betekenis van dromen
uitleg onderwerpen met beginletter h

Hieronder vind je een alfabetisch overzicht van meer dan 1500 betekenissen van dromen. Om de uitleg van je dromen gericht te zoeken, klik eerst hieronder op de beginletter van het onderwerp. Vind daarna de betekenis van je droom door de toetsen "control" en "F" tegelijk in te drukken en je onderwerp te typen ("command" en "F" op Mac).

a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
xy
z

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

ontdek de verschillende soorten dromen en waarom je droomt
lees meer
haai
Een haai in je droom staat voor iemand die je hebberig en koud vindt. Omdat het hierbij ook om jezelf kan gaan, kan deze droom ook betekenen dat je kwaad op jezelf of anderen bent.
haak
Komt er een haak in je droom voor, dan ben je bang dat je betrapt wordt bij je ondeugende geintjes of je bedrog. Dit symbool staat ook voor je verlangen naar materiële zaken of je gevoelens van tekort komen. Vang je iets met een haak, dan dien je een aspect of karaktertrek te erkennen en te integreren in je zelfbeeld. Deze droom kan ook staan voor een romantische relatie waarin je meer zekerheid zou willen hebben.
haakje (vissen)
Doe je aas aan een haakje, dan staat dit voor een nieuwe, gepassioneerde relatie. Blijft een haakje ergens aan je lichaam hangen, kijk dan uit voor vrienden die niet helemaal te vertrouwen zijn.
haan
Een haan in je droom betekent dat jij of iemand in je omgeving probeert indruk te maken. Hoor je een haan in je droom, dan staat dit voor opschepperij en zelfverheerlijking. Zie je hanen vechten in je droom, dan symboliseert dit rivaliteit en ruzie.
koop hier je smakelijke chocolade online
haar
Lang haar staat voor kracht en schoonheid. Droom je dat je haar wit wordt in je droom, dan ben je je oude ideeën ontgroeid. Je bent er klaar voor om nieuwe dingen te leren. Zie je een vrouw met blond haar of had je zelf blond haar in je droom terwijl je in het echt niet blond bent, dan staat dit voor echte vriendschap. Een brunette staat voor loyaliteit. Rood haar symboliseert veranderingen. Krullend haar staat voor verleiding.
 
Droom je dat je haar uitvalt, dan dien je goed voor jezelf te zorgen. Hierin kun je niet afhankelijk zijn van anderen. Was je je haar, dan heb je een andere houding nodig ten opzichte van een situatie of relatie. Trekt iemand aan je haar, dan probeert die persoon op een bepaalde manier contact met je te maken. Dit staat ook voor sympathie en bescherming. Laat je extensies zetten, dan staat dit voor valse indrukken. Je neemt de ideeën en meningen van anderen over en doet net alsof ze van jezelf zijn. Wees trouw aan je eigen overtuigingen en denk zelf na.
haar knippen
Droom je dat jij of iemand anders je haar knipt, dan heb je het gevoel dat je kracht verliest. Je kunt het gevoel hebben dat iemand je probeert te onderdrukken. Deze droom kan ook betekenen dat je je denken een andere vorm geeft en een negatieve houding of negatieve gewoontes loslaat. Knip jij iemands haar in je droom, dan dring je je mening op aan anderen.
haarborstel
Gebruik je een haarborstel in je droom, dan dien je een situatie in je leven onder ogen te zien. Doe je dit niet, dan kan de situatie uit de hand lopen.
haarklem
Droomde je dat je een klem in je haar deed, dan evalueer je een nieuw idee, kijk op iets of manier van denken. Je kunt de manier waarop je omgaat met je zelfbeeld en voorkomen aan het veranderen zijn.
haarlint
Komt er een haarlint in je droom voor, dan probeer je jezelf mooier voor te doen dan je bent. Deze droom kan ook betekenen dat je nu je innerlijke kracht omarmt.
haarprodukten
Gebruikte je haarprodukten in je haar, dan staat dit voor een verbetering in je liefdesleven.
haarverf
Droom je dat je haarverf gebruikt, dan laat je je leiden door je ijdelheid in plaats van je gezond verstand. Probeer een verstandige beslissing te maken. Verfde je je haar zwart, dan staat dit voor verdriet van voorbijgaande aard die samenhangt met je beslissing om een persoonlijke relatie te beëindigen omdat deze niet goed meer voor je was. Blondeerde je je haar, wees dan niet te flirterig.
haast
Als je droomt dat je haast hebt, dan heb je het gevoel niet goed voorbereid te zijn voor een bepaalde situatie. Het kan ook zijn dat je je ergens niet op je plek voelt. Heb je in je echte leven ook altijd haast, dan kan deze droom hier een weerspiegeling van zijn. Deze droom geeft dan je stress weer en je gevoel dat je niet genoeg tijd hebt om alles te doen wat je graag wilt doen.
haat
Droom je over haat, dan staat dit voor onderdrukte agressie en je angst voor confrontaties. Het kan ook zijn dat je je mening aan anderen opdringt. Kijk naar de andere elementen in je droom om er achter te komen wat je haat.
hacken
Als je droomt dat iemand je computer hackt, dan heb je het gevoel dat er inbreuk op je privacy gemaakt wordt. Je kunt iets als overweldigend ervaren en het gevoel hebben dat een ander macht over je heeft.
koop hier je smakelijke chocolade online
hagedis
Wanneer je droomt over een hagedis, dan heb je het idee dat sommige van je vrienden niet helemaal te vertrouwen zijn. Een dode hagedis staat voor een succesvolle bescherming van je reputatie.
hagelbui
Droom je dat je in een hagelbui terechtkomt, dan zijn de resultaten van je projecten maar matig. Hoor je hagel op het dak vallen, dan ga je door een moeilijke tijd.
Halloween
Komt Halloween in je droom voor, dan staat dit voor het tijdelijk aannemen van een andere persoonlijkheid waarbij je je minder geremd voelt en waardoor je je makkelijker kunt uiten.
hamburger
Zie of eet je een hamburger in je droom, dan kan dit betekenen dat je iets mist op emotioneel, intellectueel of fysiek vlak dat je nodig hebt om je compleet te voelen. Wellicht voel je je ontevreden over een situatie of relatie. Een hamburger kan ook staan voor je hebzucht. Hoe groter en sappiger de hamburger, des te meer wil je.
hamer
Een droom waarin een hamer voorkomt betekent dat je nieuwe doelen voor jezelf mag creëren om jezelf uit te blijven dagen.
hamster
Zie je een hamster in je droom, dan hou je je driftige buien in toom. Deze droom kan ook staan voor de behoefte aan liefde en acceptatie.
hand
Een droom waarin je hand voorkomt staat voor je relatie met je omgeving en hoe je contact maakt met de wereld. Handen staan voor een vorm van communicatie. Misschien mag je iemand een helpende hand bieden. Je linkerhand staat voor je sierlijkheid en vrouwelijke, ontvankelijke kant. Je rechterhand staat voor mannelijke, actieve eigenschappen.
 
Hou je iemands hand vast in je droom, dan heb je er behoefte aan en je bent bereid om hechte vriendschappen te ontwikkelen. Het kan ook betekenen dat je je sexy voelt of dat je behoefte hebt aan fysieke genegenheid. Deze droom kan ook staan voor je angst om het contact met die persoon te verliezen of uit elkaar te groeien. Is je hand gewond, dan staat dit voor een aanval op je ego.
 
Hele grote handen, met name als het jouw handen zijn, betekenen dat iemand te veeleisend is voor je. Deze droom kan ook staan voor succes in het behalen van je doelen. Kleine handen, van jou of van iemand anders, betekenen dat je je onzeker voelt of dat je het gevoel hebt onder vuur te liggen. Zijn je handen harig of ruw, dan staat dit voor te weinig zachtaardigheid in je omgang met anderen.
 
Zie je bloed op je handen, dan voel je je ergens schuldig over. Was je je handen, dan symboliseert dit een probleem waar je je zorgen over maakt en wat je op dient te lossen. Deze droom kan er ook op wijzen dat je niet langer de verantwoordelijkheid voor iets op je neemt. Droom je dat je geen handen hebt, dan heb je het gevoel dat je de controle kwijt bent in een bepaalde situatie.
hand vasthouden
Als je droomt dat je iemands hand vasthoudt, dan ben je toe aan hechte vriendschappen en ben je bereid deze te ontwikkelen. Het kan ook betekenen dat je je sexy voelt of dat je behoefte hebt aan fysieke aandacht. Deze droom kan ook betekenen dat je bang bent om het contact met iemand te verliezen of dat jullie uit elkaar groeien.
handboeien
Droom je dat je handboeien om hebt, dan heb je problemen in je leven waarvan je graag af zou willen zijn. Doe je een vervelend persoon handboeien om in je droom, dan beteugel je een minder leuke kant van jezelf. Kun je los komen uit de handboeien, dan volgen anderen jouw initiatief.
handdoek
Zie of gebruik je een handdoek in je droom, dan dien je je emoties onder ogen te zien en een besluit te nemen voordat je verder kunt met je leven. Droom je dat je een handdoek ziet, dan wil je een nieuwe start maken of je relatie met iemand verbeteren (dit kan de persoon zijn waarmee je een handdoek zocht).
koop hier je smakelijke chocolade online
handen schudden
Een droom waar handen schudden in voorkomt staat voor verzoening of vernieuwde vriendschap.
handgranaat
Als je droomt dat je een handgranaat gooit, dan leidt je impulsieve gedrag tot gênante situaties. Een andere droom waar een handgranaat in voorkomt is een waarschuwing dat je niks moet doen wat tegen je gezond verstand in gaat.
handlanger
Als je droomt dat je handlanger bent bij een misdrijf, voel je je schuldig over iets of schaam je je voor iets.
hand lezen
Laat je je hand lezen in je droom, dan ben je benieuwd wat de toekomst je gaat brengen. Je vertrouwt er nog niet helemaal op dat het allemaal goed uit zal pakken en bent op zoek naar geruststelling.
handschoenen
Komen er handschoenen in je droom voor, wees dan voorzichtig dat je de gevoelens van iemand in een bepaalde situatie of discussie niet kwetst.
handtas
Een handtas staat voor de persoonlijke dingen die je met je meedraagt en voor je identiteit. Ook kan een handtas staan voor oplossingen in je persoonlijke leven.
handtekening
Komt je handtekening in je droom voor, dan is dit een positief teken. Dit symbool betekent dat je het heft in handen neemt en je verantwoordelijk voelt voor je eigen lot. De handtekening van een ander staat voor loyaliteit van vrienden.
hanenkam
Als je droomt dat je haar in een hanenkam zit, dan voel je je kwetsbaar of minder sterk dan je graag zou willen zijn. Deze droom kan ook staan voor een nieuwe manier van denken en het loslaten van ongewenste gedachten of gewoontes. Komt er iemand anders met een hanenkam voor in je droom, dan is het belangrijk om ook andere zijdes van een persoon te bekijken.
hang gliden
Droom je dat je aan het hang gliden bent, dan staat dit voor vrijheid in je persoonlijk leven. Het staat ook voor vertrouwen en geloof in het lot.
hangen
Hang je aan iets op grote hoogte, dan voel je je onzeker over je leven. Je vraagt je af of je er wel alles uit haalt wat er in zit.
koop hier je smakelijke chocolade online
hangmat
Lig je in een hangmat, kijk dan uit dat je zelfzuchtigheid in persoonlijke zaken niet ten koste gaat van een goede vriend. Lag je met iemand van het andere geslacht in een hangmat, dan is je sociale leven verbeterd. Viel je uit een hangmat, neem je relatie dan niet als vanzelfsprekend. Een lege hangmat staat voor een klein verlies.
hard geluid
Kwam er een hard geluid in je droom voor, dan staat dit voor ruzie of onenigheid met een familielid. Werd je echter wakker van het geluid, dan staat er een verbetering aan te komen. Een plots hard geluid in je droom kan ook staan voor een doorbraak in je persoonlijke worstelingen. Misschien ben je door een weerstand heen gebroken die je al lang tegenhield.
hardloopschoen
Draag je hardloopschoenen in je droom, dan heb je een gezonde houding ten opzichte van het leven. Je zit lekker in je vel en er zijn maar weinig dingen waardoor je je van de wijs laat brengen. Deze droom kan ook betekenen dat je een druk persoon bent die veel dingen onderneemt.
harig
Droom je dat je extra harig bent of helemaal bedekt met haar, dan heb je iets gedaan wat tegen je normen en waarden indruist. Als je droomt dat je harige handen hebt, lieg dan niet tegen iemand die dat niet verdient.
hark
Gebruik je een hark in je droom dan ben je dingen of mensen die je nodig hebt in je leven aan het verzamelen. Deze droom kan ook betekenen dat je je leven aan het opschonen bent van dingen die je niet meer nodig hebt. Trapte je op een hark in je droom en sloeg deze tegen je aan, dan staat dit voor een onaangename verrassing.
harnas
Als je in je droom een harnas draagt, bescherm je jezelf van dingen (emotioneel of fysiek) die je pijn kunnen doen.
harp
Zie of bespeel je een harp in je droom, dan staat dit voor spirituele harmonie. De harp is een helend symbool.
hars
Zie je hars uit een boom in je droom, dan staat dit voor fysieke gezondheid en energie. Dit symbool staat ook voor iemand die heel naïef of sentimenteel is.
harsen
Droom je dat je een lichaamsdeel aan het harsen bent, dan maak je kleinere beslissingen die invloed hebben op je leven. Een bepaald aspect van je dagelijkse routine is gewijzigd. Een droom over harsen kan ook staan voor jezelf straffen en streng zijn voor jezelf.
 
Als je jezelf brandt tijdens het harsen, of je huid ziet er niet goed uit, dan ben je bang om de harde werkelijkheid onder ogen te zien. Droom je dat iemand anders je harst, dan verlies je een gedeelte van je onafhankelijkheid. Je steunt op anderen om door een moeilijke tijd te komen. Werk aan je eigenwaarde. Zie je in je droom iemand anders zichzelf harsen, dan is er een conflict in je zelfbeeld. Wat je aan anderen laat zien, komt mogelijk niet overeen met wie je werkelijk bent.
hart
Een droom waar een hart in voorkomt geeft aan dat je geniet van open en warme vriendschappen.
koop hier je smakelijke chocolade online
hartaanval
Krijg jij of krijgt iemand anders een hartaanval in je droom, dan dien je je leven beter in de hand te krijgen. Een beroerte duidt erop dat je dan niet kan functioneren in een bepaalde situatie in je leven. Deze droom kan betrekking hebben op gevoelens van acceptatie en afwijzing of zorgen over goedkeuring. Kreeg iemand anders een beroerte in je droom, dan staat dit voor je onderdrukte angsten. Onderzoek of je aspecten van die persoon bij jezelf onderdrukt.
hartslag
Hoor je een hartslag in je droom, dan luister je niet goed naar je gevoelens. Wees niet bang om de confrontatie aan te gaan. Een hartslag in je droom kan ook betekenen dat je je bedreigd voelt. Heeft iemand geen hartslag (maar hij leeft wel), dan ga je routinematig door het leven zonder dat iets je echt raakt.
haven
Droom je over een haven, dan staat dit voor beschutting van een stormachtige relatie of een chaotische situatie. Je zoekt wellicht bescherming zodat je je gedachten op orde kunt brengen en je kunt voorbereiden op de uitdagingen die voor je liggen.
havermout
Droom je dat je havermout eet, dan staat dit voor een toename in je financiële middelen.
havik
Wanneer je droomt over een vliegende havik, dan staat dit voor aangename tijden. Vloog de havik niet, dan staat dit voor een saaie periode.
hechting
Als je droomt dat je hechtingen krijgt, dan staat dit voor je gevoel van verantwoordelijkheid voor het bij elkaar houden van een relatie of situatie. Je bent bang dat een situatie of relatie uit elkaar aan het vallen is en gemaakt moet worden. Kijk ook naar de betekenis van het lichaamsdeel waar de hechtingen gezet worden voor een duidelijkere betekenis van je droom. Droom je dat je iemand aan het hechten bent, dan dien je extra aandacht te besteden aan de persoonlijke noot die je aan een situatie toevoegt.
heet
Wanneer je droomt dat je het heet hebt, dan staat dit voor passie en emotie. Het kan zijn dat je iemand leuk vindt. Dit kan ook staan voor een situatie die mogelijk gevaarlijk kan zijn.
heg
Ben je een heg aan het snoeien in je droom, dan heb je de beperkingen waar je voor staat geaccepteerd. Je maakt nu het beste van een vervelende situatie.
heilige
Komt er een heilige in je droom voor, hou dan moed. Je overwint je huidige problemen door vol te houden. Heb je in je droom met een heilige gepraat, dan is het tijd om een fout of een oneerlijke situatie uit je verleden recht te zetten.
Heimlich greep
Als je droomt dat je stikt en dat iemand de Heimlich greep bij je uitvoert, neem dan niet te veel risico's. Voerde jij de Heimlich greep op iemand uit in je droom of werd de Heimlich greep door iemand anders op een ander uitgevoerd, dan boek je succes in het overwinnen van uitdagende obstakels.
koop hier je smakelijke chocolade online
hek
Een hek in je droom staat voor een obstakel of barrière op je pad. Een hek kan ook staan voor je behoefte aan privacy. Klim je over een hek heen, dan staat dit voor succes.
heks
Een droom over een heks betekent dat het antwoord op een probleem dat je hebt in jezelf te vinden is.
hekserij
Droom je van goede of ongevaarlijke hekserij, dan heb je veel aangename kleine verrassingen gehad. Het kan ook staan voor een creatieve geest en aangeven dat alles uitkomt zoals je had gehoopt.
hel
Als je droomt over de hel, dan heeft iemand te veel controle over je emoties.
held
Droom je over een held, dan verlang je naar zijn lichamelijke eigenschappen, moed en andere goede eigenschappen. Misschien zou je in je eigen leven dapperder willen zijn. Was je de held in je droom, dan staat dit voor je innerlijke kracht en zwakheden. Deze droom kan ook betekenen dat je je persoonlijke uitdagingen dapper tegemoet treedt.
helft
Droom je van de helft van iets, dan is iets in je leven incompleet of onopgelost. Het kan ook zijn dat je je gevoelens maar gedeeltelijk uit. Jijzelf of iemand anders beperkt je. Deze droom kan ook aangeven dat je je meer open mag stellen voor een compromis.
helicopter
Een droom waar een helicopter in voorkomt geeft aan dat je gepassioneerd bent om je doelen te bereiken. Zit je in een helicopter, dan dien je jezelf af te remmen en niet continue te proberen het iedereen naar de zin te maken. Deze droom kan ook betekenen dat je meer zelfbewustzijn aan het ontwikkelen bent.
helling
Als je droomt dat je een helling op gaat, dan staat dit voor een doel dat moeilijk te bereiken is. Haal je de top van de helling, dan heb je alles in huis om te slagen. Ga je een helling af of zit je onder aan de helling vast, dan vind je het moeilijk om iets te doen wat belangrijk voor je is.
helm
Komt er een helm in je droom voor, hou dan je gedachten en ideeën voorlopig voor je. Droom je dat je een helm afdeed om met iemand te praten, dan ben je er aan toe om je open te stellen voor deze persoon.
helpen
Droom je dat je iemand helpt of dat iemand je om hulp vraagt, dan slaag je zonder hulp van anderen.
koop hier je smakelijke chocolade online
hemel
Komt de hemel in je droom voor, dan symboliseert dit je verlangen om het perfecte geluk te vinden. Het kan zijn dat je probeert te ontsnappen aan je dagelijkse problemen. Met deze droom proberen je hersenen je geloof, optimisme en hoop te versterken.
hengel
Een hengel in je droom symboliseert je zoektocht in en ontdekkingstocht van je onderbewuste. Je bent er aan toe om problemen en emoties onder ogen te zien die je onderdrukt hebt.
herder
Komt er een herder in je droom voor, dan heb je het gevoel dat een hogere macht je naar je doel leidt. Je bent op de juiste weg.
herfst
Een droom over de herfst betekent dat je profijt trekt van het harde werk van anderen.
herhalen
Als je iets in je droom aan het herhalen blijft, dan staat dit voor een probleem of onderwerp waar je onderbewuste maar niet uit komt. Deze droom geeft aan dat je het probleem onder ogen moet zien en het op moet lossen, omdat je anders niet verder kunt met je leven. Zoek ook de handeling die je herhaalt op bij de droomsymbolen voor een verdere aanwijzing van de betekenis van je droom.
herinnering
Wanneer je droomt over een herinnering, dan ben je er klaar voor om oude gewoontes los te laten en een transformatie te ondergaan. Je krijgt een nieuwe, frisse kijk op het leven. Als een herinnering naar boven komt in je droom, dan heb je iets belangrijks geleerd van je verleden.
hersenen
Droom je over je hersenen, dan sta je onder zware stress. Het kan ook betekenen dat je gebruik kunt maken van je oplossingsgerichtheid om een probleem in je leven op te lossen. Je kunt ook het gevoel hebben dat je ideeën en kennis niet begrepen worden of serieus genomen worden.
hersenspoelen
Wanneer je droomt dat je gehersenspoeld wordt, betekent dat je je slachtoffer of hulpeloos voelt in een relatie of situatie.
hersentumor
Droom je dat jij of iemand anders een hersentumor heeft, betekent dat een onderdrukte herinnering of gevoel maar niet kan bezinken en in je bewustzijn dreigt op te duiken. Dit kan te maken hebben met het gevoel dat anderen je niet serieus nemen of dat ze je niet de eer van je werk geven die je verdient. Het is belangrijk dat je hier iets mee doet.
hert
Een hert staat voor elegantie en spiritualiteit. Een hert is een belangrijke boodschapper in je droom, dus let goed op waar het je naartoe brengt. Een gevangen hert of een hert op een onnatuurlijke plek symboliseert emotionele problemen of teleurstelling in een vriend die je vertrouwde. Een dood of stervend hert geeft aan dat je je spiritualiteit wegstopt. Dit geldt nog sterker als je zelf het hert doodt.
koop hier je smakelijke chocolade online
heuvel
Als je naar de top van een heuvel loopt in je droom, dan slaag je in een sociale situatie. Lukt het je niet om de top te bereiken, dan verlangt iemand iets van je waar je nog niet klaar voor bent.
hiëroglief
Komen er hiërogliefen in je droom voor, dan kom je veel obstakels op je pad tegen terwijl je de richting van je leven probeert uit te puzzelen.
high five
Sla je met iemand een high five, dan staat dit voor je verbinding met die persoon. Je probeert zijn erkenning of aandacht te krijgen. Het kan ook zijn dat je bepaalde eigenschappen van deze persoon wilt of zou moeten ontwikkelen bij jezelf. Slaat een ander een high five met jou, dan staat dit voor je behoefte om hechtere vriendschappen aan te gaan met meer diepgang.
hijskraan
Een hijskraan in je droom staat voor geluk en moederlijke liefde en een teken van goede wil. Je let goed op de mensen waar je om geeft.
hinderlaag
Een droom over een hinderlaag is een waarschuwing: er dreigt gevaar. Je persoonlijke situatie kan een vervelende wending hebben genomen of iets of iemand staat tussen iets wat je wilt hebben of doen. Als je droomt dat je anderen in een hinderlaag lokt, betekent dit dat je bewust je vrienden over iets misleidt.
hindernisbaan
Droom je dat je een hindernisbaan loopt, dan kom je in je echte leven veel obstakels tegen. Win je een race over een hindernisbaan, dan staat dit voor een behaalde overwinning. Val je of verlies je een race, dan voel je je overweldigd door de verantwoordelijkheden en problemen in je leven.
hippie
Een hippie in je droom staat voor vrijheid van meningsuiting. Als je droomt dat je zelf een hippie bent, dan wil je je graag op een bepaalde manier anders zijn. Het kan zijn dat je je verzet tegen wat er van je verwacht wordt door je ouders, vrienden of de maatschappij en dat je er naar streeft om uniek te zijn.
hobbit
Droom je over een hobbit, dan is dit meestal een heel positief teken. Is de hobbit aardig, dan staat dit voor veel vrienden en het bereiken van je doelen. Verandert iemand die je kent in een hobbit, dan beleef je veel plezier aan zijn vriendschap. Is de hobbit in je droom gemeen of onaardig, dan raak je in de war en van slag van een bepaalde situatie.
hockey
Droom je van hockey, of je speelt of kijkt, staat voor succes dankzij je eigen harde werk.
hoed
Droeg iemand een grote hoed in je droom, dan heb je het gevoel dat iemand een geheim voor je bewaart. Draag je zelf een hoed in je droom, dan heb je behoefte aan meer creativiteit in je leven.
koop hier je smakelijke chocolade online
hoek
Als je droomt dat je in de hoek staat, dan voel je je gefrustreerd en je hebt het beslissingen maken niet in de hand. Je kunt je gevangen en in de hoek geduwd voelen. Was de hoek buiten (zoals een straathoek), dan veranderen nieuwe mogelijkheden je levenswijze. Was het belangrijkste in je droom dat je een hoek om ging, dan staat je een aangename verrassing te wachten.
hoela dansen
Een droom waar hoela dansen in voorkomt, staat voor spannende romantische avonturen.
hoela hoep
Als je droomt over een hoela hoep, dan staat dit voor een positief resultaat voor hetgeen je nu heel erg mee bezig bent.
hoesten
Als je droomt dat je hoest, dan maak je je zorgen over de toekomst. Deze droom kan ook betekenen dat je een slechte keus hebt gemaakt in een belangrijke aangelegenheid.
hoge hak
Droom je dat je schoenen met hoge hakken draagt of koopt, dan staat dit voor vrouwelijkheid en glamour. Je voelt je zelfverzekerd en vol zelfvertrouwen. Het kan ook zijn dat je je beperkt voelt in je rol als vrouw, omdat je het idee hebt dat je je niet vrij en volledig kunt uiten.
Hollywood
Droom je dat je in Hollywood bent, dan kan het zijn dat je onzeker bent over je talenten die je nodig hebt om je ambities en doelen te verwezenlijken.
Holocaust
Wanneer je over de Holocaust droomt, dan kun je bang zijn voor recente gevoelens van onafhankelijkheid. De verwoesting van de oorlog staat voor het falen van de overheid of een autoriteitsfiguur om te voorzien in je egoïstische behoeftes. Om deze crisis te overwinnen dien je te luisteren naar de meningen van mensen waar je normaal niet naar luistert.
hologram
Komt er een hologram in je droom voor, dan concentreer je je op details in plaats van het grote geheel. Je dient je blik te verruimen om goed te begrijpen wat er aan de hand is. Deze droom kan ook staan voor je ideeën over perfectie.
homo
Een droom waarin je homo bent (en dat in het echte leven niet bent) duidt op een goede verbinding van eigenschappen. Deze droom is symbolisch voor liefde voor jezelf en zelf-acceptatie.
 
Als je je niet prettig voelt bij homosexualiteit in je droom, dan suggereert dit angst of zorgen over je mannelijkheid (als je een man bent) of vrouwelijkheid (als je een vrouw bent). Je zou onzekerheden kunnen ervaren in relatie tot het andere geslacht. Bijzonder is dat het vrij normaal is voor aanstaande vaders om over homosexuele contacten te dromen. Als je in het echte leven homo bent, dan is deze droom simpelweg een reflectie van het zelf.
hond
Een droom waar een hond in voorkomt, bevat vaak een belangrijke boodschap. Droom je over een hond, dan maak je snel goede vrienden. Een bedreigende hond betekent dat je je ongemakkelijk voelt in grote groepen.
koop hier je smakelijke chocolade online
hondenvoer
Koop je hondenvoer in je droom, dan staat dit je verantwoordelijkheden. Eet je hondenvoer, dan ben je ongerust of je voelt je schuldig over een situatie die met een vriendschap te maken heeft.
hondsdolheid
Word je gebeten door een dier met hondsdolheid, dan ervaar je sterke gevoelens van kwaadheid en ongeuite vijandigheid. Het is belangrijk dat je leert om je kwaadheid op een gecontroleerde manier te uiten voordat het op een destructieve manier ontploft.
honger
Heb je honger in je droom, dan heb je het gevoel dat je ergens niet voor gewaardeerd wordt. Deze droom kan ook betekenen dat je niet krijgt wat je nodig hebt in een belangrijke relatie in je leven.
hongerdood
Als je droomt over hongerdood, dan ontbreekt er iets op mentaal of emotioneel vlak in je leven. Je negeert of ontwijkt een belangrijk probleem in je gezin of emotioneel probleem. Dromen over hongerdood komen vaker voor bij mensen die op dieet zijn of die lijden aan een eetstoornis.
honing
Een droom waar honing in voorkomt, kan betekenen dat je eerlijk dient te zijn tegen je vrienden. Honing staat ook voor een gevoelig, emotioneel karakter.
honingraat
Wanneer er een honingraat in je droom voorkomt, dan probeer je de mooie dingen in je leven vast te houden. Dit symbool staat ook voor een verlangen naar liefde en tederheid.
honkbal
Kijk je naar honkbal in je droom, dan ben je een vrolijke en goede vriend. Speel je honkbal in je droom, dan geniet je van een huidige vriendschap of relatie, maar je krijgt er niet de steun van die je zoekt.
honkbal handschoen
Als een honkbal handschoen in je droom voorkwam, dan is je thuis een plek van emotionele stabiliteit voor je.
honkbalknuppel
Droom je over een honkbalknuppel, dan heb je succes in de liefde, maar pas na irritante vertragingen. Als je in je droom slaat of geslagen wordt met een honkbalknuppel, stel dan een verandering die je aan het overwegen bent nog even uit. Een gescheurde of gebroken honkbalknuppel staat voor een overwinning op het moment dat je deze het minst verwachtte.
honkbalveld
Een droom waar een honkbalveld in voorkomt, staat voor de toestand van je familieleven. Een positieve droom geeft een gelukkig thuisleven aan, een enge of negatieve droom staat voor problemen thuis.
koop hier je smakelijke chocolade online
hoofd
Een hoofd zonder lichaam staat voor een nieuwe situatie waarin je kalm moet blijven en waarbij je je verstand moet gebruiken. Komt er een klein, smal of puntig hoofd in je droom voor, dan staat dit voor meer werk en minder profijt dan je had verwacht. Als je droomt over een heel groot, breed of rond hoofd, dan komt het succes in een project je aanwaaien. Een opgezwollen hoofd is een waarschuwing tegen te veel zelfvertrouwen.

 
Heb je zelf of heeft iemand anders in je droom meer dan 1 hoofd, dan staat dit voor een plotselinge toename van je sociale status. Droom je dat je een gedeelte van je hoofd mist, dan is dit een positief teken. Je zult meer bereiken dan je verwacht had.

 
Als je zelf of als iemand in je droom een dierenkop heeft, geef dan niet te veel toe aan materiële of sensuele pleziertjes. Wees wat terughoudender anders kun je er spijt van krijgen. Krijg je een klap tegen je hoofd of raak je gewond aan je hoofd, dan staat dit voor spanning en overwerkt zijn. Probeer het een tijdje rustig aan te doen. Wordt je hoofd afgehakt, dan ben je succesvol in je leven. Als er iemand anders onthoofd wordt, dan ben je ook succesvol, maar pas na ontmoedigende vertragingen.
hoofdband
Zie of draag je een hoofdband in je droom, dan verberg je je emoties of je houdt iets geheim.
hoofdpijn
Droom je dat je hoofdpijn hebt, vertrouw dan op je gevoel. Als je het gevoel hebt dat iemand niet helemaal te vertrouwen is, vertrouw deze persoon dan niet je geheimen toe.
hoog
Droom je dat je je heel hoog bevindt, dan is dit een waarschuwing om je niet in te laten met een persoon of groep waarvan je weet dat deze niet goed voor je is.
hoogtevrees
Wanneer je droomt dat je hoogtevrees hebt, dan symboliseert dit somberheid en een ongelukkige gezinssituatie.
hooi
Als er hooi in je droom voorkomt, dan zul je hard moeten werken om te krijgen wat je wilt. Het kan ook zijn dat je je hopeloos voelt over een romantische situatie.
hooivork
Een hooivork in je droom betekent dat je te veel probeert te doen.
hoorn (muziek)
Zie of hoor je een hoorn in je droom, let dan goed op je innerlijke stem en je intuïtie.
hoorn (dier)
Komen er hoorns van een dier in je droom voor of zie je een persoon met hoorns, dan staat dit voor conflict en confrontatie. Je hebt een meningsverschil met iemand.
horen
Als je droomt dat je iemand niet kunt verstaan of begrijpen, dan moet je beter opletten op wat mensen tegen je zeggen. Deze droom kan ook betekenen dat je het gevoel hebt dat je overal buiten staat.
koop hier je smakelijke chocolade online
horloge
Zie je een horloge in je droom, dan heb je het gevoel nergens genoeg tijd voor te hebben. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat de tijd voor iets is aangebroken. Raak je je horloge in je droom kwijt, dan verlos je jezelf van tijdsdruk. Droom je van een kapot horloge, dan heb je het gevoel dat je nu geen tijd meer mag verspillen.
horoscoop
Komt er een horoscoop in je droom voor, dan maak je je zorgen over je toekomst. Je hebt het gevoel dat er veel belangrijke veranderingen in je leven komen. Kwam je eigen horoscoop in je droom voor, probeer dit dan te vertalen naar je leven, het kan een belangrijke boodschap zijn.
horror
Een droom waar horror in voorkomt, of waarin je in een horror film zit, kun je het beste per deel interpreteren. Het hoeft niet per se slecht te zijn. Bekijk de verschillende symbolen die in je droom voorkomen en zoek die op.
hotdog
Eet je een hotdog in je droom, dan heb je het gevoel dat je schuldig bent aan het einde van een liefdesrelatie. Wees in deze situatie niet achterbaks of je krijgt er zelf last van. Zag je alleen een hot dog in je droom en at je deze niet op, dan staat dit voor onverwachte meevallers, mogelijk op financieel gebied.
hotel
Een droom waar een hotel in voorkomt geeft aan dat je op een nieuwe manier over een oud probleem moet nadenken om tot een oplossing te komen.
hout
Een droom waar hout in voorkomt staat voor een goede gezondheid en vernieuwing.
houtblok
Zaag je in je droom houtblokken, dan staat dit voor een verbetering van de omstandigheden thuis. Een stapel houtblokken of omgevallen bomen in een bos betekent dat je je aan het voorbereiden bent voor wat er komen gaat. Een houtblok dat goed brandt staat voor huiselijk geluk.
huid
Een mooie gladde huid staat in je droom voor geluk in de liefde of huiselijke kring. Een gevlekte huid staat voor emotionele moeilijkheden en de behoefte om je liefdesleven weer op de rit te krijgen. Een vervellende huid staat voor een periode van verdriet, die gevolgd wordt door een nieuwe relatie die de moeite waard is.
huilen
Als je droomt dat je huilt, suggereert dit een uitbarsting van negatieve gevoelens die waarschijnlijk veroorzaakt zijn door een situatie uit het echte leven, en niet als gevolg van gebeurtenissen uit de droom zelf. De droom dient ook als een uitlaatklep voor angsten en frustraties en is vooral ook een manier om (weer) emotioneel in balans te komen. In het dagelijkse leven hebben we soms de neiging om gevoelens te negeren, te onderdrukken of te ontkennen. Als je droomt heb je echter geen muurtje om je heen, zodat je emoties de vrije loop kunnen krijgen.
 
Als je iemand anders ziet huilen, kan dit een projectie zijn van je eigen gevoelens op iemand anders. Als je in het echte leven eigelijk nooit huilt, dan is het mischien makkelijker om iemand anders te zien huilen in je droom dan om jezelf te zien huilen.
 
Wanneer je huilend wakker wordt, duidt dit op een onverwerkt verdriet of trauma dat naar de oppervlakte komt drijven. Je kan deze emoties niet langer onderdrukken, je zult ze moeten confronteren.
 
Als je droomt dat niemand reageert op jouw huilen, dan staat dit symbool voor hulpeloosheid en frustratie in het communiceren met anderen. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je niet gehoord wordt. Mischien is de droom wel een aanwijzing om wat meer te praten of harder te proberen je punt duidelijk te maken.
huis
Een huis is een bijzonder sterk en herkenbaar droomteken: het staat namelijk symbool voor je eigen zelf (en ziel). De verschillende kamers vertegenwoordigen de verschillende aspecten van je psyche. In het algemeen kan gezegde worden dat de zolder staat voor je intellect en de kelder voor je onderbewuste.
 
Als het huis helemaal leeg is, duidt dit op een zeker gevoel van onzekerheid. Als het huis beweegt, kun je hieruit opmaken dat je een fase van verandering doormaakt en dat je je nog eens moet nagaan of wat je voorheen geloofde wel juist was. Als je in het echte leven samenwoont, maar in je droom alleen leeft, suggereert deze droom dat je een behoefte hebt aan zelfstandigheid. Je zou meet verantwoordelijkheden moeten nemen en meer van je eigen kracht (durven) uitgaan.
 
Als je in je droom je huis opruimt, wil je onderbewuste hiermee duidelijk maken dat je je gedachten moet vrijmaken en oude denkwijzes moet loslaten. Je bent op zoek naar zelfverbetering.
 
Als je huis in je droom kapot is, suggereert dit dat je je aangevallen voelt. Het kan slaan op een specifieke relatie of een huidige kwestie in je leven. Deze droom kan ook betekenen dat enkele onderbewuste elementen zichzelf kenbaar willen maken: blijkbaar zijn er aspecten van je persoonlijkheid die je hebt verstopt of genegeerd.
 
Een oud, vervallen huis staat voor oude denkwijzes, je houding en hoe je in het algemeen voelde en dacht. Een huidige situatie in je leven kan deze oude manier van denken en doen weer oproepen. Het is een vingerwijzing dat je je manier van denken moet updaten. Als het huis nieuw is, kan opgemaakt worden dat je een nieuwe fase in je leven nadert.
koop hier je smakelijke chocolade online
huis verlaten
Droom je dat je het huis uit gaat, dan staan er belangrijke veranderingen aan te komen in je leven. Gaat iemand van je familie het huis uit, dan lossen de problemen die je met deze persoon hebt gehad zich langzaamaan op.
huisarrest
Droom je dat je huisarrest hebt, dan staat dit voor een belangrijk probleem waar een beslissing bij komt kijken die je moeilijk vindt om te maken. Vraag advies aan iemand met meer levenservaring voordat je je ergens op vastlegt. Wordt je huisarrest opgeheven, dan heb je voldoende informatie om een belangrijke beslissing te nemen.
huisbaas
Wanneer je droomt over een huisbaas of huisbazin, dan dien je jezelf beter in de hand te houden.
huisdier
Komt er een huisdier in je droom voor, dan staat dit voor hoe goed je jezelf onder controle kunt houden. Dit droomsymbool kan ook staan voor je behoefte aan meer liefde en acceptatie van anderen.
 
Droom je over een huisdier dat dood is gegaan, dan is dit een manier van je onderbewuste om het verdriet te verwerken. Wanneer je droomt dat je je huisdier opeet, dan kun je bang zijn voor je eigen dierlijke gevoelens en verlangens. Deze droom kan ook betekenen dat je bepaalde kwaliteiten van deze dieren zou willen hebben, bijvoorbeeld gratie, assertiviteit, etc.
huishoudster
Zie of heb je een huishoudster in je droom, dan steun je te veel op anderen. Het is belangrijk dat je onafhankelijker wordt en dat je voor jezelf zorgt. Als je droomt dat je een huishoudster bent, dan mag je nu de rommel in je leven op gaan ruimen. Het kan ook zijn dat je jezelf dient te koesteren en je emoties op mag gaan ruimen.
huiswerk
Wanneer je droomt dat je huiswerk aan het maken bent, dan staat dit voor academisch succes. Het kan ook zijn dat je je zorgen maakt over een huidige opdracht of een huidig project. Wellicht is het tijd om op te houden met uitstellen.
hulp
Kreeg je hulp van iemand, dan heb je in het echte leven ook hulp nodig. Aarzel niet om om hulp te vragen als je die nodig hebt.
huppelen
Wanneer je aan het huppelen bent in je droom, dan mag je wat onbezorgder zijn. Soms kan deze droom ook betekenen dat je iets belangrijks overgeslagen hebt.
hurken
Zit je gehurkt in je droom, dan loop je het risico om belazerd te worden. Wees niet te vrijgevig, sommige mensen verdienen het niet.
hut
Droom je van een hut, dan weet je dat je in je eentje kunt slagen. Dit is een positieve droom: je kunt op jezelf bouwen en je bent onafhankelijk. Ook betekent deze droom dat je van de eenvoudige dingen in het leven houdt. Het kan ook zijn dat dit symbool in je droom staat voor je basisbehoeftes in het leven. Het is belangrijk dat je je leven vereenvoudigt en terugkeert naar de basis. Accepteer wat je hebt en weet dat je daaraan genoeg hebt.
koop hier je smakelijke chocolade online
hutkoffer
Een hutkoffer in je droom staat voor herinneringen, idealen en verwachtingen van vroeger en oude emoties. Dit symbool kan staan voor onderdrukte zaken en gevoelens waar je niks mee gedaan hebt.
huur
Huur je een huis of appartement in je droom, dan ben je je leven vorm aan het geven, maar je legt je nog nergens op vast. Incasseerde je huur, dan staat dit voor inkomsten waar je niet hard voor hoeft te werken. Betaalde je huur in je droom, dan ben je op dit moment bezig de dingen die belangrijk zijn in je leven veilig te stellen. Kon je de huur niet betalen in je droom, dan heb je het gevoel dat je tekort bent geschoten op een belangrijk gebied in je leven.
huurmoordenaar
Pleegt een huurmoordenaar een moord in je droom, dan staat dit voor verdriet veroorzaakt door het handelen van anderen. Ben je zelf een huurmoordenaar in je droom en vermoord je iemand, dan ben je betrokken bij een onzuiver zaakje. Word je vermoord of achterna gezeten door een huurmoordenaar, dan heb je het gevoel dat mensen tegen je samenspannen.
huwelijk
Als je droomt over een huwelijk, duidt dit een verbintenis, harmonie of een overgangsperiode. Je gaat door een belangrijke ontwikkelingsfase in je leven. De droom kan ook de vereniging van voorheen tegengestelde aspecten van persoonlijkheid vertegenwoordigen, met name de mannelijke en vrouwelijke kant van jezelf. Let op de eigenschappen van de persoon die je trouwt in je droom. Dit zouden namelijk eigenschappen kunnen zijn die je zou moeten uitwerken om te groeien als persoon.
 
Dromen over een huwelijksaanzoek, suggereert dat een situatie een verkeerde kant opgaat. Dromen waarin je trouwt met je ex, duiden erop dat je bepaalde aspecten uit die relatie hebt geaccepteerd, en hebt geleerd van je fouten. Het kan ook betekenen dat je huidige relatie iets gemeen heeft met de relatie die je met je ex had. Je zal daarentegen niet dezelfde fouten maken.
huwelijksreis
Of je nu droomde van je eigen huwelijksreis of die van iemand anders, deze droom staat voor je teleurstelling in de liefde of in een persoonlijke relatie.
hyena
Wanneer er een hyena in je droom voorkomt, voel je je overweldigd door je verantwoordelijkheden. Je hebt het gevoel dat iemand te veel op je rekent. Een hyena staat ook voor een persoon in je omgeving met veel gevoel voor humor.
hypnotiseren
Word je in je droom gehypnotiseerd, dan heb je het gevoel dat je het heft uit handen hebt gegeven in je leven. Hypnotiseer je iemand in je droom, dan vind je het belangrijk dat deze persoon goed naar je luistert. Lukt het je niet in je droom om gehypnotiseerd te worden, dan zul je je huidige obstakels zelf moeten overwinnen, zonder hulp van anderen. Wordt een vriend of ouder van je gehypnotiseerd, dan begrijp je het handelen van die persoon op het moment niet. Je hebt het gevoel dat ze niet zichzelf zijn.

© 2010 - 2024 Lichaam en Geest | Het is uitdrukkelijk verboden om de inhoud van deze dromenpagina geheel of gedeeltelijk te kopiëren, te bewerken, op te slaan of te verspreiden voor persoonlijke en/of commerciële doeleinden zonder vooraf verkregen schriftelijke en expliciete toestemming.

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

op zoek naar interessante lectuur

ontdek deze boeken

X

lees boeken

boeken

Ontdek boeken over gezonde voeding, mystiek, therapieën, opvoeden, etc.

bekijk overzicht