Klik op de icoontjes om meer informatie te zien. Staat er een cijfer, dan zijn er meerdere faciliteiten dichtbij, dus klik erop om ze apart te zien.
Links vind je een ⊕ en ⊝ om in of uit te zoomen. Hieronder vind je enkele faciliteiten terug. Klik hier om gratis jouw zaak toe te voegen.

Massage staat voor de praktijk van het toepassen van gestructureerde en ongestructureerde druk. Daarnaast gaat het om de toepassing van spanning, beweging en trilling, manueel of met behulp van hulpmiddelen. Het zijn vooral de zachte weefsels in het lichaam die gemasseerd worden, zoals de huid, de spieren, het bindweefsel en de pezen, naast bijvoorbeeld de ligamenten, gewrichten en lymfevaten.

Voordelen van massage:


 • herstel
  Het masseren van spieren zorgt voor een goede bloedcirculatie. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd en kan het lichaam sneller herstellen. Na een fysieke inspanning zal je melkzuur in je spieren ontwikkelen waardoor je je heel moe zal voelen. Door een massage wordt het recuperatieproces versneld en voel je je snel weer fit. Niet voor niets worden topsporters relatief snel na hun inspanning gemasseerd om het herstel van de vermoeide spieren te versnellen. Hierdoor zijn ze sneller klaar om nieuwe inspanningen te leveren.

 • immuunsysteem
  Doordat afvalstoffen je lichaam sneller zullen verlaten, kan het lichaam ook sneller weer voedingsstoffen opnemen. Hierdoor wordt geen tijd verloren met het verwerken van die afvalstoffen, maar kan je lijf snel weer nieuwe energie opnemen. Dankzij dit proces zal je immuunsysteem ook sterker worden en je weerstand tegen ziekten verhogen. Dit effect moet vooral op lange termijn bekeken worden: een goede weerstand bouw je op door regelmaat in je leefpatroon te leggen. En net als gezonde voeding kan ook massage hier deel van uitmaken.

 • bloeddruk
  Het masseren van het lichaam zal een toestand van rust en kalmte veroorzaken, waardoor ook je hart rustiger kan worden. In het algemeen worden zowel lichaam als geest relaxter na nauwelijks enkele minuten massage. Je doet geen inspanning, dus zal je hart ook minder bloed moeten rondpompen. De bloeddruk wordt dus verlaagd en dit is op zich al een voordeel voor mensen met een hoge bloeddruk of "zenuwpezen" die teveel last hebben van zenuwachtigheid.

 • ontspanning
  Het masseren van de rug, de nek, het gezicht, en de benen zorgt ervoor dat alle onderdelen van het lichaam gaan ontspannen. Hierdoor gaat je lichaam terechtkomen in een toestand van totale ontspanning, die kan uitmonden in een heerlijk relaxmoment. Sommige mensen bevinden zich op het eind van hun massage dan ook in een vredige, relaxte toestand die haast in de buurt komt van slaap. Het is dus geen toeval dat sommige mensen na een uitgebreide massage heel kleine oogjes hebben gekregen doordat het lichaam zo ontspannen is.

 • uitstraling
  Bovendien kan een goede gezichtsmassage hoofdpijn wegnemen en positieve effecten hebben op de huid. De kans op rimpels wordt bijvoorbeeld een heel stuk kleiner als je je gezicht regelmatig laat masseren en een scrub of facial laat uitvoeren. Dode huidcellen worden hiermee verwijderd zodat plaats vrij kan gemaakt worden voor nieuwe huidcellen. Doordat de huid zich op die manier makkelijker kan "verjongen" ga je er ook beter uitzien.

 • humeur
  Het mentale en het fysieke zijn bij een mens heel vaak met mekaar verbonden. Als je pijn hebt of moe bent, dan gaat je humeur daaronder lijden. Voel je je goed in je vel, dan verbetert ook je humeur. Om die reden kunnen de positieve eigenschappen van een massage, de ontspanning en de lichamelijke recuperatie, zorgen voor een beter humeur. Stress en nervositeit nemen af en een regelmatige massagebeurt kan zelfs de kans op neerslachtigheid en depressie verminderen.

shiatsu

de duimen, handpalmen en vingers worden zonder spierkracht gebruikt om druk uit te oefenen, al wrijvend of knedend, door het gebruik van het eigen lichaamsgewicht

reflexologie

opheffing van blokkades door stimulering van de reflexpunten op de voeten en handen, gebaseerd op de verschillende symptomen en klachten


zoek je therapeut

ontspanningsmassage

zachte behandeling met kalmerende en een rustgevende werking door de spieren te laten ontspannen, wat de bloeddoorstroming bevordert en stofwisseling verbetert

zet jouw zaak in de kijker
Heb je een yoga center, fitnesszaal, massage salon of sauna, een natuurwinkel of zen shop, of wil je je inhoud kwijt op deze site? Bekijk je mogelijkheden om online meer bezoekers aan te trekken en zo je visibiliteit te vergroten. En dat kan volledig gratis.


ben je therapeut of kleuranalist, zend dan hier je gegevens door
graag de naam van je praktijk, je therapie(ën) en website


bekijk de pakketten of maak je gratis pagina aan

gebaseerd op locatie

de bezoeker van deze site zoekt per categorie op basis van je locatie

rechtstreeks contact

op jouw pagina staan je contactgegevens en openingsuren

geverifieerd door mezelf

ik plaats zelf de inhoud; zo garandeer ik dat alles correct blijft