betekenis van dromen
uitleg onderwerpen met beginletter d

Hieronder vind je een alfabetisch overzicht van meer dan 1500 betekenissen van dromen. Om de uitleg van je dromen gericht te zoeken, klik eerst hieronder op de beginletter van het onderwerp. Vind daarna de betekenis van je droom door de toetsen "control" en "F" tegelijk in te drukken en je onderwerp te typen ("command" en "F" op Mac).

a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
xy
z

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

ontdek de verschillende soorten dromen en waarom je droomt
lees meer
dadel
Dikke rijpe dadels aan een boom staan voor een positieve tijd. Neem de tijd om te ontspannen en tot rust te komen. Eet je dadels, dan staat dit voor zorgen. Je bent zelden tevreden met wat je hebt. Je verlangt te veel naar materiële zaken.
dagboek
Schrijf je in je droom in een dagboek, let dan goed op de andere symbolen in je droom. Je onderbewuste probeert je een belangrijke boodschap te geven. Leest iemand je dagboek of wordt je dagboek gestolen, dan heb je geheimen. Je vindt het moeilijk om mensen te laten weten hoe je je voelt.
dak
Sta je in je droom bovenop een dak, dan ben je er aan toe om te beginnen aan een nieuwe fase in je leven of om nieuwe spirituele ideeën te accepteren. Stort het dak in, dan heb je het gevoel dat je leven aan het instorten is. Het kan zijn dat je niet kunt voldoen aan je eigen hoge verwachtingen.
dakloos
Als je droomt dat je dakloos bent, dan voel je je onzeker. Je bent onzeker van jezelf en van de richting die je op gaat met je leven.
koop hier je smakelijke chocolade online
dakraam
Een dakraam in je droom staat voor hoop, vele mogelijkheden, inzicht of intuïtie. Wellicht ben je over een beslissing aan het nadenken en zoek je raad. Het is belangrijk dat je jezelf uit. Is het bewolkt of donker buiten het dakraam, dan staat dit voor moeilijke tijden.
dam
Een dam in je droom staat voor opgekropte emoties. Droom je dat je een reisje maakt naar een dam, dan heb je hele heftige emoties (wellicht sexuele) die je verscheuren en die je moet uiten. Je probeert gevoelens te onderdrukken die niet onderdrukt kunnen blijven. Het kan ook zijn dat je iemand iets belangrijks moet vertellen, maar dat je dat niet durft.
 
Als je droomt dat de dam doorbreekt, dan heb je moeite om je verlangens en gevoelens onder controle te houden. Je staat op instorten. Deze droom geeft aan dat het nu tijd is om je open te stellen, omdat dit een enorme opluchting voor je zal zijn en een positieve ervaring. Dit kan ook betekenen dat je mag accepteren dat je gevoelens normaal en echt zijn. Je hoeft niet langer te proberen om iets of iemand te zijn die je niet bent.
dankbaarheid
Als je droomt dat je iemand dankbaar bent of dat je iemand bedankt, betekent dat je een aspect van die persoon bij jezelf accepteert.
dansen
Dansen in je droom staat voor vrijheid, sexualiteit en een positieve houding ten opzichte van het leven.
dapper
Was jij of iemand anders dapper in je droom, dan is het nu tijd om een probleem onder ogen te zien. Doe je dit nu niet, dan zul je er last van krijgen.
darmen
Worden je darmen uit je lichaam gerukt, dan heb je het gevoel dat je kracht of je assertiviteit onder vuur ligt.
darts
Droom je dat jij of iemand anders darts aan het spelen is, dan staat dit voor een kwetsende opmerking die iemand heeft gemaakt. Gooi je een dart in de roos, dan symboliseert deze droom je doelen en je ondernemende houding.
das (dier)
Een droom over een das symboliseert je doorzettingsvermogen en je uiteindelijke overwinning op je tegenstanders.Het kan ook betekenen dat je anderen lastig valt en irriteert.
das (kledij)
Droom je dat je een das draagt, dan staat dit voor warme relaties. Een das die ergens ligt symboliseert geld of zekerheid. Verlies je een das, dan staat dit voor een onachtzame houding tegenover geld.
date
Droom je dat je een date hebt, dan leer je een verborgen kant van jezelf kennen. Je erkent je sluimerende talenten. Een droom over een date kan ook staan voor je zorgen over relaties of geaccepteerd worden. Droom je dat je een date hebt met een vriend van je, dan kan het zijn dat je gevoelens voor hem hebt of dat je het idee hebt dat hij je leuker vindt dan alleen als vriend.
 
Als iemand je in je droom mee uit vraagt, ben je populair bij de andere sexe. Wanneer je zelf iemand mee uit vraagt in je droom en hij/zij accepteert, heb je het zwaar op romantisch gebied in het werkelijke leven. Word je in je droom afgewezen, dan heb je juist geluk in echte liefdesrelaties.
koop hier je smakelijke chocolade online
deadline
Droom je over een deadline, dan kan dit staan voor zorgen die je hebt over een huidige taak of project. Stel niet langer uit. Mis je in je droom je deadline, dan ben je bang voor verandering. Je vindt het eng om een kans te grijpen of je voelt je nog niet klaar of geschikt in je huidige omstandigheden.
debat
Een droom over een debat betekent dat je een intern conflict of een onopgelost probleem in je leven probeert op te lossen. Kijk naar de personen en het onderwerp voor een betere duiding van je droom. Hoe verhoudt dit zich tot aspecten van jezelf of personen in je leven?
decaan
Komt er een decaan in je droom voor of ben je zelf decaan in je droom, dan ben je op zoek naar steun en richting in je leven.
 
Let goed op wat de decaan tegen je zegt of wat hij doet. Deze droom geeft je een boodschap waar je goed over na dient te denken en waar je misschien wel iets mee moet doen.
déjà vu
Droom je dat je een déjà vu hebt, dan heb je de droom waarschijnlijk al eens eerder gehad. Deze droom is belangrijk voor je, let goed op de droomsymbolen. Het is heel belangrijk dat je de betekenis goed begrijpt.
deken
Droom je van een schone deken, dan zul je slagen daar waar je bang was te mislukken. Vieze dekens in je droom staan voor verraad.
delen
Deel je in je droom iets met iemand anders, dan ben je gul tegenover anderen. Deze droom kan ook gaan over gevoelens die je probeert te uiten. Droomde je dat iemand iets deelde met jou, dan staat dit voor geluk in de liefde en financiële zaken. Deze droom staat ook voor iets wat je tot een goed eind hebt gebracht en voor de indruk die dat op anderen heeft gemaakt.
demon
Een demon in je droom staat voor negativiteit en spanning. Droom je van een demon, dan kan dit ook een waarschuwing zijn dat je jezelf niet te veel toe moet staan. Ben je door bezeten door een demon in je droom, dan voel je je in een situatie hulpeloos. Een demon in je droom kan ook staan voor iemand die je het leven zuur maakt.
demonstratie
Komt er een demonstratie in je droom voor, dan ben je het ergens in je leven niet mee eens.
deodorant
Zie of gebruik je deodorant in je droom, dan staat dit voor je innerlijke kracht. Het staat ook voor je vermogen om je te ontdoen van destructief gedrag.
depressie
Voelde je je depressief in je droom, dan vind je het moeilijk om verbindingen te leggen. Je hebt moeite om de oorzaak van je problemen te achterhalen en om de consequenties van je handelen te overzien.
koop hier je smakelijke chocolade online
dertien
Het getal dertien in je droom staat voor dood en geboorte, voor eind en begin en voor verandering en overgang. Het staat symbool voor obstakels die je zult moeten overwinnen. Werk hard en hou vol en je zult slagen.
dertig
Het getal dertig staat in dromen voor sterke idealen en het zoeken naar de waarheid. Dertig kan ook een persoon symboliseren die sterke idealen heeft, onafhankelijk is, sportief is, heel eerlijk en soms onverantwoordelijk.
detective
Droom je dat je een detective was, dan probeer je een probleem op te lossen waar je je zorgen over maakt. Werd je in je droom achtervolgd door een detective, dan wordt er druk op je uitgeoefend om iets op te lossen.
deuren
Deuren hebben een bijzondere betekenis. Als je droomt dat je een deur opent, betekent dit dat er nieuwe mogelijkheden voor je zullen ontstaan. Je komt in een nieuwe fase van je leven en schuift van het ene bewustzijnsniveau naar het andere.
 
Een deur die van buiten geopend wordt, duidt erop dat je je toegankelijker moete opstellen naar anderen. Een deur die aan de binnenkant opent daarentegen vertegenwoordigt je behoefte aan zelfstudie en innerlijke zoektocht. Als je geopende deuren in je droom ziet, staan deze voor je bereidheid om nieuwe ideeen en concepte te omarmen. Het is helemaal bijzonder als je een licht achter deze deur ziet, want dit suggereert dat je verlichting of een groter spiritueel besef zal meemaken.
 
Als deuren dicht zijn (of op slot) symboliseren deze kansen die je ontnomen zijn, of kansen die je misgelopen bent. Als je droomt dat je buiten een gesloten deur staat, kan dit duiden op enige anti-sociale trekjes. Dromen waarin je je binnen een gesloten deur staat, geven aan dat een harde les geleerd zal moeten worden.
 
Als je in je droom deuren op slot doet, geeft dit aan dat je een muurtje om jezelf aan het bouwen bent. Je bent te halstarrig in het toelaten van anderen in je leven en je gevoelens met anderen te delen.
deurbel
Als je droomt over een deurbel, dan staat dit voor gelukkige tijden en nieuwe ervaringen. Druk je zelf op de bel, dan staat dit voor een interessante nieuwe vriend. Hoor je de deurbel, dan staat dit voor de mogelijkheid om een leuke nieuwe activiteit te gaan doen.
deurklink
Komt een deurklink sterk in je droom naar voren, dan staat dit voor je kansen en verwachtingen, zowel positief als negatief. Je zoekt hulp en / of spirituele raad in een bepaalde situatie.
deurmat
Droom je van een deurmat zonder tekst er op, dan staat dit voor teleurstellingen. Dit symbool kan ook betekenen dat je over je heen laat lopen.
dia
Het bekijken van dia's staat voor een aangename vernieuwing van een oude vriendschap.
diamanten
Heb je of draag je diamanten in je droom, dan staat dit voor erkenning. Diamanten in je droom betekenen ook dat je helderheid krijgt in iets waarover je verward was.
 
Nepdiamanten geven aan dat iets niet is wat het lijkt. Het kan ook zijn dat je je anders voordoet dan je bent. Deze droom kan ook betekenen dat je je ondergewaardeerd voelt of het gevoel hebt dat je iets niet waard bent.
diarree
Een droom waarin diarree voorkomt, staat symbool voor angst en dan met name voor angst in verband met iets loslaten. Het kan zijn dat je iets los moet laten of graag los wilt laten, maar dat je dit heel eng vindt.
koop hier je smakelijke chocolade online
dichten
Droom je dat je iets dicht, dan breng je veranderingen aan in je leven, waardoor je meer tijd, geld of energie overhoudt.
dictator
Zie je of ben je een dictator in je droom, dan mag je flexibeler zijn in je redenering en beslissingen. Je mag ook meer open staan voor andere ideeën en mensen. Je houdt de touwtjes te stevig in handen.
dieet
Droom je dat je op dieet bent, dan straf je jezelf of je voelt je beperkt in wat je graag wilt doen. Deze droom kan ook wijzen op je zelfbeheersing en je bereidheid om dingen op te geven die ongezond voor je zijn.
dief
Als er een dief in je droom voorkomt, dan heb je het gevoel dat je iets belangrijks ontnomen is. Het kan ook zijn dat je je schuldig voelt over iets waar een ander recht op had, maar wat jij genomen hebt.
diepvries
Zie of open je een diepvries in je droom, dan zijn je emoties verkild. Misschien dien je wat warmer te zijn tegen iemand waartegen je koel hebt gedaan. Deze droom kan ook betekenen dat je een doel, plan of situatie even opzij moet zetten.
dieren
Dromen over dieren kunnen verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de rest van je droom. Een droom over wilde dieren, met name als de droom bedreigend overkomt, betekent dat je het gevoel hebt dat je een situatie niet in de hand hebt.
 
Als je in je droom een wild dier temt, zul je succesvol zijn wanneer je jezelf eerlijk uit. Als je door een vals dier aangevallen wordt en je doodt het, zal je over je rivalen zegevieren.
 
Wanneer je droomt over huisdieren die je niet kent, kan het zijn dat je het gevoel hebt om gedwongen te worden iemand te zijn die je niet bent. Een droom over jonge wilde dieren heeft dezelfde betekenis. Een droom over boerderijdieren betekent dat je klaar bent voor groei. Het is tijd om je potentieel te gaan ontdekken. Droom je dat je een zachtaardig dier doodt (bijvoorbeeld dat je auto rijdt en een hert dood rijdt), dan doe je iets in je dagelijks leven dat tegen je waarden in gaat en waarmee je een lief stukje van jezelf 'doodt'. Verander je gedrag en doe niks tegen je instinct in. Anders kan een deel van jezelf verloren gaan of beschadigd worden.
 
Pratende dieren zijn boodschappers van je onderbewuste. Let goed op wat ze zeggen, want ze proberen je te helpen om op je instinct en intuïtie te vertrouwen. Ze kunnen je ook waarschuwen voor gevaarlijke of negatieve emoties die je van anderen hebt overgenomen. Dieren die andere dieren aanvallen in je droom kunnen aangeven dat je het gevoel hebt een groot conflict te hebben met iemand die dicht bij je staat. Deze droom kan ook betekenen dat je bang bent om je echte emoties en verlangens te laten zien, omdat je denkt dat ze te sterk zijn voor anderen om mee om te gaan.
 
Als je droomt dat je een dier bent, kan dit een uiting zijn van je primitieve verlangens, fysieke eigenschappen of zelfs je romantische verlangens. Dieren in dromen symboliseren het ongetemde en ongeciviliseerde aspecten van jezelf. Bekijk hoe je je voelde in je droom en hoe je reageerde om erachter te komen wat je droom betekent. Kijk ook voor verdere uitleg bij de droomverklaring van het dier dat je was. Een droom over laboratoriumdieren geeft aan dat je dient te experimenteren met je angsten, keuzes en overtuigingen. Beperk jezelf niet tot wat anderen denken dat je kunt.
 
Droom je over een dood dier, dan wordt een bepaald aspect van je onderdrukt. Je hebt het gevoel dat je je wensen en emoties niet volledig kunt uiten. Als je droomt over experimenten op dieren, dan kom je moeilijkheden tegen in het uitvoeren van je doelen en plannen. Als je echter de dieren redt van de experimenten, dan biedt je met succes het hoofd aan de emoties en karakteristieken die door het dier vertegenwoordigd worden.
dierenarts
Droom je van een dierenarts, dan heb je behoefte aan meer liefde en acceptatie van je familie.
dierentuin
Wanneer je over een dierentuin droomt, dan moet je een recente situatie afsluiten, vaak een ruzie met een vriend of een verbouwing aan je huis. Zie je wilde dieren ontsnappen uit de dierentuin, dan heb je tegenslag in het bereiken van je doelen. Werden de dieren weer gevangen, dan zijn je tegenslagen van korte duur en gemakkelijk te overwinnen.
dierenvoer
Als je droomt dat je dierenvoer koopt, dan staat dit voor je verantwoordelijkheden. Eet je dierenvoer, dan voel je je schuldig of ongemakkelijk over een situatie.
dierenwinkel
Droom je dat je in een dierenwinkel bent, dan staat dit voor je verantwoordelijkheden in je leven. Kijk ook naar de symboliek van het dier dat je zag of kocht. Deze droom geeft aan dat je bepaalde eigenschappen van dit dier nodig hebt.
koop hier je smakelijke chocolade online
dik
Droom je dat je dik bent, dan voel je je schuldig over iets wat je niet had moeten doen. Wordt iemand anders dik in je droom, dan heb je die persoon iets aangedaan waar je spijt van hebt. Het kan ook zijn dat je jaloers bent op deze persoon.
diner
Zit je alleen aan een diner, dan is het tijd om je doelen en de richting van je leven eens goed onder de loep te nemen. Deze droom kan ook staan voor je onafhankelijkheid of je gebrek aan sociale vaardigheden. Eet je samen met anderen, dan staat dit voor je acceptatie van anderen. Het is nu tijd om terug te blikken en ervaringen uit het verleden te delen.
dinosaurus
Een dinosaurus in je droom staat voor iets uit je verleden of een karaktertrek die veranderd is en die je niet meer hebt. Word je aangevallen door een dinosaurus, dan heb je moeite om te veranderen. Ontsnap je aan een dinosaurus, dan ben je erin geslaagd om je verleden of een negatieve karaktertrek te veranderen.
diploma-uitreiking
Ben je in je droom op een diploma uitreiking, dan staat dit voor de dingen die je bereikt hebt en voor een succesvolle overgang naar een hoger niveau of een verbetering van iets wat je kunt. Je bent er aan toe om vooruit te gaan in het leven en belangrijkere dingen te doen.
discobol
Een discobol in je droom betekent dat je er aan toe bent om de realiteit onder ogen te zien en te accepteren. Dit symbool betekent ook dat je persoonlijke leven in balans aan het komen is.
DJ
Een droom over een DJ betekent dat je je meer af mag stemmen op je intuïtie. Deze droom kan ook staan voor je behoefte aan meer plezier in je leven.
dobbelsteen
Een dobbelsteen in je droom staat voor financiële tegenvallers. Dit symbool staat ook voor de rol die kans en het lot spelen in je leven.
dochter
Zie je je dochter in je droom, dan staat dit voor een bepaald aspect van jezelf. Kijk naar de eigenschappen die je dochter. Dit kunnen eigenschappen zijn die je zelf ook hebt, maar niet erkend of eigenschappen die je zelf ook graag zou willen hebben. Deze droom kan ook gaan over een project of idee waar je nu mee bezig bent dat je heel belangrijk vindt.
doedelzak
Hoor je mooie doedelzakmuziek, dan ben je gelukkig en tevreden. Droom je echter dat je hele slechte doedelzakmuziek hoort, dan heb je te maken met ongeluk.
dokter
Droom je dat je naar de dokter gaat, dan heb je zelf het gevoel dat het niet helemaal goed met je gaat. Je onderbewuste vraagt om je aandacht, want ergens zit je niet lekker in je vel. Word je behandeld door een dokter, dan ben je bezig met een proces om jezelf te helen.
koop hier je smakelijke chocolade online
dolfijn
Een dolfijn staat voor spirituele begeleiding, intelligentie en emotioneel vertrouwen. Als je jezelf voor je volledig potentieel inzet, zul je grote sprongen maken in je leven.
 
Komt er een dolfijn in je droom voor, dan kun je je emoties goed ontleden. Zwem je met een dolfijn, dan staat dit voor je optimisme en je liefde voor de mensheid.
domino
Speel je domino in je droom, dan zoek je een passende oplossing voor een probleem.
donder
Hoor je donder in je droom, let dan op boodschappen die je in je droom krijgt. Donder is een duidelijk signaal dat je onderbewuste je iets belangrijks te vertellen heeft.
donker
Kun je iets niet vinden in het donker, dan dien je je humeur beter in de hand te houden. Ben je verdwaald in het donker, dan staat dit voor onzekerheid of verdriet. Tast je rond in het donker, dan vind je het moeilijk om een beslissing te maken omdat je niet genoeg informatie hebt. Onderzoek alles en laat je niet tot een keuze overhaasten.
donut
Komt er een donut in je droom voor, dan probeer je je emotionele en spirituele behoeftes met een snelle oplossing te vervullen.
dood
Als je droomt over de dood van een geliefde, suggereert dit dat je een bepaalde eigenschap mist die de geliefde met zich meedroeg. Vraag jezelf eens af wat deze persoon zo speciaal maakt en wat je zo in hem/haar waardeert. Wellicht is het precies datgene dat je mist in jezelf of in je relatie.
 
Als je droomt over je eigen dood, duidt dit op een overgangsfase in je leven. Je wordt spiritueler en wijzer. Een alternatieve uitleg daarentegen is dat je wanhopig probeert te ontkomen aan de verplichtingen van het dagelijske leven.
doodlopende straat
Droom je van een doodlopende straat, dan ben je in je leven met iets bezig wat nergens toe leidt. Het is tijd om het roer om te gooien.
doodskist
Een doodskist staat voor vernieuwing en de behoefte om ongezonde gewoontes of relaties los te laten.
doof
Droom je dat je doof bent, dan voel je je afgesneden van de wereld. Het kan zijn dat je jezelf afsluit van nieuwe ervaringen of jezelf buitensluit. Is iemand anders in je droom doof, dan is iemand in je omgeving teruggetrokken. Je hebt het gevoel dat hij zijn emoties niet met je deelt.
doolhof
Wanneer je droomt over een doolhof, dan dien je je gevoelens over iets onder ogen te zien. Bevind je je in een doolhof van heggen, dan vind je geluk waar je het niet verwacht had.
doop
Een doop staat voor vernieuwing en een nieuwe manier van zijn, een nieuwe houding tegenover het leven en andere mensen. Droom je dat je gedoopt wordt, laat dan je oude, negatieve zelf los. Je nieuwe ik zal succesvol zijn. Ben je een religieus iemand, dan kan deze droom staan voor een hernieuwd geloof in God en het gevoel dat je dichter bij je spirituele vervulling komt.
door dingen kijken
Als je droomt dat je door dingen heen kunt kijken, dan moet je in een situatie kijken naar de onderliggende zaken om er achter te komen wat er echt aan de hand is. Gebruik je intuïtie.
doorn
Als je je in je droom aan een doorn prikt, dan staat dit voor je gevoel dat je de schuld van iets krijgt waar je niet verantwoordelijk voor bent.
doorzichtig
Droom je dat je doorzichtig bent, dan heb je het gevoel dat niemand aandacht aan je besteedt. Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat mensen niet je ware aard zien of niet zien wat belangrijk voor je is.
 
Deze droom kan ook betekenen dat je je probeert te onttrekken aan de realiteit van het dagelijks leven. Is iemand anders doorzichtig, dan zie je mensen misschien niet zoals ze echt zijn. Je vindt het moeilijk om mensen te accepteren zoals ze zijn.
doos
Een droom over een gesloten doos betekent dat je goed na moet denken over wie je je genegenheid geeft. Een hele mooie luxe doos betekent dat je je sterke gevoelens probeert te bedwingen.
koop hier je smakelijke chocolade online
dorp
Als je droomt dat je in een dorp bent, dan staat dit voor beperkingen. Het kan ook betekenen dat je niet echt wereldwijs bent, maar wel goed in balans. Een dorp staat vaak ook voor de gemeenschap, eenvoud en traditie.
dorst
Droom je dat je dorst hebt, dan neem je meer op je schouders dan je aankunt. Wees realistischer en zorg dat je doelen wel binnen bereik zijn. Les je je dorst, dan komen je wensen en verlangens uit.
dossierkast
Een dossierkast betekent dat je je feiten en informatie moet controleren. De dossierkast staat ook voor je herinneringen en onbelangrijke informatie die je van tijd tot tijd eens omhoog mag halen.
 
Waren de laden van de kast helemaal open, dan sta je open voor de meningen en overtuigingen van anderen. Was de kast op slot, dan hou je iets voor anderen verborgen. Een dossierkast die op slot zit, kan ook betekenen dat je niet openstaat voor de meningen van anderen.
double date
Ga je in je droom op een double date, dan ben je zenuwachtig over een romantische situatie. Je hebt behoefte aan de steun van je vrienden.
doublure
Als je in je droom een doublure bent, dan ben je niet trouw aan jezelf. Je doet anderen na in plaats van dat je je eigen waarden volgt en / of je bent oneerlijk tegen de mensen om je heen. Je zult niet het respect verdienen waar je zo naar verlangt, totdat je leert om jezelf te zijn, eerlijk te zijn en anderen niet omlaag te halen om er zelf beter tegen af te steken. Als je echter droomt dat een doublure de rol die jij zou spelen overneemt, wees dan bedacht op een valse vriend in je leven.
douche
Droom je dat je een douche neemt, dan dompel je jezelf onder in je emoties.
douchegordijn
Een droom waar een douchegordijn in voorkomt, staat voor geheimzinnigheid en het onderdrukken van je emoties. Je verbergt een persoonlijk probleem of een aspect van jezelf. Was het douchegordijn vies, dan staat dit voor negatief denken.
douchemuts
Komt er een douchemuts voor in je droom, dan wil je je denken niet laten beïnvloeden door je emoties.
draad
Een draad in je droom betekent dat de weg die je aflegt naar rijkdom vol obstakels zal zijn. Het is belangrijk dat je relaties versterkt. Een gebroken draad in je droom staat voor een verlies door valse vrienden.
draaideur
Een draaideur in je droom betekent dat je maar rondgaat in een kringetje in je leven en dat je niks bereikt. Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat je mogelijkheden en keuzes je op een dood spoor hebben gezet.
koop hier je smakelijke chocolade online
draaien
Als je droomt dat jij of je omgeving draait, dan voel je je overweldigd en ben je bang dat je de controle kwijt bent. Je ziet allemaal complicaties in je plannen en je maakt je ernstig zorgen over school of je werk. Deze droom kan soms ook wijzen op een plotselinge sterke aantrekkingskracht voor een nieuw persoon in je leven.
draaimolen
Een draaimolen staat in je droom voor plezier en vreugde. Dit symbool kan ook aangeven dat je bang bent om volwassen te worden.
draak
Een draak staat voor het gevecht tussen je goede kanten en je slechte kanten.
dracula
Droom je over Dracula (met name als je met hem vocht), dan voel je je fysiek en emotioneel uitgeput. Een situatie of persoon zuigt je energie weg. Dracula staat ook voor iemand die aan drugs verslaafd is of iemand die in een erg ongezonde relatie zit. Droom je dat je zelf Dracula bent, dan zuig je de energie van anderen weg.
dragen
Word je in je droom door iemand gedragen, dan kun je het gevoel hebben dat je een last voor iemand bent. Het is tijd om onafhankelijker en verantwoordelijker te worden. Droom je dat je een last of iemand draagt, dan staat dit voor meer taken en verplichtingen.
dreadlocks
Droom je dat je dreadlocks hebt, dan denk je lang en zorgvuldig na voordat je een beslissing neemt. Het kan zijn dat je zo lang nadenkt over het juiste antwoord, dat je helemaal vastzit.
dreigen
Als je droomt dat je mensen bedreigt, geeft dit aan dat je assertiever zou moeten worden en meer voor jezelf op moet durven komen. Wanneer je in je droom bedreigt wordt, wijst dit op een opgekropte angst of onduidelijkheid die geadresseerd moet worden.
drempel (verkeer)
Rij je in je droom over drempels, dan is dit een waarschuwing dat je het rustiger aan moet doen. Het kan ook zijn dat je onverwachte obstakels tegen bent gekomen in je leven.
drie
Het getal drie staat voor leven, vitaliteit, innerlijke kracht, verbeelding, creativiteit, energie en zelfontdekking. Een drie staat ook altijd voor een drie-eenheid zoals het verleden, het heden en de toekomst of de vader, de moeder en het kind, etc.
driehoek
Een driehoek in je droom staat voor de dingen waarop je hoopt en je potentieel. Een driehoek staat ook voor spiritualiteit en de vereniging van lichaam, geest en ziel. Zit je in een liefdesdriehoek in je leven, dan kan dit symbool daar ook naar verwijzen.
koop hier je smakelijke chocolade online
drieling
Wanneer er een drieling in je droom voorkomt, dan heb je succes in een situatie waar je het niet verwacht had. Baar je een drieling, dan begin je aan veel nieuwe dingen in je leven, op verschillende vlakken.
driewieler
Komt er een driewieler in je droom voor, dan staat dit voor een verlichting van de stress in je leven. Een driewieler staat ook voor een zorgeloos karakter.
drijfzand
Als je in je droom vast komt te zitten in drijfzand, dan maak je je zorgen over wat je denkt over een bepaalde situatie in je echte leven.
drijven
Dromen waarin je drijft, lijken op dromen waarin je vliegt. Drijf je in het water, dan zijn je emoties in balans.
drinken
Droom je dat je water drinkt, dan staat dit voor spiritueel opladen. Je zult voldoening en vrede vinden in jezelf en je verleden.
 
Drink je alcohol, dan ben je op zoek naar plezier of naar een ontsnapping van iets. Als je heel veel alcohol drinkt, dan voel je je onzeker en je hebt ergens spijt van. Je bent bang dat mensen erachter komen hoe je echt bent.
drinkfontein
Drink je water uit een drinkfontein, dan heb je de kracht om al je huidige problemen op te lossen. Ga bij jezelf te rade en vertrouw op je intuïtie.
droevig
Droom je dat je droevig bent, dan heb je ergens verdriet over, maar heb je dit weggestopt. Via je droom komt deze emotie toch naar buiten.
droger (haar)
Droom je dat je een droger gebruikt, dan is het tijd om om te leren gaan met je emoties. Dit symbool kan ook staan voor een saai idee of project waar je niet enthousiast van kunt worden.
dromen
Droom je dat je aan het dromen bent, dan staat dit voor ongerustheid en piekeren. Je maakt je veel zorgen om een situatie waar je op dit moment in zit.
dronken
Wanneer je droomt dat je dronken bent, dan is dit een waarschuwing dat je wat minder losbandig mag zijn. Droom je dat je het echt op een zuipen zet, dan voel je je onzeker. Als je droomt dat anderen dronken zijn, dan stel je het gedrag van bepaalde mensen in je omgeving niet op prijs.
koop hier je smakelijke chocolade online
droogte
Droom je over droogte (een verdroogd stuk land of een lange periode zonder regen), dan heb je een periode van tegenvallers.
drugs
Droom je dat je drugs gebruikt, dan voel je je onzeker of je hebt ergens spijt van. Je bent bang dat mensen zullen ontdekken hoe je echt bent. Als je droomt dat je voor anderen verbergt dat je drugs gebruikt, met name voor je ouders, dan heb je een geheim dat je kan schaden als je het niet vertelt.
 
Wanneer je droomt dat iemand aandringt dat je drugs gebruikt, let dan op voor mensen in je omgeving die een slechte invloed op je hebben. Dit geldt ook als je hebt gedroomd dat iemand je drugs gaf zonder dat je het wist. Deze droom kan ook betekenen dat je hardnekkig overduidelijke feiten negeert.
 
Droom je dat je drugs geeft of verkoopt, dan heb je een oneerlijk persoon in je omgeving. Hou je ogen open, want je intuïtie geeft aan dat er iets niet klopt. Kwam er iemand in je droom voor die drugs in zijn bezit had of die drugs gebruikte, dan betekent dit dat je niet langer doelloos rond zou moeten dwalen. Neem een actievere rol aan in je eigen leven.
 
Nam jij of iemand anders in je droom een overdosis, dan is dit een belangrijke waarschuwing dat je gedrag zelf-destructief is. Neem een positievere houding aan ten opzichte van je problemen en kijk naar de toekomst. Doe je dit niet, dan saboteer je jezelf en zul je niet krijgen wat je wilt.
drugstest
Onderga jij of ondergaat iemand anders een drugstest (of word je gevraagd om een drugstest te doen), dan voel je je ergens schuldig over. Doe datgene waarvan je weet dat het goed is.
druif
Druiven in je droom staan voor rijkdom, maar ook voor jezelf dingen toestaan. Als druiven in je droom voorkomen, dan wil dit vaak zeggen dat je je uitgaves in de hand dient te houden.
drukkend weer
Als je droomt dat het drukkend weer is, dan begrijp je een situatie niet volledig. Hierdoor voel je je onzeker. Het kan ook zijn dat je dingen opkropt die langzaamaan naar de oppervlakte komen.
drumstel
Droom je dat je op een drumstel speelt, dan is het belangrijk dat je je uit. Je loopt rond met opgekropte gevoelens die geuit mogen worden.
drumstokjes
Als drumstokjes in je droom voorkwamen, dan ben je een wilskrachtig persoon. Je leeft je leven op jouw manier en staat achter je beslissingen.
dubbel
Zie je iets of iemand dubbel in je droom, dan staat dit voor een onverwachte gebeurtenis.
dubbeltje (geld)
Een dubbeltje in je droom staat voor onverwacht financieel gewin. Deze droom kan ook staan voor je overpeinzingen over je zelfbeeld of je eigenkennis.
duel
Droom je over een duel, dan ben je ergens over in tweestrijd.
koop hier je smakelijke chocolade online
duet
Zing of hoor je in je droom een duet, dan staat dit voor hoe goed je met anderen kunt samenwerken. Klonk het duet zuiver, dan ben je goed in samenwerken, klonk het duet vals, dan loopt een samenwerking niet zoals je graag zou willen.
duif
Een duif in je droom staat voor liefde.
duikbril
Zie of draag je een duikbril in je droom, dan staat dit voor dubieuze vrienden die je zover proberen te krijgen dat je ze geld leent. Kun je niet door de bril heen kijken in je droom, dan heb je beoordelingsfouten gemaakt. Je hebt moeite om goede beslissingen te maken.
duiken
Duiken in je droom betekent dat je een situatie of gevoel tot op de bodem aan het uitzoeken bent. Deze droom staat ook voor het onderzoeken van het onderbewuste. Duik je in troebel water, dan ben je nog verward over je gevoelens.
duikplank
Sta je op een duikplank, dan staat dit voor een grote verleiding of een belangrijke situatie waar je nu mee te maken hebt. Durfde je niet van de duikplank te springen, dan ben je er nog niet aan toe om je gevoelens over een situatie onder ogen te zien. Je onderdrukt heftige emoties.
duim
Zie je een duim in je droom, dan worden artistieke mensen naar je toegetrokken. Doet je duim zeer, dan heb je chagrijnige of irritante vrienden. Heb je een hele grote duim, dan staat dit voor snel en groot succes. Droom je dat je geen duim hebt, of een hele kleine duim, dan zijn je huidige pleziertjes van korte duur.
duivel
De duivel staat in je droom voor negatieve aspecten van jezelf. Hij kan ook staan voor schuldgevoelens die je ergens over hebt. Het is tijd om deze schuldgevoelens los te laten. De duivel kan ook staan voor intelligentie, geslepenheid, bedrog en sluwheid. Vocht je tegen de duivel, dan probeer je iets te doen aan je negatieve kanten.
 
Praat de duivel tegen je, dan vind je het moeilijk om een verleiding te weerstaan, ook al weet je dat het niet goed voor je is. Kon je het goed vinden met de duivel, dan ben je verleid om iets te doen wat je niet wilt doen. Je worstelt met je normen en waarden. Droom je dat je je ziel aan de duivel verkoopt, dan offer je jezelf op aan een nutteloos doel of een persoon die je niet waard is. Laat dit niet gebeuren, anders verlies je je zelfrespect.
duizelig
Voel je je duizelig in je droom, dan ben je verward in je echte leven. Er is iets gebeurd wat je van slag heeft gebracht.
duizendpoot
Als je een duizendpoot in je droom ziet, betekent dit dat je je door je angsten en twijfels laat tegenhouden om vooruit te komen en je doelen te bereiken. Het is belangrijk dat je stopt met het denken van negatieve gedachtes.
dutje
Droom je dat je een dutje doet, dan heb je er behoefte aan om tot rust te komen en te ontspannen. Sta jezelf toe het wat rustiger aan te doen.
koop hier je smakelijke chocolade online
duwen
Duw je een zwaar voorwerp in je droom, dan staat dit voor moeite, energie en een sterke motivatie om iets in je leven voor elkaar te krijgen. Droom je dat je iemand duwt of dat iemand jou duwt, dan laat je over je heen lopen. Je hebt het gevoel dat iemand druk op je uitoefent om iets te doen wat je niet wilt en je staat niet stevig in je schoenen.
DVD
Ben je een DVD aan het kijken in je droom, dan analyseer je jezelf en je gedachten zonder er emotioneel verbonden mee te zijn.
dweil
Als je droomt dat je aan het dweilen bent, dan laat je iets los in je leven. Het is belangrijk dat je je emoties loslaat en jezelf op een constructieve manier uit. Een dweil staat in je droom voor huiselijkheid. Dit symbool kan ook staan voor de moeite die je moet doen om een relatie met je familie te onderhouden.
dwerg
Een dwerg in je droom staat voor een goede gezondheid en goede financiën. Droom je over lelijke of gemene dwergen, dan raak je verward en van slag van een huidige situatie in je leven.
dynamiet
Komt er dynamiet in je droom voor, dan staat dit voor een hele plotselinge grote verandering in je leven. Het kan zijn dat je agressieve gevoelens koestert die op het punt staan om te ontploffen.

© 2010 - 2024 Lichaam en Geest | Het is uitdrukkelijk verboden om de inhoud van deze dromenpagina geheel of gedeeltelijk te kopiëren, te bewerken, op te slaan of te verspreiden voor persoonlijke en/of commerciële doeleinden zonder vooraf verkregen schriftelijke en expliciete toestemming.

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

op zoek naar interessante lectuur

ontdek deze boeken

X

lees boeken

boeken

Ontdek boeken over gezonde voeding, mystiek, therapieën, opvoeden, etc.

bekijk overzicht