Klik op de icoontjes om meer informatie te zien. Staat er een cijfer, dan zijn er meerdere faciliteiten dichtbij, dus klik erop om ze apart te zien.
Links vind je een ⊕ en ⊝ om in of uit te zoomen. Hieronder vind je enkele faciliteiten terug. Klik hier om gratis jouw zaak toe te voegen.

Fitness is een vorm van krachttraining. Tijdens fitness oefeningen worden je spieren aan een grotere weerstand onderworpen dan normaal. Deze weerstand is afkomstig van de toestellen, losse gewichten (dumbbells) of gewoon je eigen lichaamsgewicht. Op een systematische manier kun je het hele lichaam spierversterkend trainen. Fitness oefeningen willen je conditie, houding, vorm en functie van de spieren en daarbij je gehele lichaam, verbeteren.

Voordelen van fitness:


 • training van je hele lichaam
  In een goed en compleet fitness schema komen alle afzonderlijke spiergroepen van het lichaam aan bod. Het bovenlichaam (schouder, borst, rug, buik, biceps en triceps) en het onderlichaam (bilspieren, hamstrings, dijbenen en kuiten) worden getraind, waarbij je gehele lichaam van deze krachttraining profiteert. Je zal snel meer kracht opbouwen, spiergroei bevorderen en jezelf fitter voelen.

 • versterking
  Spierweefsel is één van de weefsels dat zich het meest aanpast en sterker en groter wordt als reactie op een zware lichamelijke inspanning. Wanneer je regelmatig traint, worden je botten en pezen ook steviger. Dit komt onder andere omdat de intermusculaire co√∂rdinatie verbetert; de samenwerking tussen de spieren en de vezels in de spieren neemt toe.

 • groei
  Het menselijk lichaam is voortdurend bezig met ofwel spierweefsel af te breken of juist op te bouwen. Het afbreken van spierweefsel noemt men een katabole toestand, de opbouw noemt men ook wel een anabole toestand. Een katabole toestand wordt in de eerste plaats veroorzaakt door een zware lichamelijke inspanning als fitness. Spieren groeien dus niet in de sportschool, integendeel, je brengt in feite alleen maar schade toe! Ook tekorten in het voedingspatroon kan een katabole toestand veroorzaken.

 • vetverbranding
  Wanneer je regelmatig fitness oefeningen doet, zal je ververbranding sterk toenemen. Onthoud dat spieren energie verbruiken, vet niet. Ook tijdens een rustdag of je slaap verbruik je meer energie en zul je meer vet verbranden dan wanneer je niet traint.

 • en meer
  • je voelt je je zowel lichamelijk als geestelijk beter wanneer je regelmatig fitness oefeningen doet
  • je figuur verandert in positieve zin
  • je spieren vormen en ontwikkelen zich
  • je verbrandt meer vet waardoor je je spieren beter en sneller ziet
  • het bloed wordt sneller door je aders gepompt met als gevolg een lagere bloeddruk en minder stress
  • je wordt leniger door rust, controle en technisch juiste uitvoering
  • je hart zal efficiënter bloed en zuurstof door je lichaam pompen

zet jouw zaak in de kijker
Heb je een yoga center, fitnesszaal, sauna of massage complex, een natuurwinkel of zen shop, of wil je je inhoud kwijt op deze site? Bekijk je mogelijkheden om online meer bezoekers aan te trekken en zo je visibiliteit te vergroten. En dat kan volledig gratis.


ben je therapeut of kleuranalist, zend dan hier je gegevens door
graag de naam van je praktijk, je therapie(ën) en website


bekijk de pakketten of maak je gratis pagina aan

gebaseerd op locatie

de bezoeker van deze site zoekt per categorie op basis van je locatie

rechtstreeks contact

op jouw pagina staan je contactgegevens en openingsuren

geverifieerd door mezelf

ik plaats zelf de inhoud; zo garandeer ik dat alles correct blijft