betekenis van dromen
uitleg onderwerpen met beginletter f

Hieronder vind je een alfabetisch overzicht van meer dan 1500 betekenissen van dromen. Om de uitleg van je dromen gericht te zoeken, klik hieronder op de beginletter van het onderwerp. Vind daarna de betekenis van je droom door via Cmd+F (Mac) of Ctrl+F (Windows) het onderwerp in te typen.

a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
xy
z

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

ontdek de verschillende soorten dromen en waarom je droomt
lees meer
fabriek
Droom je van een drukke fabriek, dan zul je slagen na een zware beproeving. Werkte je in de fabriek, dan staat dit voor een belangrijke positieve verandering in je leven.
fakkel
Zie je een fakkel in je droom, dan staat dit voor aangename sociale interactie. Draag je een fakkel, dan symboliseert dit succes in de liefde. Gaat een fakkel uit, dan staat dit voor problematische tijden.
falen
Droom je dat je faalt, dan betekent dit juist dat een project waarmee je bezig bent goed gaat.
familie
Als je droomt over je familie, dan kan het zijn dat je op deze manier je gevoelens en zorgen uit over je familie die je in het echt niet kunt uiten. Vaaak heeft een droom over een familie niet zozeer iets te maken met je echte familie als wel met je mannelijke en vrouwelijke kanten. In je droom kan je vader voor je expressieve en beschermende aspecten staan en je moeder voor je ontvangende en koesterende kant.
 
Gedragen je familieleden zich in je droom heel anders dan in het echt of gebeuren er onverwachte dingen wanneer je bij je familie bent, dan kun je op deze manier je zorgen over je familie kwijt.
koop hier je smakelijke chocolade online
familieleden
Als je droomt van een familielid dat je niet hebt, dan heb je behoefte aan meer liefde of vriendschap in je leven. Droom je over een grote familie, dan heb je het gevoel dat je omringt wordt door veel liefde.
 
Een droom waarin overleden familieleden voorkomen, komt vaak voor uit gemis van deze personen. Is je familielid niet overleden, maar in je droom wel, dan ervaar je kwaadheid of andere negatieve emoties voor deze persoon.
farao
Een droom waarin een farao voorkomt staat voor succes, prestige, controle en macht. Droom je dat je een farao bent, dan ben je sterk en zul je boven je huidige problemen uitstijgen.
fast food restaurant
Als je droomt dat je in een fast food restaurant bent, dan voel je je overweldigd door de keuzes die je in het leven moet maken. Deze droom kan ook betekenen dat je emotionele voeding zoekt buiten je familie of je vaste groep vrienden.
fax
Zie, gebruik of stuur je een fax in je droom, dan is dit een bericht van je onderbewuste. Dit bericht is heel belangrijk. Let ook op de andere symbolen in je droom om de betekenis te achterhalen.
fazant
Een fazant in je droom betekent dat je op dient te passen met geld, omdat er binnenkort een aanspraak op je reserves gemaakt kan worden. Kookte of at je de fazant, dan is dit juist een symbool voor voorspoed.
feest
Ben je op een feestje in je droom, ga er dan eens op uit en geniet. Was het een vervelend feest, dan voel je je onzeker over je sociale vaardigheden.
feng shui
Droom je van feng shui, dan komen er nieuwe mogelijkheden op je pad.
feniks
Een feniks staat in je droom voor onsterfelijkheid en vernieuwing. Dit symbool kan ook betekenen dat je het gevoel hebt dat het verleden je achtervolgt.
festival
Ben je op een festival, dan staat dit voor een leuke tijd met mensen waarom je geeft. Deze droom betekent soms ook dat je erg afhankelijk bent van anderen om je gelukkig te voelen.
fiets
Droom je dat je fietst, dan is het belangrijk dat je een goede balans vindt tussen werk en plezier.
koop hier je smakelijke chocolade online
file
Als je droomt dat je in de file staat, dan staat dit voor obstakels waar je lang aan moet werken en waarvoor veel geduld nodig is om ze te overwinnen.
film
Droom je dat je een film kijkt, dan heb je het gevoel dat het leven aan je voorbij trekt. Misschien leef je zelf niet ten volle en leef je daarom via anderen. Wanneer je droomt dat je een rol in de film speelt, dan heb je het gevoel dat je je ware ik niet aan de buitenwereld kunt laten zien. Je zet een personage neer dat voldoet aan de verwachtingen van de mensen om je heen. Deze droom kan ook betekenen dat je er klaar voor bent om een nieuwe rol in je leven op je te nemen. Een film in je droom kan ook staan voor herinneringen aan vroeger.
flamingo
Een flamingo staat in je droom voor gemeenschapsgevoel en je vermogen om samen te werken. Een flamingo staat ook voor nieuwe ervaringen of situaties. Word je in je droom omringd door flamingo's, dan maak je je te druk om je uiterlijk.
flannel
Flannel in je droom staat voor warmte en gezelligheid. Je probeert je geliefden te beschermen.
flauwvallen
Val je flauw in je droom, dan is er iets in je leven waar je niet naar wilt kijken en waar je niks mee te maken wilt hebben.
fles
Heb je van een volle fles gedroomd, dan heb je financiële voorspoed. Was de fles leeg, dan heb je te maken met een financiële tegenvaller, een tegenvaller op je werk of op school.
 
Knoeide je iets uit een fles, dan spelen er irritaties en ruzies met je vrienden of familie. Sloeg iemand je met een fles, dan krijg je een verbetering in je sociale status. Sloeg je zelf iemand met een fles, dan heb je iets gênants gedaan.
flesje (baby)
Droom je over een flesje voor een baby, dan heb je liefdevolle verzorging nodig. Je voelt je kwetsbaar en emotioneel. Een bepaald deel van jezelf krijgt geen aandacht en heeft liefdevolle verzorging nodig.
flexibel
Ben je in je droom heel flexibel, dan laat je in je echte leven vaak over je heen lopen. Probeer op te komen voor je standpunten en ga niet met de massa mee of met wat bepaalde mensen tegen je zeggen.
flipperkast
Komt er een flipperkast in je droom voor, dan heb je het gevoel dat je emotioneel van hot naar her geslingerd wordt.
flirten
Droom je dat je aan het flirten bent, dan heb je behoefte aan intimiteit en affectie. Je staat op heb punt om een serieuze relatie of verplichting aan te gaan.
 
Flirt iemand die je kent met je, dan heb je het gevoel dat hij je aandacht probeert te trekken. Flirt een vreemdeling met je, of je dat leuk vindt of niet, dan wil een onderdrukt deel van jezelf heel graag gehoord en geuit worden.
koop hier je smakelijke chocolade online
flossen
Flos je in je droom, dan ben je obstakels die je in de weg staan aan het opruimen.
fluisteren
Als je mensen in je droom hoort fluisteren, dan ben je bang dat er in het echt vervelende dingen over je gezegd worden.
fluit
Hoor je een fluit of iemand fluiten dan heb je te maken met verbijsterend of verrassend nieuws dat je plannen omgooit. Droom je dat je zelf fluit, dan ben je gelukkig en heb je plezier in wat je doet.
fluweel
Draag je fluweel in je droom dan heb je een prijs gekregen of een uiting van bewondering.
foetus
Een foetus in je droom staat voor een nieuw idee of een nieuwe relatie die je aan het ontwikkelen bent. Er gebeurt iets creatiefs. Het kan ook zijn dat je problemen in een situatie of relatie aankaart.
fondue
Ben je in je droom aan het fonduen, dan staat dit voor teleurstelling en gekwetste gevoelens.
fontein
Een droom over een fontein betekent dat je de totale controle over je omgeving wilt hebben. Een fontein staat ook voor vitaliteit en jeugdigheid.
football
Droom je dat je football kijkt of speelt, dan staat dit voor een grote tevredenheid over je werk. Je bereikt je doelen. Sta of loop je op een football veld, dan staat dit voor competitie en opscheppen. Het ontbreekt op een bepaald gebied in je leven aan samenwerking.
fopspeen
Komt er een fopspeen in je droom voor, dan staat dit voor emotionele koestering. Het kan zijn dat je de behoefte hebt om te ontsnappen aan je dagelijkse verantwoordelijkheden. Zuig je aan een fopspeen in je droom, dan zou je het liefst terugkeren naar je kindertijd toen je nog vrij en onbekommerd was.
formele jurk
Zie of draag je formele jurk in je droom, dan staat dit voor het volledig accepteren van je vrouwelijke kant. Je uit je vrouwelijkheid zonder belemmeringen en je gebruikt je vrouwelijke intuïtie. Is de jurk wit, dan wil je graag puur overkomen op anderen.
koop hier je smakelijke chocolade online
formulier
Droom je dat je een formulier invult, dan maak je je zorgen om een huidige situatie. Deze situatie wil je heel omzichtig aanpakken.
fornuis
Een fornuis staat voor kracht en energie. Droom je dat jij of iemand anders het fornuis opstookt, dan staat dit voor passie en emotie. Dit kan ook betekenen dat een situatie mogelijk gevaarlijk is.
fort
Ben je in een fort in je droom, dan moet je constant op je hoede zijn en jezelf verdedigen. Dit geldt met name als je het fort verdedigt tegen aanvallers. Droom je dat je zelf een fort aanvalt en inneemt, dan zegevier je over je rivalen.
fossiel
Fossielen in je droom staan voor dingen die al lang meegaan, zoals je waardes, overtuigingen en je hechte vriendschappen. Groef je het fossiel zelf op, dan leer je om je onderbewuste te ontdekken en om ernaar te luisteren.
foto
Maakt iemand een foto van je in je droom, dan heb je het gevoel dat je niet helemaal jezelf kunt zijn. Komt er een foto van je partner in je droom voor, dan heb je het gevoel dat je partner niet helemaal eerlijk tegen je is.
 
Een foto van je familie staat voor een gebrek aan steun voor iets wat je belangrijk vindt. Wanneer er mensen op een foto staan die je niet kent, dan staat dit voor onbekende kanten van jezelf.
 
Ben je zelf foto's aan het maken in je droom, dan heb je wat afstand nodig om een situatie of een persoon goed op waarde te kunnen schatten. Deze droom kan ook betekenen dat je vast probeert te houden aan een gevoel of beeld van jezelf uit het verleden. Het bekijken van foto's staat voor een aangename vernieuwing van een oude vriendschap.
fotoalbum
Als je door een fotoboek aan het bladeren bent, dan wil je je herinneringen en het verleden niet loslaten. Je romantiseert het verleden en stelt het mooier voor dan het was.
fotostudio
Een droom waarin een fotostudio voorkomt, betekent dat je probeert vast te houden aan iets uit het verleden. Je behoefte om je vast te klampen aan je oude patronen of iemand die je al los had moeten laten, weerhoudt je ervan om verder te gaan met je leven.
 
Deze droom kan ook staan voor je behoefte om een bepaald beeld neer te zetten voor je omgeving dat niet overeenkomt met wie je bent.
fototoestel
Zie je een fototoestel in je droom, dan probeer je in het verleden te leven. Het kan ook zijn dat je geen duidelijk beeld van de huidige situatie hebt. Droom je dat je rolletje op is, dan heb je wellicht niet de juiste middelen of ervaring om alleen met de huidige situatie om te gaan. Wees niet bang om om hulp te vragen.
fout
Als je droomt dat je een fout maakt, dan twijfel je aan de keuzes en beslissingen die je hebt gemaakt.
frankenstein
Droom je over het monster van Frankenstein, dan staat dit voor onderdrukte emoties. Het monster staat voor een facet van je persoonlijkheid die je liever niet onderkent. Deze droom betekent vaak dat je een andere weg dient in te slaan of dat je moet stoppen met een slechte gewoonte.
koop hier je smakelijke chocolade online
fret
Een droom over een fret waarschuwt je om niet te roddelen, zelfs niet tegen je familie.
frieten
Zie of eet je friet in je droom, dan mis je de onbelangrijke of kleine dingen in het leven. Maar alles is belangrijk.
frisdrank
Wanneer je frisdrank drinkt in je droom, dan heb je behoefte aan wat meer plezier en opwinding in je leven.
frisbee
Zie of speel je met een frisbee in je droom, dan staat dit voor je meegaande karakter of aan een gebrek aan concurrentie. Het is ook een teken dat de balans van het geven en ontvangen heel belangrijk is in je relaties.
fruit
Eet je fruit, dan staat dit voor spirituele lessen en zelfkennis. Rot fruit in je droom betekent dat je het gevoel hebt dat iemand in je leven niet eerlijk tegen je is.
 
Droom je dat je rijp fruit plukt, dan oogst je nu de vruchten van je harde werken. Was het fruit dat je plukte overrijp of nog niet rijp, dan staat dit voor een tegenvallend resultaat. Een fruitschaal vol met gaaf fruit betekent een financiële meevaller.
frustratie
Voel je je gefrustreerd in je droom, dan heb je in je leven moeite om goed met een situatie om te gaan. Deze droom geeft je zorgen weer dat je leven niet de richting op gaat die je wilt.
föhn
Droom je dat je een föhn gebruikt, dan staat dit voor emotionele aangelegenheden en ofwel voor een verbetering in je huidige relatie, ofwel voor een nieuwe relatie.

© 2010 - 2024 Lichaam en Geest | Het is uitdrukkelijk verboden om de inhoud van deze dromenpagina geheel of gedeeltelijk te kopiëren, te bewerken, op te slaan of te verspreiden voor persoonlijke en/of commerciële doeleinden zonder vooraf verkregen schriftelijke en expliciete toestemming.

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

op zoek naar interessante lectuur

ontdek deze boeken

X

lees boeken

boeken

Ontdek boeken over gezonde voeding, mystiek, therapieën, opvoeden, etc.

bekijk overzicht