom je van steegjes en zijstraatjes, dan ben je avontuurlijk en onderzoekend in je leven. Je bent of wilt een andere manier van leven onderzoeken. Straten met bochten en wendingen staan voor verrassingen in je leven. Een hele lange straat wil zeggen dat je nog een lange weg te gaan hebt voordat je bereikt wat je wilt bereiken.
straathoek
Een straathoek in je droom staat voor nieuwe mogelijkheden die je leven kunnen veranderen. Kwam in je droom sterk naar voren dat je een hoek omgaat, dan heb je een belangrijke beslissing gemaakt.
straf
Droom je over straf, dan voel je je ergens schuldig over.
straling
Een droom waarin radioactieve straling voorkomt, betekent dat je iets uit je leven moet bannen waar je veel ziekte, stress of negativiteit door ondervindt. Deze droom kan ook een teken zijn dat een gedeelte van jezelf lichamelijk of geestelijk geheeld dient te worden.
 
Wellicht geef je te veel toe aan zelfmedelijden en dien je hier mee op te houden. Werd je ziek door straling in je droom, dan laat je iets je leven in dat slecht is voor je welzijn. Dit kunnen gevoelens zijn als bitterheid, jaloezie, kwaadheid of wrok. Deze droom kan ook gaan over een persoon waar je veel mee omgaat die slecht voor je is.
strand
Een strand in je droom symboliseert het bij elkaar komen van twee delen van je. Het zand staat voor je rationele kant of het denken, het water symboliseert je irrationele kant of emoties en voelen. Droom je dat je op het strand naar de zee staat te kijken, dan staan er onbekende en grote veranderingen aan te komen.
 
Als je droomt dat je naar het strand kijkt, dan keer je terug naar het bekende. Lig je op het strand te zonnen, dan zit je in een rustige en vredige tijd. Werk je op het strand, dan ben je bezig met een project dat veel tijd van je vraagt.
stranden
Wanneer je droomt dat je gestrand bent op een onbewoond eiland, dan staat dit voor gevoelens van isolatie en eenzaamheid. Het kan ook zijn dat je zit te wachten op iemand die je komt helpen en komt redden uit een vervelende situatie. Neem zelf de verantwoordelijkheid voor je leven.
strandwacht
Als je droomt van een strandwacht, dan heb je hulp nodig om wijs te worden uit je emoties. Je kunt de situatie in je eentje niet meer overzien.
streep
Als er strepen in je droom voorkomen, dan maak je gewaagde en duidelijke opmerkingen. Horizontale strepen staan voor je directheid en voor het feit dat je recht door zee bent. Verticale strepen geven aan dat je een vrije denker bent die zich niet conformeert aan de norm. Zwart-witte verticale strepen staan echter voor een bekrompen manier van denken.
stress
Als je droomt dat je veel stress hebt, dan staat dit voor de stress die je ervaart in je leven. Je echte stress loopt over in je droom. Zelfs als je slaapt, vind je het moeilijk om te ontspannen. Deze droom kan je wijzen op tegenvallers, obstakels, zelftwijfel en kritiek waar je mee te maken hebt in een bepaalde situatie of relatie. Neem een tijdje wat afstand van je bron van stress en ontspan en zorg goed voor jezelf.
striae
Als je droomt dat je striae hebt, dan doe je te veel voor andere mensen en verlies je je eigen behoeftes uit het oog. Je kunt niet altijd alles voor iedereen doen. Deze droom kan ook betekenen dat je bang bent dat anderen je niet aantrekkelijk vinden.
koop hier je smakelijke chocolade online
strijd
Als je droomt over een strijd, dan ben je in een serieuze ruzie betrokken. Was je (of zag je) de winnaar, dan zul je met een positief gevoel de ruzie achter je laten.
strijken
Als je droomt dat je aan het strijken bent, dan staat dit voor huiselijk comfort en orderlijkheid. Het kan ook zijn dat je de problemen in je leven probeert glad te strijken. Brand je jezelf bij het strijken, dan staat dit voor zorgen of jaloezie. Een strijkplank staat voor stabiliteit en zelfcontrole.
strik
Droom je van een lint dat gestrikt is (bij een jurk of rond een boom), dan staat dit voor een gelukkige relatie. Iets anders dat gestrikt is staat voor respect. Je erkent een groter en belangrijkere macht in je leven, of dit nu een spiritueel of autoriteitsfiguur is.
string
Droom je dat je een string koopt, dan probeer je de aandacht van anderen te kopen. Kunnen anderen in je droom je string zien, dan symboliseert dit een situatie waarin mensen respect voor je hebben verloren. Aan de andere kant kan dit ook staan voor een aspect van jezelf dat privé is.
 
Schaamde je je omdat anderen je string konden zien, dan durf je je ware gevoelens en meningen niet goed te laten zien. Zie je iemand anders haar string, dan staat dit voor een genante en onverklaarbare gebeurtenis. Dit kan ook betekenen dat je deze persoon ziet zoals zij werkelijk is. Zie je een smerige of gescheurde string, dan zit je niet lekker in je vel en voel je je onzeker.
strip
Droom je over een stripfiguur, dan staat dit voor een teleurstelling op romantisch gebied. Als je droom zich als strip afspeelt, neem je het leven niet zo serieus. Dit kan ook betekenen dat je toe bent aan een onderbreking van je dagelijkse stressvolle leven.
stripboek
Komt er een stripboek in je droom voor, dan staat dit voor een periode van teleurstelling in romantische aangelegenheden, maar voor succes in projecten of werk.
stripclub
Droom je dat je in een stripclub bent, dan onderdruk je gevoelens en gedachten. Het is belangrijk dat je deze uit.
stripper
Als je droomt dat je aan het strippen bent, dan staat dit voor een onderdrukking van je persoonlijke fysieke behoeftes. Je verlangt naar meer zelfexpressie. Zie je een stripper in je droom en walg je hiervan, dan maak je je zorgen over de ware aard van een persoon of de kern van een situatie. Genoot je van een stripshow, dan kijk je dwars door mensen heen en kun je ze accepteren zoals ze zijn.
stro
Komen er bergen stro in je droom voor, dan staat dit voor een toename in je materiële welvaart. Ben je stro aan het verbranden in je droom, dan is dit een waarschuwing voor verlies van geld vanwege onbezonnenheid.
stroboscoop
Een stroboscoop staat voor stress in je leven. Je vindt het moeilijk om een situatie helder te krijgen of om het antwoord op een probleem te vinden. Probeer je te ontwikkelen tot een hoger bewustzijnsniveau.
koop hier je smakelijke chocolade online
stroming
Zie je een stroming in een oceaan of rivier, dan staat dit voor de richting van je leven en de beslissingen die je onderweg hebt gemaakt. Het staat ook voor invloeden in je leven en hoe deze je op je levensweg sturen.
 
Word je meegesleurd door een sterke stroming, dan kan dit staan voor iets wat je in je echte leven meesleurt. Iets of iemand heeft een sterke invloed op je. Jij beslist of je je laat beïnvloeden of dat je bij je standpunt blijft.
stroompanne
Droom je dat de stroom uitvalt, dan voel je je in een situatie in je leven machteloos. Er is een situatie waarvan je het gevoel hebt dat je niks kunt doen. Slaag je erin om de stroom weer aan te krijgen of ging het licht weer aan, dan zul je de obstakels overwinnen en veel succes hebben.
stroomversnelling
Komt er een stroomversnelling in je droom voor, dan pieker je veel. Viel je in de stroomversnelling, dan voel je je overweldigd door je zorgen. Sprong je in de stroomversnelling, pas dan op dat je geen overhaaste dingen doet. Navigeer je je door de stroomversnelling naar kalmer water, dan heb je een turbulente periode meegemaakt, maar ben je er goed doorheen gekomen.
stroop
Stroop in je droom staat voor sentimentaliteit en nostalgie.
strop
Droom je van een strop, dan doe je net of je iemand vergeven hebt, terwijl je stiekem nog boos bent op die persoon.
stropdas
Zie of draag je een stropdas in je droom, dan staat dit voor je verplichtingen en je relaties. Soms betekent deze droom dat je je gevangen voelt in een situatie of relatie.
struikelen
Struikel je in je droom, dan ben je in je leven soms onhandiger dan je zelf zou willen. Meestal denk je er zelf echter slechter over dan anderen in je omgeving doen.
struisvogel
Een struisvogel in je droom betekent dat je de realiteit niet onder ogen ziet. Je kunt in een ontkenningsfase zitten of een situatie niet willen accepteren.
studentenhuis
Droom je dat je in een studentenhuis bent, dan hecht je veel waarde aan kennis en opleiding. Je bent ervan overtuigd dat je altijd aan het leren bent en niet alleen op school. Ben je momenteel student en woon je in een studentenhuis, dan kan deze droom ook gewoon je huidige situatie weergeven.
studentenvereniging
Een droom waarin een studentenvereniging voorkomt staat voor je sociale positie en persoonlijke groei. Je ondergaat persoonlijke en sociale veranderingen, waardoor verschillende aspecten van je karakter samenvloeien. Deze droom richt zich op je gevoel erbij te horen in je vriendengroep of je familie.
 
Deze droom kan ook betekenen dat je je kennis en bewustzijn wilt vergroten. Je staat nu open voor nieuwe dingen en het doorbreken van je gedragspatronen.
koop hier je smakelijke chocolade online
studio
Droom je dat je een nummer opneemt in een studio en doe je dit niet in je echte leven, dan staat dit voor iets waardevols dat je gekregen hebt. Was je een bekende zanger(es) in je droom, dan kan het zijn dat waar je naar streeft momenteel nog buiten je bereik ligt. Ben je in je leven met zingen en muziek maken bezig, dan staat deze droom voor een kans op een positieve verandering.
 
Als de studio leeg of verlaten was, dan is dit een waarschuwing tegen roddelen of samenzweren tegen anderen. Je kunt hier zelf hinder van ondervinden. Wanneer je met een bekend iemand in een studio was, dan gaat deze droom over de gevoelens die die ster bij je oproept.
stuiver
Droom je over stuivers, dan staat dit voor onverwachte meevallers die gepaard gaan met grote verantwoordelijkheden. Deze droom kan ook betekenen dat je jezelf niet zoveel waard vindt.
sturend dromen
Als je kunt sturen wat er in je droom gebeurt, dan nemen je zelfvertrouwen, eigenwaarde en vaardigheden toe. Deze droom kan ook een compensatie zijn voor een situatie in je echte leven waarin je je machteloos voelt.
succes
Wanneer je droomt over succes, dan staat dit voor overwinning. Je zelftwijfel verdwijnt, je gelooft in jezelf en je hebt veel zelfvertrouwen.
suède
Komt deze stof in je droom voor, dan is dit een positief teken. Het staat voor overvloed en rijkdom. Voor een duidelijkere betekenis van je droom, moet je ook kijken naar het voorwerp dat gemaakt was van suède en je handelingen in je droom.
suiker
Zie of eet je suiker in je droom, dan ontzeg je jezelf plezier en genieten in je leven. Sta jezelf af en toe iets toe en denk dan niet aan de gevolgen.
suikerspin
Droom je van een suikerspin of van een machine om suikerspinnen te maken, bemoei je dan meer met je eigen zaken.
sumo worstelaar
Droom je over een sumo worstelaar, dan ben je aan het vechten met een probleem. Deze droom kan ook betekenen dat je jezelf niet meer in de hand hebt en een betere zelfdiscipline aan de dag dient te leggen.
superheld
Droom je dat je een superheld bent, dan staat dit voor je buitengewone talenten en ideeën, waarvan je misschien niet wist dat je ze had. Word je in je droom gered door een superheld, dan probeer je een manier te vinden om een verwaarloosd aspect van jezelf tot uiting te brengen.
supermarkt
Als je droomt dat je boodschappen doet bij een supermarkt, dan staat dit voor overvloed, gemak en comfort. Droom je dat je in een winkel bent waar alle schappen leeg zijn, dan voel je je op het moment hopeloos over je leven.
koop hier je smakelijke chocolade online
surfen
Surfen in je droom staat voor de ups en downs in een emotionele situatie of relatie. Een surfboard is een symbool voor het onder controle houden van je emoties.
sushi
Droom je over sushi dan is dit een positief teken voor de dingen waarmee je nu bezig bent.
sweater
Draag je een sweater in je droom, dan heb je behoefte aan meer liefdevolle aandacht van je omgeving. Was de sweater te warm of kriebelig, dan krijg je aandacht van je omgeving, maar het is je te veel en je krijgt het er benauwd van. Raakte je je sweater kwijt in je droom, dan ben je een belangrijk persoon in je leven kwijtgeraakt.

© 2010 - 2024 Lichaam en Geest | Het is uitdrukkelijk verboden om de inhoud van deze dromenpagina geheel of gedeeltelijk te kopiëren, te bewerken, op te slaan of te verspreiden voor persoonlijke en/of commerciële doeleinden zonder vooraf verkregen schriftelijke en expliciete toestemming.

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

op zoek naar interessante lectuur

ontdek deze boeken

X

lees boeken

boeken

Ontdek boeken over gezonde voeding, mystiek, therapieën, opvoeden, etc.

bekijk overzicht