betekenis van dromen
uitleg onderwerpen met beginletter j

Hieronder vind je een alfabetisch overzicht van meer dan 1500 betekenissen van dromen. Om de uitleg van je dromen gericht te zoeken, klik eerst hieronder op de beginletter van het onderwerp. Vind daarna de betekenis van je droom door de toetsen "control" en "F" tegelijk in te drukken en je onderwerp te typen ("command" en "F" op Mac).

a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
xy
z

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

ontdek de verschillende soorten dromen en waarom je droomt
lees meer
jaarboek
Droom je dat je in iemands jaarboek schrijft, dan heb je veel vriendschappen die je voldoening geven. Als anderen in jouw jaarboek schrijven, dan zijn je vrienden erg trouw. Wanneer je droomt dat je naar foto's kijkt in een jaarboek, dan staat dit voor de vernieuwing of versterking van een oude vriendschap.
jacht (boot)
Droom je over een jacht, dan symboliseert dit hoe goed je omgaat met je emoties en hoe goed je ze uit. Was het een aangename reis, dan ga je goed om met je gevoelens. Had je zwaar weer, dan mag je meer aandacht besteden aan dit aspect van jezelf.
jachtluipaard
Zie je een jachtluipaard in je droom, dan mag je in beweging komen en actiever worden in het najagen van je doelen. Misschien ben je een beetje lui geweest.
jacuzzi
Als je droomt dat je in een jacuzzi zit, dan ben je nu dingen in je dagelijks leven aan het veranderen, of je hebt storende emoties losgelaten. Vaak roept deze droom je op om te ontspannen, de dagelijkse beslommeringen los te laten en je problemen een tijdje opzij te zetten.
koop hier je smakelijke chocolade online
jagen
Droom je over jagen, dan dien je meer tijd te besteden aan je eigen emotionele en fysieke behoeftes voordat je je tijd besteedt aan anderen.
jaguar
Een droom over een jaguar staat voor je krachtige persoonlijkheid en geest. Het is vaak ook een teken van paranormale gaven.
jaloers
Als je droomt dat anderen jaloers op je zijn, dan irriteer je je aan vrienden die te veel hun best doen om het je naar de zin te maken. Ben je zelf jaloers op anderen, dan maak je hele goede vrienden door je onzelfzuchtige toewijding aan de wensen van anderen.
 
Ben je jaloers op iemand in je droom, dan komt dit waarschijnlijk voort uit jaloersheid in je echte leven, zelfs als je je daar niet van bewust bent. Is iemand op jou jaloers, dan ben je bang voor echte intimiteit. Probeert iemand je jaloers te maken, dan heb je weinig eigenwaarde. Probeer je zelfvertrouwen te vergroten.
jaloezieën
Droom je dat je de jaloezieën dichtmaakt, dan staat dit voor geheimen. Je verbergt een persoonlijke zaak of een aspect van jezelf. Als je droomt dat je de jaloezieën opent, dan betekent dit dat je er klaar voor bent om iets wat verborgen is te onthullen.
jam
Eet je jam in je droom, dan staat dit voor aangename verrassingen en reizen.
jas
Trek je een jas aan in je droom, dan staat dit voor succes. Een jas uittrekken staat voor problemen. Een afgetrapte of vieze jas waarschuwt je om privé en zaken gescheiden te houden.
jedi
Zie je een jedi in je droom, dan staat dit voor bescherming en zekerheid. Je bent op zoek naar iemand die je kan redden van je huidige problemen. Of je zoekt je prins op het witte paard. Was je zelf een jedi, dan symboliseert dit je innerlijke krachten en zwaktes. Je treedt je eigen persoonlijke uitdagingen dapper tegemoet.
jellybeans
Eet je jellybeans dan staat dit voor gelukkige vriendschappen, relaties en sociale aangelegenheden. Kreeg je jellybeans, dan krijg je veel positieve aandacht.
jetski
Zie je een jetski in je droom of droom je dat je op een jetski zit, dan staat dit voor reizen en zelfontdekking. Deze droom kan ook verwijzen naar een romantisch avontuur of een relatie.
jeugd
Als je droomt dat je weer kind bent, betekent dit dat je verloren mogelijkheden niet terug kunt halen, zelfs niet als je heel hard je best doet. Ga verder en laat het verleden los.
koop hier je smakelijke chocolade online
jeuk
Droom je dat je jeuk hebt, dan maak je je te vaak zorgen. Het zou zoveel beter voor jezelf zijn als je je niet constant concentreert op negatieve dingen, maar je vooral zou richten op positieve dingen.
Jezus
Zie je Jezus in je droom, dan zullen je grootste doelen verwezenlijkt worden. Je zult elke situatie ontstijgen en overwinnen.
job
Droom je dat je een job zoekt, dan heb je geen voldoening en voel je je gefrustreerd in de huidige fase van je leven. Als je droomt van je huidige job, dan ben je tevreden met hoe je leven nu gaat. Deze droom kan ook betekenen dat je direct een bepaalde taak moet uitvoeren. Krijg je een nieuwe job aangeboden, dan zijn er nieuwe mogelijkheden die je positieve dingen zullen brengen. Maak er gebruik van.
 
Krijg je een promotie, hou dan je huidige verantwoordelijkheden beter in de gaten. Word je ontslagen, dan wil je een relatie of situatie beëindigen. Deze droom geeft ook aan dat je wat je het liefste wilt onderdrukt. Val je in slaap op je werk dan is dit een waarschuwing dat als je niet goed oplet je een stomme fout maakt die tot bittere teleurstelling leidt.
jodelen
Wanneer je in je droom jodelt, of je hoort iemand anders jodelen, dan is dit een goed teken. Je vindt geluk, met name in de romantiek.
jodium
Een droom over jodium geeft aan dat je zelf je problemen hebt veroorzaakt. Doe je even je best, dan heb je ze zo opgelost.
joggen
Ben je in je droom aan het joggen, dan ga je op een vast ritme door het leven. Je onderneemt geen actie die tot verandering zou kunnen leiden.
jojo
Als je droomt over een jojo, dan heb je moeite om een belangrijke beslissing te maken.
joker
Een droom waar een joker in voorkomt, is een waarschuwing dat als je niks doet iemand anders er beter van kan worden. Ga aan de slag. Als iemand anders iets wat jou toebehoort inpikt, dan is het je eigen schuld.
jonger
Droom je van een jongere versie van jezelf, dan symboliseert dit gefrustreerde pogingen om fouten uit het verleden te herstellen of om gemiste kansen te grijpen.
jongleren
Droom je dat je jongleert, dan probeer je te veel tegelijkertijd te doen.
koop hier je smakelijke chocolade online
journalist
Als je droomt dat je een journalist bent, dan betekent dit dat je in een bepaalde situatie het naadje van de kous wilt weten. Je graaft dieper dan wat men je in eerste instantie vertelt. Droom je dat je door een journalist geïnterviewd wordt, dan vind je het belangrijk dat men serieuzer naar je luistert. Deze droom betekent ook dat je jezelf meer mag uiten in je dagelijks leven.
jubileum
Een droom over een jubileum (van jezelf of van een ander) betekent geluk op je pad.
jukebox
Een jukebox in je droom staat voor een tweederangs prestatie. Je doet niet je uiterste best. Het type muziek dat speelt heeft te maken met je normen en waarden, je overtuigingen en je stemming.
jungle
Een jungle staat voor je wilde, gepassioneerde kant. Je gevoelens t.o.v. de jungle geeft aan hoe goed je deze kant van jezelf kunt accepteren.
junkfood
Zie of eet je junkfood in je droom, dan sta je jezelf te veel toe.
Jupiter
Zie je Jupiter in je droom, dan staat dit voor succes, optimisme of teveel uitgeven.
jurk
Droom je dat je een mooie nieuwe jurk aanhebt of koopt, dan ben je heel tevreden over jezelf. Je zit lekker in je vel. Deze droom geeft ook aan dat je geniet van je vrouwelijkheid. Als je droomt dat je een witte jurk draagt, dan wil je puur en lief overkomen op anderen. Zie of draag je een nette jurk, dan gebruik je je vrouwelijke intuïtie goed.
jury
Komt er een jury in je droom voor, dan heb je het gevoel dat anderen jou en de dingen die je doet beoordelen. Zat je in de jury, wees dan niet zo kritisch tegenover anderen. Kijk eerst naar je eigen fouten voordat je de fouten van anderen beoordeelt.
jus
Eet je jus in je droom, dan staat dit voor teleurstellingen of een verslechterde gezondheid.
juwelen
Een droom over juwelen betekent dat je gezondheid verbetert. Juwelen staan ook voor kracht en zelfvertrouwen.

© 2010 - 2024 Lichaam en Geest | Het is uitdrukkelijk verboden om de inhoud van deze dromenpagina geheel of gedeeltelijk te kopiëren, te bewerken, op te slaan of te verspreiden voor persoonlijke en/of commerciële doeleinden zonder vooraf verkregen schriftelijke en expliciete toestemming.

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

op zoek naar interessante lectuur

ontdek deze boeken

X

lees boeken

boeken

Ontdek boeken over gezonde voeding, mystiek, therapieën, opvoeden, etc.

bekijk overzicht