betekenis van dromen
uitleg onderwerpen met beginletter k

Hieronder vind je een alfabetisch overzicht van meer dan 1500 betekenissen van dromen. Om de uitleg van je dromen gericht te zoeken, klik eerst hieronder op de beginletter van het onderwerp. Vind daarna de betekenis van je droom door de toetsen "control" en "F" tegelijk in te drukken en je onderwerp te typen ("command" en "F" op Mac).

a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
xy
z

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

ontdek de verschillende soorten dromen en waarom je droomt
lees meer
kaal
Wanneer je over een kale man droomt, gebruik dan je intelligentie om een romantisch of seksueel voorstel dat je krijgt af te wijzen.
kaars
Als je een brandende kaars ziet in je droom, wijst dit erop dat geluk en hoop in kleine, maar zekere doses je ten deel zullen vallen. Je bevindt je wellicht in een comfortabele periode in je leven en bent nu op zoek naar spirituele verdieping. Een verlichte kaars staat tevens symbool voor het intellect, verlichting, bewustzijn of de zoektocht naar de waarheid. Een onaangestoken kaars duidt op gevoelens van afwijzing of teleurstelling. Je benut je potentieel niet volledig.
 
Wanneer een kaars wordt uitgeblazen in je droom, geeft dit aan dat je toegeeft aan een onderdeel van je karakter. Je laat iets los wat voorheen belangrijk voor je was. Als je een kaars volledig ziet opbranden, symboliseert dit je angst om ouder te worden of sexueel onvermogen. Een droom waarin je een gekleurde kaars ziet symboliseert een intieme of romantische relatie. Je zou deze relatie misschien geen eerlijke kans geven en al afschrijven voordat je de tijd hebt genomen om de andere persoon te leren kennen. Aan de andere kant, het zou kunnendat je simpelweg geen vlinders in je buik voelt.
kaart (post)
Krijg je een kaart in je droom, dan zou je graag wat meer aandacht krijgen van de mensen om je heen. Stuur je zelf een kaart, dan wil je je wat meer open opstellen.
kaarten (spel)
Ben je aan het kaarten in je droom, dan heb je met succes je strategisch inzicht en je timing gebruikt in je dagelijks leven.
koop hier je smakelijke chocolade online
kaartje (ticket)
Zie je een kaartje in je droom, dan kies je voor een nieuwe richting. Je hebt besloten wat je pad en doelen in het leven zijn. Verlies je een kaartje, dan ben je verward over de juiste richting van je leven.
kaas
Eet je kaas in je droom, dan staat dit voor teleurstelling en gekwetste gevoelens.
kabelbaan
Een droom over een gondel aan een kabelbaan staat voor je uithoudingsvermogen en kracht. Was het een plezierige en probleemloze rit, dan heb je het uithoudingsvermogen om je doelen te behalen. Was de kabel gerafeld of kapot, dan heb je een gebrek aan kracht of zelfvertrouwen. Liep je gevaar tijdens je droom, dan heb je te maken met teleurstellingen in de liefde. Deze droom kan ook aangeven dat je voorzichtiger en verstandiger mag worden in een bepaald aspect van je leven. Ontsnap je aan een gevaarlijke situatie, dan krijg je een hogere positie in je sociale kring.
kabouter
Een kabouter staat in je droom voor je innerlijk kind en je fantasieën. Je kunt het gevoel hebben dat er iets in je leven ontbreekt. Als je van een kabouter droomt, dan kan dit ook staan voor hulp uit onverwachte hoek.
kachel
Een warme kachel in je droom staat voor een beloning voor je inspanningen. Was de kachel rood gloeiend, dan word je wel beloond voor je inspanningen, maar het heeft je meer gekost dan je vantevoren had verwacht. Een koude kachel staat voor teleurstelling vanwege een verloren vriend of gemiste kans. Leer van je fouten en ga verder. Brand je je aan een kachel, dan ben je heel kwaad over iets. Zit je in de kachel, dan symboliseert dit de baarmoeder. Je hebt de behoefte aan liefdevolle en warme aandacht.
kade
Droom je dat je alleen op de kade staat, dan staat dit voor verdriet. Je bent ergens triest over. Staan anderen bij je op de kade, dan heb je er behoefte aan om je vriendschappen aan te halen. Zie je de kade vanaf een schip, dan staat dit voor een bestemming waar je in je leven naartoe werkt. Een beschadigde kade geeft aan dat je je zorgen maakt over een vriendschap of een familierelatie. Je bent bang dat deze relatie ernstige schade heeft opgelopen.
kado
Wanneer je droomt dat je een kado geeft, dan ben je vrijgevig tegenover anderen. Deze droom kan ook betekenen dat je een manier zoekt om je gevoelens te uiten zonder dat je anderen verdriet doet of van slag brengt. Krijg je een kado in je droom, dan heb je het gevoel alsof het leven je onverwacht iets extra's heeft gegeven.
kado inpakken
Als je droomt dat je een kado aan het inpakken bent, dan wil je een gevoel of iets lastigs uiten, maar dit moet heel zorgvuldig gebracht worden.
kaken
Droom je dat je tussen de kaken van een dier zit, dan staat dit voor misverstanden en een snel oordeel, waardoor je geluk bedreigd kan worden. Zie je je eigen kaken in je droom, dan heb je meer wilskracht en vastberadenheid nodig in een situatie. Zitten je kaken vast, dan hou je je kwaadheid over iets binnen. Je uit jezelf niet. Breek of ontwricht je je kaak, dan geef je toe op je overtuigingen en principes.
kakkerlak
Zie je een kakkerlak in je droom, dan heb je behoefte aan vernieuwing en reiniging van je mentale, emotionele of spirituele kant. Je dient belangrijke aspecten van je leven opnieuw te overdenken.
koop hier je smakelijke chocolade online
kalender
Zie je in je droom een kalender aan de muur, dan ben je goed georganiseerd en voorbereid. Schrijf je iets op een kalender, dan tel je de dagen af totdat een bepaalde gebeurtenis plaatsvindt. Krijg je een kalender kado, dan sta je voor enkele teleurstellingen. Vernietig je een kalender, dan voel je je hopeloos ongeorganiseerd of je hebt besloten om met je leven een nieuwe weg in te slaan.
kalkoen
Droom je over een kalkoen, dan betekent dit dat je dom bezig bent geweest. Dit geldt met name als de kalkoen rondliep of rondrende. Je denkt de laatste tijd niet helder na. Een vliegende kalkoen staat voor een snelle groei in je carrière of in je sociaal leven. Een vlucht kalkoenen staat voor erkenning van je omgeving.
 
Een zieke of dode kalkoen staat voor een aanval op je gevoel van trots. Als je droomt dat je op een kalkoen jaagt, dan vergaar je rijkdom door oneerlijke middelen. Bereid je een kalkoen, dan staat dit voor een lange periode van voorspoed. Eet je kalkoen, dan heb je troost nodig vanwege een recente periode waarin je in verlegenheid gebracht bent of waarin je emotionele pijn hebt ervaren. Deze droom is ook een waarschuwing voor beoordelingsfouten. Let goed op.
kam
Zie je een kam of kammen in je droom, dan zoek je naar de betekenis van een bepaalde relatie of situatie. Je dient delen die je nu nog niet duidelijk zijn, verder te onderzoeken.
kameel
Droom je over een kameel, probeer dan beter te sparen. Deze droom kan ook betekenen dat je te veel problemen op je schouders hebt genomen. Het is heel belangrijk dat je je gevoelens uit.
kameleon
Zie je een kameleon in je droom, dan kun je je aan elke situatie aanpassen. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat mensen je over het hoofd zien.
kamer
Droom je over een onbekende kamer, dan begeef je je in je leven op onbekend terrein. Een rijkelijk beklede kamer met dure spullen staat voor succes en welvaart. Komt er een lege of vieze oude kamer in je droom voor, dan krijg je de ene financiële tegenvaller na de andere te verwerken.
 
Een hele kleine kamer geeft aan dat je jezelf niet de ruimte gunt om jezelf te ontplooien en de dingen te doen die je leuk vindt. Een donkere of enge kamer symboliseert dat je je gevangen of onderdrukt voelt in een situatie of relatie. Vind je een geheime of verborgen kamer, dan ontwikkel je nieuwe talenten en probeer je nieuwe patronen en rollen uit. Je bent op emotioneel vlak aan het groeien.
kamergenoot
Als je droomt dat je een nieuwe kamergenoot krijgt, dan staat dit voor een grote verandering in je leven. Een vroegere kamergenoot geeft aan dat je na aan het denken bent over het verleden. Het kan zijn dat je een les moet leren van iets wat je in het verleden mee hebt gemaakt. Ook kan het zijn dat je deze persoon of bepaalde eigenschappen van deze persoon mist. Heb je ruzie met je kamergenoot, dan staat dit voor een innerlijk conflict. Droomde je dat je kamergenoot verhuisde zonder het je te vertellen, dan ben je bang voor verandering of om door anderen in de steek gelaten te worden.
kammen
Ben je je haar aan het kammen in je droom, dan heb je er behoefte aan om je gedachten op een rijtje te zetten.
kamp
Een droom over een kamp staat voor een positieve verandering in je leven, die wellicht te maken heeft met de plek waar je woont of waar je naar school gaat of werkt. Ging het over een militair kamp, dan sta je voor groot zakelijk succes.
kampbegeleider
Zie of ben je een kampbegeleider in je droom, dan zoek je steun en richting in je leven. Let goed op wat de kampbegeleider zegt of doet. Je onderbewuste probeert je een boodschap te geven waarover je dient na te denken en wellicht op mag reageren.
koop hier je smakelijke chocolade online
kamperen
Droom je over kamperen, dan staat dit voor veranderingen in je leven. Het kan ook staan voor een lange en vermoeiende reis.
kan
Komt er een kan in je droom voor, dan symboliseert dit een stroom van ideeën, kennis of emoties. Het kan zijn dat je je ziel blootlegt aan anderen en dat je aspecten van jezelf deelt die je voorheen voor jezelf hield.
kanaal
Een droom over een kanaal betekent dat je je emoties strak onder controle hebt. Was het een breed kanaal met schoon water, dan betekent dit dat je je emoties goed in de hand hebt. Was het kanaal bijna leeg of vies, dan sluimeren er donkere emoties onder de oppervlakte. Het is tijd dat je deze emoties naar de oppervlakte laat komen en ze uit.
kaneel
Wordt kaneel op een normale manier gebruikt in je droom, dan staat het voor meer sociale activiteiten in je leven. Werd kaneel op een vreemde manier gebruikt, dan ben je teleurgesteld in het karakter van een vriend.
kangoeroe
Komt er een kangoeroe in je droom voor, dan is het belangrijk dat je nu grote stappen vooruit neemt. Het kan ook zijn dat je wat meer van het leven mag genieten.
kanker
Als je droomt over kanker is het van belang om je persoonlijke situatie in de droomuitleg te betrekken. Kanker is een ernstige aandoening, en wanneer deze ziekte jou of je dierbaren treft, is een droom hierover vooral een manier om je emotionele leven in balans te krijgen. In dit geval is een droom over kanker een typische 'verwerkingsdroom': een droom om trauma's met behulp van je onderbewuste te verwerken.
 
Wanneer niemand in je directe omgeving kanker heeft, en je droomt dat je zelf kanker hebt, zou het kunnen duiden op hopeloosheid, spijt, zelfmedelijden en onvergefelijkheid. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je je leven verspeelt. Deze droom vertegenwoordigt ook aspecten van je leven die je storen of kwetsen op emotioneel gebied. Als je droomt dat iemand anders kanker heeft, duidt dit erop dat je je negatieve manier van denken moet veranderen. Probeer meer positief door het leven te gaan.
kannibaal
Droom je dat je ten prooi valt aan kannibalen, dan neemt iets in je leven (relatie, school, werk) veel van je energie in beslag. Ben je een kannibaal in je droom, dan ben je bang voor je gevoelens en verlangens.
kano
Zie je of zit je in een kano in je droom, dan staat dit voor sereenheid, eenvoud en onafhankelijkheid. Een kano staat ook voor je emotionele balans. Je komt vooruit in het leven dankzij je eigen kracht en doorzettingsvermogen.
kanon
Zie je een kanon in je droom, dan is het nu hoog tijd om drastische actie te ondernemen. Werd je uit een kanon geschoten, dan staat dit voor spannende ervaringen met de andere sexe.
kant (stof)
Komt er kant in je droom voor, dan ben je bereid je open te stellen voor een relatie. Je haalt je zachtere, meer vrouwelijke aspecten naar boven.
koop hier je smakelijke chocolade online
kantoor
Als je droomt dat je op kantoor bent, dan voel je je overweldigd door je werk of huiswerk. Je hebt te veel aan je hoofd. Deze droom kan ook staan voor je status, de dingen die je bereikt hebt en je plek in de wereld.
kaping
Als je droomt over een kaping, dan kan dit een reactie zijn op verontrustend nieuws over echt terrorisme. Deze droom kan echter ook staan voor kwaadheid of woede die je niet geuit hebt.
kapitein
Droom je dat je een kapitein bent, dan neem je verantwoordelijkheid voor je emoties en ga je de confrontatie aan met de dingen die je dwars zitten. Zie of ontmoet je een kapitein, dan is het tijd dit te doen.
kapmes
Heb je een kapmes vast in je droom, dan staat dit voor kwaadheid, agressie of scheiding. Er is iets in je leven dat je los moet laten en achter moet laten. Heeft iemand anders een kapmes vast, dan staat dit voor aspecten van je persoonlijkheid die negatief of onderdrukt zijn.
 
Gebruik je een kapmes om door groene velden te lopen, dan staat dit voor geluk dat je te wachten staat. Je gaat door een periode van persoonlijke groei en je overwint de obstakels die in je pad geplaatst worden.
kapper
Als je over een kapper droomt, zou je meer willen kopen dan je nu financieel aankunt. Het kan ook zijn dat je probeert je ideeën en meningen op te dringen aan anderen. De tijd kan ook aangebroken zijn om je zelfbeeld te verbeteren.
kapstok
Droom je van een kapstok, dan staat dit voor iets in je leven waar je alles aan ophangt. Een kapstok kan staan voor een basis of een ondersteunende, faciliterende rol.
kaptafel
Een droom van een kaptafel betekent dat je voor een gelukkige tijd staat.
kar
Als je in of op een kar rijdt, doe dan geen impulsaankopen. Het kan ook betekenen dat je niet bereid bent risico's te nemen. Als je van een kar vol hooi droomt, dan heb je een onverwachte toename in financiën.
karaoke
Als je droomt dat je karaoke aan het zingen bent, dan ben je heel blij dat je eindelijk een plaats hebt gevonden waar je talenten gewaardeerd worden. Probeer je karaoke te zingen, maar kun je de woorden niet lezen, dan staat dit voor frustratie in je pogingen om verder te komen.
karate
Als je anderen karate ziet beoefenen, dan staat dit voor een plotseling obstakel op je weg naar je lange-termijn ambities of plannen. Leerde je of deed je zelf aan karate, dan floreren de dingen die je nu onderneemt.
koop hier je smakelijke chocolade online
karavaan
Droom je dat je in een karavaan meerijdt, dan staat dit voor goede vriendschappen. Zie je een karavaan voorbij gaan in je droom, dan mag je meer betrokken raken bij je leven en niet alleen van de zijlijn toekijken.
karten
Komt er een kart in je droom voor, dan staat deze voor je harde drive en je behoefte om te winnen. Droom je dat je aan het karten bent, dan zet je je gezondheid op het spel met je roekeloze gedrag.
karton
Een droom over karton betekent dat je gebruik mag maken van een positieve nieuwe mogelijkheid die je tegenkomt.
karwei
Droom je dat je hard aan een karweitje werkt, dan krijg je succes en lof. Het kan ook zijn dat je je schuldig of ongerust voelt over onafgemaakte karweitjes of niet nagekomen beloftes. Het is nu tijd om ergens werk van te maken en het niet langer uit te stellen.
kas
Een kas in je droom staat voor vleierij die schadelijk voor je is. Woon je in een kas, dan ben je bang dat je reputatie schade op zal lopen. Deze droom kan ook betekenen dat je het gevoel hebt dat je bekeken wordt.
kassa
Een kassa staat in je droom over financiële zorgen.
kassierster
Droom je van een kassierster, of ben je een kassierster in je droom, dan staat dit voor financiële problemen. Let op je uitgaves.
kast
Een kast in je droom staat voor een verborgen aspect van jezelf of een gevoel bedreigd te worden.
kasteel
Een droom over een kasteel betekent voorspoed.
kastje
Zie je een kastje in je droom, dan staat deze voor het vrouwenlichaam of de baarmoeder. Het kan ook zijn dat je een familiegeheim of persoonlijk geheim verbergt.
koop hier je smakelijke chocolade online
kat
Een kat in je dromen duidt op ongeluk, verraad en pech. Als je daarentegen een poezenliefhebber bent, staat de poes symbool voor een onafhankelijke geest, vrouwelijke sexualiteit, creativiteit en kracht. Als de kat aggressief is, suggereert dit dat je problemen hebt met de vrouwelijke kant van je karakter. Wanneer de poes bijt, staat ze symbool voor het dominante vrouwelijke. Mischien neem je maar en neem je maar zonder te geven. Je zou een angst of frustratie kunnen voelen, zeker als iets niet gaat zoals je gepland hebt.
 
Als je droomt over een kat zonder staart, duidt dit op een verlies aan onafhankelijkheid en gebrek aan zelfstandigheid. Wanneer je de kat wegjaagt in je droom, duidt dit erop dat je je obstakels zult overwinnen. Een witte kat geeft aan dat je door een moeilijke periode gaat. Een zwarte kat suggereert dat je bang bent om te vertrouwen op je intuitie en geestelijke kracht. Je zou de zwarte kat ten onrechte associeren met slechtheid, vernietiging of ongeluk.
katapult
Zie of gebruik je een katapult in je droom, dan heb je het gevoel dat je jezelf moet verdedigen en beschermen. Er is een conflict gaande in je leven. Deze droom kan ook angst voor sexualiteit symboliseren.
kater (alcohol)
Wanneer je droomt dat je een kater hebt, dan ga je met je leven de verkeerde richting op. Gebruik je hersenen en hou je emoties in de hand.
katoen
Als je droomt dat je katoen plukt, dan krijg je niet zoveel voordeel als je gehoopt had van je harde werk. Draag je katoen, dan symboliseert dit eenvoud.
kattenvoer
Droom je dat je kattenvoer koopt, dan staat dit voor je verantwoordelijkheden. Eet je kattenvoer, dan voel je je schuldig of zenuwachtig over een situatie betreffende een vriendschap.
kauwgom
Als je droomt over kauwgom, vertrouw dan niet te veel toe aan mensen die je nog niet zo goed kent. Wees terughoudend met een nieuwe relatie.
kauwgomautomaat
Droom je over een kauwgomautomaat, dan sta je voor een verleidelijke mogelijkheid. Wees er zeker van dat je een slimme beslissing neemt, anders kun je in een lastig parket terechtkomen.
keel
Heb je een zere keel in je droom, dan heb je in het dagelijks leven moeite om te zeggen wat je denkt. Je voelt je bedreigd als je jezelf uit. Deze droom kan je aan de andere kant ook vertellen dat je je trots in moet slikken.
keeper
Droom je dat je een keeper bent, dan slaag je door je inzet en je harde werk. Deze droom staat ook voor nieuwe vriendschappen en mogelijkheden.
keet
Droom je over een keet, dan staat dit voor fysieke vermoeidheid.
koop hier je smakelijke chocolade online
keizersnede
Droom je dat je bevalt met behulp van een keizersnede, dan heb je veel moeite om jezelf te uiten en je creativiteit te laten stromen. Zoek de hulp van anderen op.
kelder
Een droom waarin je in een kelder bent, symboliseert je onderbewustzijn en je intuïtie. Hoe de kelder eruit ziet, is een aanwijzing van je gevoelsleven en niveau van tevredenheid. Wanneer de kelder in je droom een wanorde is of er slordig uitziet, duidt dit op verwarring die je dient te regelen. Het zou ook kunnen duiden op waargenomen fouten en tekortkomingen.
kentekenplaat
Een kentekenplaat in je droom staat voor de vrijheid om je eigen leven te leiden.
kerk
Komt er een kerk in je droom voor, dan heb je behoefte aan waardering van degenen waar je van houdt.
kerkbank
Een droom over een kerkbank staat voor spirituele steun.
kerker
Droom je dat je in een kerker bent, dan betekent dit dat je aan het worstelen bent om de obstakels in je leven te overwinnen.
kerkhof
Droom je dat je op een kerkhof bent, dan staat dit voor zelfvernieuwing en het opgeven van een oude houding of oude gewoontes.
kerktoren
Als je droomt over een kerktoren, dan dien je je meer bezig te houden met de dingen om je heen. Je mag meer van jezelf leggen in een persoonlijke relatie waarin je je meestal terughoudend opstelt. Breekt de toren af en valt hij naar beneden, dan ben je bang dat je weinig indruk op mensen maakt.
kermis
Als je droomt dat je op de kermis bent, dan staat dit voor een druk dagelijks leven. Je bent de laatste tijd snel afgeleid, omdat je leven hectisch is of omdat je je te veel concentreert op één ding. Is de kermis leeg of verlaten, stel jezelf dan open voor meer plezier en avontuur.
kernbom
Een kernbom in je droom staat voor een gevoel van hulpeloosheid, je bedreigd voelen en een verlies van controle. Je bent waarschijnlijk enorm kwaad, staat op ontploffen en loopt daarmee de kans heel veel schade aan te richten. Je kunt zaken veranderen door met intelligentie en wijsheid te werk te gaan. Deze droom kan je ook vertellen dat je een bepaald aspect van jezelf beu bent. Het kan ook zijn dat iets afgelopen is wat belangrijk voor je was en dat er grote veranderingen aankomen.
koop hier je smakelijke chocolade online
kersen
In je droom staan kersen voor geluk en rijkdom.
kerstboom
Zie je een kerstboom in je droom, dan staat dit voor samenkomen met de familie, viering en familie relaties. Het kan zijn dat je in je gezinsleven met stress te maken hebt. Een kerstboom staat ook voor het voorbij gaan van tijd, zelfontwikkeling en spirituele verlichting. Om deze droom beter te interpreteren, kijk ook naar je gevoelens en emoties die je meestal hebt met Kerstmis. Droom je in december over een kerstboom, dan kan dit ook gewoon te maken hebben met plezier en stress die met Kerstmis te maken hebben.
kerstman
Een droom over de kerstman betekent dat je zult oogsten wat je zaait. Het is tijd om orde op zaken te stellen, want je krijgt wat je verdient.
Kerstmis
Als je droomt over Kerstmis, dan staat dit voor gezelligheid en familie. Kerstmis kan ook staan voor positieve gevoelens als dankbaarheid, onbaatzuchtigheid en gulheid. Verder kan Kerstmis staan voor hoop en een belangrijk nieuw begin.
kerstverlichting
Komt er kerstverlichting in je droom voor, dan staat dit voor je spirituele gevoelens over Kerstmis. Dit symbool staat ook voor hoopvol zijn over de toekomst en inzichten in familie aangelegenheden.
ketchup
Als je droomt over ketchup, dan staat dit voor een boeiende nieuwe vriend van het andere geslacht.
ketel
Een ketel met kokend water staat voor hard werken. Voel je niet gefrustreerd, het ploeteren is spoedig voorbij. Een lichtgekleurde ketel staat voor vrijheid, een ijzeren of donkergekleurde ketel staat voor teleurstellingen in de liefde.
ketenen
Zie je ketenen in je droom, dan wil je losbreken van een routine, oud idee of een relatie. Ben je vastgeketend of hoor je ketenen, dan wordt een bepaald gedeelte van jezelf met kracht in toom gehouden of onderdrukt. Droom je echter van losse ketenen, bij jezelf of iemand anders, dan word je binnenkort verlost van je zorgen.
ketting
Een ketting staat voor een liefdesrelatie. Doet iemand je een ketting om of vind je een ketting, dan staat dit voor een nieuwe relatie. Verlies je een ketting, dan staat dit voor het einde van een relatie. Is de ketting heel duur en mooi, dan ben je heel gelukkig in je relatie. Was de ketting erg zwaar, dan heb je last van je relatie. Deze weerhoudt je ervan om de dingen te doen die je graag zou willen doen. Ben je een oude ketting aan het schoonmaken, dan blaas je je relatie nieuw leven in.
kettingzaag
Een kettingzaag in je droom staat voor een drastische gebeurtenis. Je zult succes alleen bereiken door wilskracht.
koop hier je smakelijke chocolade online
keuken
Een droom die zich in de keuken afspeelt, staat voor je behoefte aan emotionele en spirituele voeding.
keukenpapier
Doe je iets op met keukenpapier, geef dan je emoties de ruimte en uit ze in een productieve manier. Een andere droom waarin keukenpapier voorkomt, staat voor huiselijkheid en alles wat nodig is om het huishouden vlot te laten lopen.
keuze
Wanneer je droomt dat je een keuze moet maken, symboliseert dit een situatie of probleem waarover je je verward voelt. Je vindt het moeilijk om te beslissen wat het juiste is om te doen. Luister naar je gevoel.
kever
Zie je een kever in je droom, dan is er in je leven een verwoestende invloed. Je kunt ook het gevoel hebben dat je je waarden en de dingen waarin je gelooft tekort doet.
keyboard
Speel je op een keyboard, dan ben je op zoek naar harmonie in je leven. De plek waar het keyboard staat kan je een hint geven over welk aspect van je leven aandacht nodig heeft.
kidnappen
Droom je dat je gekidnapt wordt, dan heb je het gevoel dat iets of iemand de controle over je leven heeft. Zie je iemand gekidnapt worden, dan staat dit voor onverwacht nieuws.
kietelen
Als je droomt dat je gekieteld wordt, dan heb je veel zorgen aan je hoofd. Ben je anderen aan het kietelen, dan loop je plezier mis omdat je ondoordacht of bang reageert.
kiezelsteen
Kiezelsteentjes staan in je droom voor kleine problemen en irritaties in je leven.
kiezen
Wanneer je droomt dat je een keuze moet maken, symboliseert dit een situatie of probleem waarover je je verward voelt. Je vindt het moeilijk om te beslissen wat het juiste is om te doen. Luister naar je gevoel.
kikker
Een kikker staat symbool voor zelfontdekking en transformatie. Let goed op de boodschap van een kikker in je droom, dit is een boodschap van je onderbewuste.
koop hier je smakelijke chocolade online
kikkervisje
Zie je kikkervisjes in je droom, dan maak je je ernstig zorgen over iets dat met je school of werk te maken heeft en over of je een bepaald doel kunt bereiken.
kin
Een droom waar een kin in voorkomt staat meestal voor geluk in zaken of financiën. Heb jij of heeft iemand anders een hele grote of dubbele kin, dan sta je voor positieve gebeurtenissen. Sla je op een kin, of word je op je kin geslagen, dan staat dit voor schokkend nieuws.
kind
Als je droomt over kinderen verwijst dit naar je innerlijke kind, of duidt de droom op een terugkeer naar een kinderlijke staat. De droom dient als herinnering aan een periode van onschuld, puurheid, eenvoud en zorgeloosheid. Je zou kunnen verlangen naar het verleden en de mogelijkheid om onderdrukte verlangens en onvervulde wensen te vervullen. Neem wat tijd voor jezelf om zo je innerlijke kind te verzorgen. Wanneer je in je droom een kind redt, wijst dit erop dat je een gedeelte van jezelf wilt behoeden voor verwaarlozing.
kinderkamer
Een droom over een kinderkamer geeft weer hoe goed je voor jezelf zorgt. Is de kamer leeg of rommelig, dan ben je heel streng voor jezelf. Wees lief voor jezelf. Was de kinderkamer warm en gezellig, of op een andere manier positief, dan zorg je goed voor je emotionele behoeftes.
kinderstoel
Droom je van een kinderstoeltje, dan staat dit voor onverwacht nieuws.
kip
Zie je een kip in je droom, dan staat dit voor een gebrek aan wilskracht. Kippen staan ook voor geroddel.
kitten
Als je droomt over een kitten, dan staat dit voor een stukje geluk dat nog aan het ontkiemen is. Het kan ook zijn dat je vrouwelijke kant een beetje verwaarloosd is of dat je deze kant juist meer aan het ontwikkelen bent op dit moment.
kiwi
Droom je van een rijpe kiwi, dan staat dit voor een periode van groei en meevallers. Was de kiwi nog niet rijp, rot, beschadigd of vies, dan staat dit voor haast en teleurstelling. Je zult harder en langer moeten werken om je doel te bereiken.
klappen
Wanneer je in je droom applaus hoort, dan zoek je erkenning. Het is belangrijk dat je jezelf in een gebied of situatie in je leven erkent. Droom je dat je applaudiseert, dan zul je moeten leren meer van jezelf te houden.
klarinet
Speel je klarinet in je droom, dan staat dit voor een plotselingen verandering in je leven. Droom je dat je een klarinet draagt, dan staat dit voor succes bij de andere sexe. Speel je in het echt klarinet, dan heeft deze droom geen speciale betekenis.
koop hier je smakelijke chocolade online
klasgenoot
Droom je van je huidige klasgenoten, dan staan zij voor een aspect van je persoonlijkheid. Kijk goed naar de mensen waarover je gedroomd hebt, om te ontdekken welke persoonlijkheidstrekken zij hebben die je graag zelf zou willen hebben of die je graag kwijt zou willen bij jezelf.
 
Heb je van klasgenoten uit het verleden gedroomd, dan kun je je oude ervaringen met je klasgenoten gebruiken om inzicht te krijgen in een huidige relatie. Je hebt iets geleerd van je relatie met de persoon of de mensen waarover je gedroomd hebt en die les kan je nu helpen in een aspect van je leven. Kijk dus naar de mensen waarover je gedroomd hebt en de ervaringen die je met ze gehad hebt om te ontdekken hoe je met een huidige situatie of relatie om kunt gaan.
klaslokaal
Droom je dat je in een klaslokaal bent, dan ben je op het moment een belangrijke les aan het leren. Ben je een leerling, dan kan deze droom ook je gevoelens of angsten weergeven over je vakken in het echte leven.
klauw
Een droom over klauwen, staat voor kwetsbaarheid en vijandigheid. Je hebt het gevoel dat je jezelf of je omgeving moet verdedigen.
klavertje
Een klavertje drie in je droom staat voor je verleden, heden en de toekomst. Je gaat door een overgangsfase. Een klavertje vier staat voor geluk. Je hebt met succes een probleem opgelost.
kleedhokje
Als je droomt over een kleedhokje, dan ga je door een overgangsperiode. Trok je nieuwe kleren aan, dan ben je het beeld dat je van jezelf naar buiten brengt aan het veranderen. Trok je kleren uit in een kleedhokje, dan ben je oude gewoontes en visies die niet meer bij je passen aan het loslaten. Kom je vast te zitten in een kleedhokje, dan heb je het gevoel dat je niet vooruit komt. Je hebt het gevoel dat je stilstaat en je niet ontwikkelt.
kleedlokaal
Als je droomt dat je in een kleedlokaal bent, dan heb je misschien wat tijd nodig om af te koelen en te kalmeren. Een kleedlokaal kan ook aangeven dat je in een concurrentiestrijd verwikkeld bent of dat je een obstakel in je leven aan het overwinnen bent. Ben je in het verkeerde kleedlokaal (voor heren of voor dames), dan zul je op een subtielere manier iemand voor je moeten winnen. Als je naakt of halfnaakt bent in het kleedlokaal, dan voel je je onvoorbereid of ongeschikt voor een bepaalde situatie.
kleermaker
Zie je een kleermaker in je droom, dan probeer je iets in je leven in te passen. Wellicht moet je het iets aanpassen zodat het in je leven past.
klei
Zie of werk je met klei, dan symboliseert dit creativiteit en de mogelijkheid om te leren om dingen in je voordeel te veranderen. Soms betekent deze droom dat je volwassen mag worden en plannen mag maken voor de toekomst.
klein
Als je in je droom kleiner bent dan normaal, dan lijdt je aan een tekort aan eigenwaarde of een gevoel van hulpeloosheid. Wellicht ziet men je over het hoofd.
kleingeld
Als je droomt van kleingeld, dan krijg je meevallers, maar hier zitten wel verantwoordelijkheden aan vast. Handel in overeenstemming met je normen en waardes.
koop hier je smakelijke chocolade online
klem
Vang je een dier met een klem, dan staat dit voor succes in je professionele loopbaan.
kleren
Als je droomt dat je kleren vies zijn en je probeert ze schoon te krijgen, betekent dit dat je een aspect van je persoonlijkheid wilt veranderen. Droom je dat je je constant omkleedt, dan staat dit voor je behoefte aan verandering en om in een nieuwe situatie te passen. Wanneer je niks kunt vinden om aan te trekken, dan maak je je zorgen of ben je nerveus of je wel past in een sociale groep of situatie. Je weet niet goed wie je zelf bent op het moment. Zitten je kleren je te strak in je droom, dan voel je je verstikt in een relatie. Als je droomt dat je nieuwe kleren aan het kopen bent, dan maak je je zorgen of je wel geaccepteerd zult worden.
 
Zijn je kleren nat, dan voel je je overspoeld door emoties. Dit staat echter ook voor spiritualiteit. Droom je dat je kleren gescheurd zijn, dan zit er een kink in je gedachtengang. Je logica is niet logisch. Probeer er eens anders over te denken. Kleren die vervaagd zijn, staan voor verloren hoop. Wanneer je droomt dat jij of iemand anders ouderwetse kleren droeg, dan laat je nu achterhaalde ideeën uit je jeugd los en ga je verder.
 
Een droom over design kleren of dure kleren geeft aan dat je te veel aandacht besteedt aan indruk maken. Deze droom symboliseert het toneelspel dat je uitvoert voor anderen. Het kan ook betekenen dat je goed geschikt bent voor een nieuwe rol die je op je neemt.
 
Vergeet je een kledingstuk aan te trekken, dan zie je niet alle kanten van een situatie. Je mist belangrijke feiten of je begrijpt een cruciaal deel niet, waardoor alles veel duidelijker zou worden. Droom je over kleren die je veel te groot zijn, dan ontbreekt het je aan zelfvertrouwen in een bepaalde situatie. Je hebt een rol toebedeeld gekregen waar je je nog niet klaar voor voelt of je weet niet precies wat je nu verder moet doen in je relatie.
klerenhanger
Komt er een klerenhanger in je droom voor, dan krijg je een situatie of taak onder de knie. Waren de klerenhangers leeg, dan kan dit betekenen dat je alleen maar volhoudt. Je hebt meer motivatie en aanmoediging nodig.
kleurboek
Een droom waar een kleurboek in voorkomt, geeft aan dat je terug wilt keren naar een tijd in je leven waarin je niet veel verantwoordelijkheden en zorgen had. Dit symbool staat ook voor onschuld.
kleurpotloden
Als je kleurpotloden in je droom ziet, dan staat dit voor een periode waarin je zorgelozer was. Kleurpotloden staan ook voor creativiteit. Wellicht moet je creatievere manieren bedenken om je huidige problemen op te lossen. Kijk ook naar de betekenis van de kleur van het potlood.
kleurrijk
Kwamen er veel felle kleuren in je droom voor, dan staat dit voor een toename in veiligheid en succes in alle gebieden van je leven. Was een kleur nadrukkelijk aanwezig in je droom, zoek dan die kleur op.
kleuterschool
Droom je over de kleuterschool, dan voel je je gefrustreerd in je poging om oude fouten recht te zetten of om gemiste kansen in te halen. Werk je in je droom op een kleuterschool, of zie je kleuters aan het spelen, dan is dit een positieve droom. Je bent bezig het contact met je innerlijk kind te verbeteren.
kliekjes
Eet je kliekjes in je droom, dan maak je je zorgen over financiële zaken.
klif
Als je aan een afgrond staat, betekent dit dat je de laatste tijd veel hebt geleerd en een nieuw perspectief hebt bereikt. Het kan ook zijn dat je bang bent om de controle over je leven te verliezen.
klikken
Droom je dat je over iemand klikt, dan heb je het gevoel dat je het vertrouwen van iemand beschaamd hebt. Word je beschuldigd van klikken of betrapt op klikken, dan spreekt iemand je aan op onwaarheden of halve waarheden die je verteld hebt. Als iemand over jou klikt, dan voel je je verraden door iemand aan wie je iets toevertrouwd had.
koop hier je smakelijke chocolade online
klimmen
Een droom over klimmen symboliseert het overwinnen van obstakels en intellectuele en sociale groei.
kliniek
Droom je dat je naar een kliniek wordt gebracht of dat je patient bent in een kliniek, dan loop je het gevaar om overbelast te worden door een last die je alleen probeert te dragen. Wees niet trots of dom, vraag anderen om hulp. Een droom dat je op bezoek gaat in een kliniek of dat je helpt in een kliniek, staat ook voor verrassend nieuws.
klok
Zie je een klok in je droom, dan betekent dit dat tijd heel belangrijk is of dat je niet veel tijd meer hebt. Je kunt je zorgen maken dat je bepaalde zaken niet onder controle hebt. Droom je dat je een klok opwindt, dan staat dit voor geluk in een relatie. Een staande klok betekent dat je je leven kunt verbeteren door actie te ondernemen, in plaats van af te wachten en te hopen dat alles goedkomt.
kloof
Droom je van een kloof, dan staat dit voor onenigheid met iemand over geldzaken, wellicht je ouders of je baas. Maak voorlopig geen financiële beslissingen.
kloon
Wanneer je over een kloon droomt, wordt je verscheurd door ideeën en beslissingen. Je voelt je gestrest en te druk in je dagelijks leven. De kloon staat voor het boven komen drijven van onbewuste ideeën en onderdrukte gevoelens, jijzelf staat voor je bewuste persoonlijkheid. Er kan een situatie zijn in je leven die je niet onder ogen ziet. Droom je dat iemand die je kent gekloond wordt, dan zou je die persoon het liefst op willen delen, zodat je zelf altijd een stukje bij je kunt houden.
klooster
Als je droomt dat je in een klooster bent, dan heb je behoefte aan spirituele steun en koestering.
kloppen
Hoor je geklop of zie je iemand kloppen, dan probeert je onderbewuste je aandacht te vragen voor een bepaalde situatie, een probleem in je leven of een aspect van jezelf. Er kan zich een nieuwe kans of geld aandienen.
kluis
Als je een kluis in je droom ziet, dan vind je jezelf niet waardevol genoeg. Een kluis symboliseert ook je innerlijk potentieel. Het is nu tijd om je innerlijke reserves van vaardigheden en energie te gebruiken en ze niet langer te verbergen. Een open kluis betekent dat je je innerlijk potentieel aan het aanspreken bent. Je laat de wereld zien wat je in huis hebt.
kluisje
Wanneer je droomt over een kluisje, dan staat dit voor een gedeelte van jezelf dat je verborgen hebt gehouden. Kijk ook naar de spullen die in het kluisje lagen.
kluizenaar
Wanneer je droomt dat je een kluizenaar bent, dan heb je er behoefte aan om je af te zonderen of je voelt je alleen. Je trekt je terug uit het dagelijkse leven en distantieert jezelf van anderen.
koop hier je smakelijke chocolade online
klusjes
Droom je dat je allemaal klusjes aan het opknappen bent, dan staat dit voor geluk en begrip van je familie. Laat je iemand een klusje uitvoeren, kijk dan uit dat je iemand waar je veel om geeft niet verwaarloost.
knaagdier
Komt er een knaagdier in je droom voor, dan staat dit voor kleine ongemakken of problemen die grote gevolgen kunnen hebben. Hoorde je een knaagdier aan iets knagen, maar zag je het niet, verspil je energie dan niet aan onbelangrijke dingen.
knapzak
Komt er een knapzak in je droom voor, dan is het tijd om onbekende dingen uit te proberen en op te zoeken. Misschien zou je eens iets kunnen ondernemen met mensen buiten je vaste vriendengroep.
knie
Droom je over je knie, dan ga je op dit moment door een periode van verandering. Deed je knie pijn of werd je knie bezeerd, dan heb je moeite met deze verandering.
knielen
Wanneer je droomt dat je knielt (behalve om te bidden), dan heb je het gevoel dat iemand je door de knieën dwingt. Deze droom kan ook staan voor een vernederende ervaring. Had het knielen geen negatieve lading, dan staat dit voor iets of iemand in je leven waar je veel bewondering en respect voor hebt.
knijpen
Als je in je droom in iets knijpt, dan dien je meer ruimte in je leven te maken voor andere dingen. Blijf je niet vastklampen aan oude emoties, maar laat ze los. Een droom waarin knijpen voorkomt, kan ook betekenen dat je je onder druk of gestrest voelt.
knikkers
Als je droomt over knikkers, dan staat dit voor het speelse, kinderlijke aspect van je karakter. Verlies je je knikkers of raak je ze kwijt, dan ben je het contact met je innerlijk kind verloren. Win je knikkers in je droom, dan heb je het contact met je innerlijk kind een nieuwe impuls gegeven waar je in je leven profijt van hebt.
knipoog
Zie je een knipoog in je droom, wees dan wat discreter in je relaties.
knoeien
Als je in je droom iets knoeit op iemand, dan hou je geen rekening met de gevoelens van anderen.
knoflook
Eet je knoflook in je droom, dan ben je praktisch in romantische aangelegenheden. Je zoekt zekerheid in de liefde.
koop hier je smakelijke chocolade online
knoop (kledij)
Zie je een knoop in je droom, dan staat dit voor overvloed en zekerheid. Verlies je een knoop, dan voel je je ergens onzeker over. Knoop je je kleren open in je droom, dan stel je jezelf open voor anderen op een mentaal, emotioneel of seksueel niveau.
knoop (touw)
Een knoop staat symbool voor een verbinding en een beslissing. Hakte je de knoop door, dan ben je er aan toe om een eind te maken aan een bepaalde relatie of om een beslissing te nemen. Zat iets in de knoop en kreeg je het niet uit de knoop, dan staat dit voor verwarring of een probleem waar je maar niet uitkomt. Ontrafelde je een knoop dan heb je eindelijk de oplossing voor een probleem dat je al een tijdje dwars zat.
knuffel
Een knuffel is een goed droomsymbool. Het staat voor liefde en tederheid. Het staat ook voor op je gemak zijn en bescherming. Een knuffel is alleen negatief in betekenis als je door een heel negatief persoon geknuffeld werd of door iets of iemand die je als slecht ervaarde.
knuffel
Een knuffelbeest in je droom staat voor een kinderachtige houding. Het kan zijn dat je probeert te ontsnappen aan je dagelijkse verantwoordelijkheden en problemen. Dit is met name van toepassing als het knuffelbeest eng was. Deze droom kan aan de andere kant ook betekenen dat je je nu dient te ontspannen, dat je minder serieus mag zijn en dat je je lichaam en geest wat rust moet gunnen.
knuffelen
Knuffelen in je droom is een positief symbool. Het staat voor liefde, tederheid, troost en bescherming.
koalabeer
Een droom over een koalabeer staat voor voorspoed in de liefde en vriendschappen. Probeerde de koala je aan te vallen of zag je koala's die aan het vechten waren, dan staat dit voor onenigheid in relaties.
kobolt
Droom je over onvriendelijke kobolts, dan staat dit voor verontrustende tijden. Als je achterna gezeten wordt door kobolten, dan ren je weg voor problemen waar je je zorgen over maakt in je leven.
koe
Een koe in je droom staat voor rijkdom, geluk en vrouwelijkheid.
koekenpan
Een koekenpan in je droom staat voor heelheid in de liefde. Deze droom kan ook betekenen dat je de consequenties van je daden moet accepteren.
koekjes
Wanneer je droomt dat je koekjes eet, geeft, krijgt of steelt, dan betekent dit dat je je irriteert aan kleine problemen en onenigheden. Bak je koekjes, dan voel je je optimistisch of je hebt een toename in status gekregen.
koop hier je smakelijke chocolade online
koelkast
Komt er een koelkast in je droom voor, dan heb je behoefte aan spirituele en emotionele koestering.
koepel
Een koepel in je droom staat voor moeilijkheden die je hebt om je doelen te bereiken. Bevind je je in een koepel van een gebouw, dan staat dit voor eer die je ergens voor krijgt.
koets
Kwam er een ouderwetse koets in je droom voor, dan voel je je erg in verlegenheid gebracht door vragen over je sociale leven. Breng jezelf niet in een situatie waarbij er over je geroddeld kan worden.
koffer
Een koffer staat in je droom voor een reis. Raakte je een koffer kwijt in je droom, dan staat dit voor het kwijtraken van je avontuurlijke kant. Als je koffer beschadigd raakt in je droom, dan geeft dit aan dat het niet erg is als je af en toe tegenvallers of vervelende dingen meemaakt. Je maakt tenminste dingen mee en ook vervelende dingen vormen je tot wie je bent.
koffertje
Zie of draag je een koffertje in je droom, dan ben je voorbereid voor een bepaalde situatie of omstandigheid. Een koffertje verwijst ook naar je zorgen over je werk en reizen.
koffie
Droom je dat je koffie drinkt, dan zou je meer informatie of begrip moeten krijgen voordat je een beslissing maakt of actie onderneemt in een relatie. Drink je samen met iemand koffie, dan kan het zijn dat je gevoelens hebt voor deze persoon.
koffiebonen
Een droom over koffiebonen staat voor je roots en je menselijkheid. Ga na wat je met je gemeenschap verbindt. Was je zelf koffiebonen aan het malen, dan staat dit voor buitengewoon huiselijk geluk.
koffiedik
Koffiedik in je koffie of op de bodem van je kopje staat voor kleine teleurstellingen.
kogel
Een kogel in je droom staat voor kwaadheid en agressie. Wees voorzichtig in wat je zegt en doet, want je daden en woorden kunnen gemakkelijk verkeerd geïnterpreteerd worden. Wordt je door een kogel geraakt, hou dan vol en doorsta de moeilijke tijd om je doelen te bereiken.
kogelvrije vest
Draag of koop je een kogelvrije vest, dan voel je je hulpeloos in een situatie. Neem het heft in eigen handen en los de situatie op.
koop hier je smakelijke chocolade online
koken
Als jij of iemand anders kookt in je droom, dan staat dit voor materieel comfort in de nabije toekomst. Kook je soep, dan staat dit voor een betere positie met veel macht.
kokosnoot
Een kokosnoot in je droom staat voor een onverwachte financiële meevaller.
kolen
Zie je kolen in je droom, dan staat dit voor rijkdom en je ongebruikte potentieel. Aan de andere kant kan deze droom betekenen dat je je misdragen hebt.
kolibri
Komt er een kolibri in je droom voor, dan bevatten kleine ideetjes die je hebt veel potentieel en kracht. Deze droom kan ook betekenen dat je ondoordacht om gaat met je energie of dat je moeite hebt om je aan een relatie te binden.
komeet
Komt er een komeet in je droom voor, dan is het tijd om verder te gaan en jezelf te bevrijden van emotionele en fysieke lasten. Treuzel niet langer, maar ga op weg om je doelen te bereiken.
komiek
Een komiek in je droom betekent dat je wat zorgelozer mag worden. Je voelt je overbelast door je dagelijkse problemen en hebt een uitlaatklep nodig om al die spanning los te laten. Het is ook belangrijk dat je om jezelf leert lachen en dat je jezelf niet zo serieus neemt.
kompas
Wanneer je droomt over een kompas, dan probeert je onderbewuste je de weg te tonen. Deze droom kan betekenen dat je de richting die je opgaat met je leven of het pad dat je neemt nog eens moet overwegen.
konijn
Een droom over een konijn betekent dat je op het punt staat om een uitdaging succesvol te besluiten.
konijnenhol
Als er een konijnenhol in je droom voorkomt, dan staat dit voor de verborgen kanten van je dagelijkse activiteiten. Je verbergt iets voor jezelf of voor anderen. Val je in een konijnenhol, dan maant deze droom je tot voorzichtigheid. Je stevent af op een valkuil. Deze droom kan ook betekenen dat je het gevoel hebt vast te zitten in een huidige situatie of relatie waaruit je niet kunt ontsnappen.
konijnenpoot
Als je droomt over een konijnenpoot, dan staat dit voor iets in je leven wat je gelukkig maakt.
koop hier je smakelijke chocolade online
koning
Een koning in je droom is een krachtsymbool en staat vaak voor een persoon in je leven zoals je vader, een leraar, een baas of iemand waar je in geïnteresseerd bent.
koningin
Als je een koningin in je droom ziet, dan staat dit voor intuïtie en persoonlijke groei. Een koningin is ook het symbool voor je moeder. Droom je dat je een koningin bent, dan mag je meer naar anderen gaan luisteren.
kooi
Wanneer je droomt dat je in een kooi zit, dan voel je je gevangen in een situatie of relatie.
kool
Eet je kool in je droom, dan staat dit voor ruzie met een familielid. Kook je kool, dan zou je last kunnen hebben van tandproblemen. Droom je van een tuin met kool, wees dan voorzichtig in de aanschaf van onroerende zaken.
koor
Een droom over een koor staat voor een periode van onbelangrijke frustraties. Zingt een koor buiten de kerk, dan staat dit voor aangenaam nieuws.
koord
Een koord staat in je droom voor een verbinding of voor een manier om iets bij elkaar te houden. Ben je aan het koorddansen in je droom, dan heb je het gevoel dat je in de gaten gehouden wordt en dat een kleine vergissing grote gevolgen kan hebben. Ben je met koorden vastgebonden, dan staat dit voor je gevoel dat je geen kant op kunt. Je hebt het gevoel dat iemand je gevangen houdt.
koorts
Droom je van koorts dan maak je je zorgen over onbelangrijke dingen terwijl je vergeet te leven.
koper
Koper staat in je droom voor helende kracht. Het symboliseert ook een stroom aan ideeën en informatie.
kopieerautomaat
Als er een kopieerautomaat in je droom voorkomt, dan ontbreekt het je aan originaliteit en heb je de neiging om de ideeën en overtuigingen van anderen over te nemen. Het is belangrijk dat je nu zelf een mening gaat vormen. Deze droom kan ook betekenen dat je een idee wilt verspreiden.
koptelefoon
Als er een koptelefoon in je droom voorkomt, dan luister je goed naar je intuëtie.
koop hier je smakelijke chocolade online
koraal
Een droom over koraal staat voor vrienden. De betekenis is afhankelijk van de kleur. Rood koraal betekent dat je je humeur in toom moet leren houden omdat je anders een waardevolle vriend verliest. Roze koraal staat voor gelukkige sociale tijden. Wit koraal staat voor een bredere cirkel van bewonderende nieuwe vrienden.
koriander
Zie je koriander in je droom, dan staat dit voor succes. Wat je bereikt hebt, zal erkend worden.
korset
Zie of draag je een korset, dan symboliseert dit belemmeringen en beperkingen. Je voelt je beperkt. Deze droom kan ook betekenen dat je de neiging hebt om negatieve gevoelens niet te uiten om het anderen naar de zin te maken.
kortere weg
Droom je dat je een kortere weg ziet of neemt, dan bereik je je doelen sneller dan je verwacht had. Let wel op dat je voorzichtig te werk gaat en geen belangrijke stappen overslaat.
kortingsbon
Een droom over kortingsbonnen staat voor een toename in je bezittingen door een waardevol kado.
kostschool
Als je droomt van een kostschool, dan staat dit voor de waarde die je hecht aan kennis en scholing. Je bent van mening dat je altijd leert, niet alleen in de klas. Zit je in het echt op een kostschool, dan kan deze droom staan voor je huidige omgeving en emoties.
koud
Als je droomt dat je het koud hebt, dan beleef je een doorbraak in een bepaald gebied van je leven. Aan de andere kant kun je je ook geïsoleerd voelen door iemand. De kou kan staan voor je gevoelens voor die persoon. Is de hele wereld koud of bevroren in je droom, wees dan wat objectiever in je beslissingen. Laat je emoties niet de overhand krijgen.
kraai
Zie je een kraai in je droom, dan staat dit voor je irritante gewoontes en de donkere kant van je karakter. Een kraai kan ook een boodschapper van je onderbewuste zijn.
kraan
Droom je over een kraan, dan heb je je emoties onder controle en sommige uit je. Een blinkende nieuwe kraan staat voor een onverwachte tevredenheid. Een oude verroeste kraan staat voor verdriet en depressie. Een druppende kraan (met name als je deze niet dicht kunt draaien) betekent dat iemand probeert je een geheim te ontfrutselen.
krab
Als je droomt van een krab, dan voel je je emotionele en fysieke voldoening. Word je door een krab gebeten, dan is je partner een beetje te aanhankelijk.
koop hier je smakelijke chocolade online
krabben
Droom je dat iemand je krabt, dan staat dit voor onbeduidende irritaties of frustraties. Het kan zijn dat een situatie die je eerst kon accepteren nu erger of irritant geworden is. Krab je jezelf in je droom, dan doe je dingen waarmee je jezelf irriteert.
kracht
Als je droomt dat je heel krachtig bent, dan groeit je ambitie je boven het hoofd. Het zou verstandig zijn om je doelen bij te stellen.
kralen
Kralen in je droom betekent dat je de behoeftes van anderen voor die van jezelf stelt. Als je in je droom kralen rijgt, dan heb je het fundament gelegd voor je succes. Je zult erkent en beloond worden voor je prestaties. Ben je kralen aan het tellen, dan symboliseert dit geluk.
krans
Zie je een groene of gouden krans in je droom, dan staat deze voor mogelijkheden en verrijking. Een verdorde krans in je droom staat voor ziekte en gekwetst worden in de liefde. Een zwarte krans of een begrafeniskrans symboliseert het loslaten van oude gevoelens en het verleden achter je laten.
krant
Droom je over een krant, dan heb je een nieuw inzicht gekregen in een probleem dat je al een tijdje bezighoudt.
kras
Zie je iets met een kras in je droom, dan ben je zenuwachtig omdat je ergens opnieuw moet beginnen.
krat
Een droom over een krat betekent dat je een aspect van jezelf probeert te bewaren en te beschermen. De krat kan staan voor je grenzen en beperkingen. Opende je de krat, dan laat je nu aspecten van jezelf zien die je voorheen verborgen hield. Kijk ook naar je gevoelens in de droom. Was je vervuld van angst toen je de krat opende (dat er iets engs in zou zitten), dan ben je bang dat andere mensen de echte jij niet leuk vinden.
kreeft
Droom je over levende kreeften, dan staat dit voor kleine irritaties die je op je pad tegenkomt. Eet je kreeft, dan staat dit voor iets wat je terugkrijgt of iets wat je kwijt was en wat je weer vindt.
krekel
Als je een krekel in je droom ziet, dan ben je op zoek naar advies. Vraag het antwoord niet alleen aan anderen, maar luister ook naar jezelf. Hoor je krekels in je droom, dan irriteer je je aan kleine dingen.
krijger
Droom je over een krijger in gevecht, dan ben je betrokken bij een ernstige ruzie. Als je zelf de krijger was en je won het gevecht (of 'de goede' won), dan zul je de ruzie tot een positief einde brengen.
koop hier je smakelijke chocolade online
krijtje
Een krijtje in je droom staat voor school en leren. Je talent en kennis wordt in twijfel getrokken.
krimpen
Droom je dat je krimpt, dan heb je te weinig zelfvertrouwen. Het kan ook zijn dat je je schaamt voor een bepaalde situatie.
kringloopwinkel
Droom je dat je winkelt in een kringloopwinkel, dan heb je te maken met kleine financiële problemen die je kunt overwinnen door jezelf wat meer in de hand te houden. Werk je in een kringloopwinkel in je droom, dan staat dit voro een financiële meevaller.
kristal
Een droom over kristal staat voor heelheid, reinheid en eenheid. Zie je een reflectie in kristal, dan zoek je in jezelf naar je eigen bestemming.
kristallen bol
Als je droomt dat je in een kristallen bol kijkt, dan zoek je in jezelf naar je eigen bestemming.
kritiek
Kreeg je kritiek van anderen in je droom, vertrouw er dan op dat je vrienden je zullen steunen. Gaf je zelf kritiek in je droom, dan krijg je op je handelingen in je echte leven veel kritiek.
krokodil
Wanneer je over een krokodil droomt, dan staat dit voor dingen die bij je onder de oppervlakte leven. Er zit je iets dwars of er knaagt iets aan je, maar je kunt er je vinger nog niet helemaal op leggen.
kroon
Een droom over een gouden kroon of een kroon vol met juwelen staat voor onverwachte roem. Een zilveren kroon geeft aan dat een gezondheidsprobleem binnenkort voorbij zal zijn. Een papieren kroon staat voor verleiding die je reputatie kan schaden als je deze niet weerstaat. Een kroon van bloemen of bladeren is een positief teken. De dingen waar je bezorgd over bent komen goed. Een plastic kroon staat voor voordelen die je behaalt dankzij invloedrijke vrienden.
kroonluchter
Een kroonluchter in je droom staat voor grootsheid. Je ziet de toekomst zonnig in.
kruiden
Als je droomt over kruiden, dan heb je een nieuwe benadering nodig voor een situatie of relatie. Je zou baat hebben bij een nieuw perspectief en mag het leven met meer animo tegemoet treden.
 
Lees hier alles over kruiden
koop hier je smakelijke chocolade online
kruipen
Een droom waarin je kruipt staat voor problemen. Vaak betekent het dat je het respect van je partner verliest door je eigen handelen. Kruip je over een ruwe ondergrond en stenen in je droom, dan heb je niet je voordeel gedaan met kansen die je geboden zijn. Droom je dat je over de grond kruipt en je hand bezeert, dan is je iets gevraagd wat je vernederend vindt.
kruis (kruisbeeld)
Als je een kruis in je droom ziet, dan gaat iemand waar je om geeft door moeilijke tijden. Hou je een kruis vast of draag je een kruis in je droom, dan ben je een vriendelijk en bescheiden persoon. Dit zijn je persoonlijke kwaliteiten waardoor je liefde en succes zult krijgen.
kruispunt
Als je droomt dat je op een kruispunt bent, dan moet je in je dagelijks leven een belangrijke beslissing nemen.
kruiwagen
Droom je dat je een volle kruiwagen duwt, dan heb je het gevoel dat je veel zwaar werk moet verzetten om te komen waar je wilt. Trek je de kruiwagen vooruit, dan probeer je je doelen te bereiken, maar iets houdt je tegen. Zie je een kruiwagen ondersteboven liggen, dan staat dit voor extra verantwoordelijkheden die je iets belangrijks leren.
krukken
Als je droomt dat je op krukken loopt, dan steun je voornamelijk op anderen voor steun en om vooruit te komen in het leven. Zie je anderen op krukken lopen, dan staat dit voor een teleurstelling die met je werk te maken heeft.
krullen
Krullend haar staat voor een nieuwe romantische relatie. Droom je dat je krullend haar geknipt wordt, dan staat dit voor spannende positieve veranderingen.
kuil
Droom je dat je je in een kuil bevindt, dan voel je je hopeloos over een bepaalde situatie of een omstandigheid in je leven.
kuiltjes
Zie je bij iemand kuiltjes in de wangen, dan staat dit voor een relatie van voorbijgaande aard. Neem een uiting van oneindige liefde met een korrel zout.
kunstgalerij
Droom je dat je in een kunstgalerij bent, dan valt een reünie tegen. Je doet je best om gelukkig over te komen, maar eigenlijk zou je het liefst ergens anders zijn.
kunstgebit
Droom je dat je een kunstgebit in hebt, dan heb je valse of schadelijke drijfveren. Ben je eerlijk tegen jezelf en anderen?
koop hier je smakelijke chocolade online
kunstnagels
Als je droomt dat je kunstnagels neemt of lakt, staat dit voor je verlangen naar glamour. Als je kunstnagels in je droom breken, dan probeer je een situatie te vermijden of onder een verantwoordelijkheid uit te komen.
kus
Dromen over een kus duiden op liefde, affectie, rust harmonie en tevredenheid. Als je anderen ziet kussen in je droom suggereert dit dat je je wellicht teveel bemoeit met hun persoonlijke leven en relatie. Je zou ze meer ruimte moeten geven. Als de droom precies stopt op het moment dat je iemand wil zoenen, duidt dit erop dat je onzeker bent of de gevoelens wel wederzijds zijn. Je zou graag een relatie met deze persoon willen aangaan, maar je weet niet zo goed hoe.
 
Als je hetero bent en in je droom iemand van hetzelfde geslacht kust, geeft dit geen onderbewuste verlangens aan, maar duidt dit op zelf-acceptatie. Je erkent je vrouwelijke of mannelijke kant van jezelf.
 
Dromen dat je de vriend of vriendin van iemand kust, duidt op een behoefte een intieme relatie en om de energie van de liefde te ervaren. Je zou je passie moeten laten ontvlammen. Aan de andere kant zou de droom kunnen betekenen dat je mischien niet helemaal integer bent. Als je een dierbare vriend(in) kust, duidt dit op respect en waardering voor deze persoon. Het duidt niet perse op een romantische interesse voor hem / haar.
 
Dromen dat je een vijand kust, duidt op verraad, vijandigheid, of dat je het goedmaakt met een boze vriend. Als je gekust wordt door een vreemde, dan gaat je droom over zelf-onderzoek. Je zou moeten proberen om bepaalde aspecten van je persoonlijkheid te ontdekken.
kussen
Als je droomt over een kussen verwijst dit naar comfort, ontspanning, gemak of luxe. Een kussen kan duiden op luiheid, of juist op een behoefte het wat kalmer aan te doen. Als je droomt dat je op een kussen ligt, suggereert dit dat je behoefte hebt aan geestelijke steun. Wanneer je kussen kwijt is, duidt dit op zelf-ontkenning.
kussentjes
Hoe meer kussentjes er in je droom voorkwamen, des te voorzichtiger dien je geld uit te geven. Waren de kussentjes gescheurd of oud, dan staat dit voor een loonsverhoging of voor meer zakgeld.
kuuroord
Een droom waarin een kuuroord voorkomt, betekent dat je rust moet nemen en jezelf moet verwennen. Het kan ook zijn dat het tijd is om oude geheimen, pijn of schuldgevoel los te laten. Laat je emoties los en begin het helingsproces.
kwaad (kwaadheid)
Als je droomt dat je heel kwaad bent, is dit een waarschuwing dat je je in een gespannen situatie zult bevinden. Mensen waar je om geeft kunnen je teleurstellen. Kwaad zijn in je droom kan ook voortkomen uit je dagelijks leven. Je droom kan een veilige uitlaatklep zijn om emoties van kwaadheid te uiten die je in het dagelijks leven niet geuit hebt.
kwaal
Een droom over een kwaal betekent dat je vasthoudt aan een oud idee of oude relatie die niet goed voor je is.
kwal
Een kwal in je droom staat voor pijnlijke herinneringen die nu naar boven komen. Er kan een verborgen agressie zitten in een aspect van een relatie of situatie. Aan de andere kant kan deze droom betekenen dat je te weinig eigenwaarde hebt.
kwart
Komt er een kwart van iets in je droom voor, dan heb je te maken met vertragingen of veranderingen in je huidige plannen.
kwartel
Droom je dat je kwartel eet, dan treedt er een verbetering op in je leefomstandigheden. Als je jaagt op een kwartel, dan heb je een fijne verrassing gekregen. Zie je op een andere manier kwartel in je droom, ga dan verstandig met je geld om en spaar voor tegenvallers.
koop hier je smakelijke chocolade online
kwast
Zie of gebruik je een kwast in je droom, dan staat dit voor harmonie, creativiteit en artistieke talenten.
kwijlen
Kwijl jij of kwijlt iemand anders in je droom, dan voel je je opgelaten over een situatie in je leven.
kwijt
Als je droomt dat je iets kwijt bent, zoals een kledingstuk of een boek, dan heb je het gevoel dat je een bepaald aspect van je leven niet onder controle hebt.
kwitantie
Een kwitantie in je droom betekent dat je een bepaald aspect van jezelf accepteert. Het staat voor je openheid en oprechtheid. Kijk voor een duidelijkere betekenis van je droom ook waarvoor je de kwitantie gekregen hebt.

© 2010 - 2024 Lichaam en Geest | Het is uitdrukkelijk verboden om de inhoud van deze dromenpagina geheel of gedeeltelijk te kopiëren, te bewerken, op te slaan of te verspreiden voor persoonlijke en/of commerciële doeleinden zonder vooraf verkregen schriftelijke en expliciete toestemming.

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

op zoek naar interessante lectuur

ontdek deze boeken

X

lees boeken

boeken

Ontdek boeken over gezonde voeding, mystiek, therapieën, opvoeden, etc.

bekijk overzicht